2019 in concertfoto’s van Nico Reinders

ayreon nico reinders
2019 in concertfoto’s van Nico Reinders
Door brittcrooswijk op 09 januari 2020 - 12:21 1 Het jaar 2019 is officieel voorbij en wat was het een mooi concert- en festivaljaar! Natuurlijk willen we hier op terugblikken met een aantal hoogtepunten van onze fotografen die dit jaar flink aan de slag zijn geweest. We hebben een paar van onze fotografen gevraagd om een kleine selectie van hun beste foto’s dit jaar te maken met daarbij hun bijbehorende verhalen en ervaringen. Laten we hopen dat ook 2020 weer een top muziekjaar wordt!

Dit bericht staat in het teken van onze fotograaf Nico Reinders. Ook iemand die al enorm lang regelmatig voor ons fotografeert. Al sinds 2009 hoort hij bij ons team en we zijn nog steeds enorm blij met het werk dat hij aanlevert. Hieronder vind je zijn top 5 van 2019. Hier vind je alle foto's die Nico voor ons heeft gemaakt.

Edward Reekers @ Progproms “The Best Of Symphonic Rock”


“Ik begin eind December, toen ik foto’s mocht maken bij de ’Progproms’ in de Boerderij, met een foto met prachtige belichting van Edward Reekers (Kayak-Ruthless Queen) Soms werkt het licht gewoon heerlijk mee."

Bekijk hier alle foto’s van Progproms “The Best Of Symphonic Rock”.

Marillion @ Tivolivredenburg


“De tweede foto was een concert waar ik verwachte dat het erg moeilijk zou zijn. Marillion in een uitverkochte grote zaal in Vredenburg zonder barriers voor het podium, dan is het erg lastig goed foto’s te maken vanuit de zaal. Er was nog een zitplaats vrij recht tegenover het podium meteen boven de ingang naar de zaal. gelukkig had ik telelenzen bij me en Ik kon dus het hele optreden zittend foto’s maken en mede daardoor het klassieke ensemble ook mooi meenemen in de composities."

Bekijk hier alle foto’s van Marillion in Tivolivredenburg.

Maiden United @ De Peppel


“De derde foto heb ik gemaakt in de Peppel tijdens een optreden van Maiden United, hier zanger Jeroen Voogd in erg lastig licht maar ook hier viel het net toevallig allemaal mooi samen met de rook. Polle van Genechten op toetsen in de achtergrond maakt voor mij de compositie af."

Bekijk hier alle foto’s van Maiden United in De Peppel.

Haken @ 013


“De voorlaatste foto heb ik gemaakt in 013 tijdens het concert van de Canadese grootheid Devin Townsend, alleen zie je hier het voorprogramma de geweldige engelse band Haken. Ja ik ben groot fan, ik had ze ook al eerder gezien dit jaar in Zoetermeer alwaar ze een foto van mij hebben gesigneerd die ze gebruikt hebben in de live DVD van een paar jaar terug. Toch gekozen voor dit concert aangezien ik het hier zo geweldig vind dat ze zichtbaar zo’n groot gedeelte van de zaal mee krijgen. Dat is best knap aangezien groot gedeelte van de zaal nog nooit van ze gehoord had."

Bekijk hier alle foto’s van het concert van Devin Townsend in 013.


Ayreon @ 013


“Ter afsluiting een foto van Het Muzikale Hoogtepunt van het jaar: Into The Electric Castle van Ayreon in 013. De 4 concerten (in 3 dagen) waren in een paar dagen uitverkocht. Tilburg werd een lang weekend overgenomen door fans uit meer als 60(!) landen. Een spektakel met een kasteel op het podium en prachtige visuals. Ik heb hier gekozen voor een foto waarop het brein achter Ayreon staat, of zo u wilt Ayreon zelf; Arjen Lucassen. Samen met John Jaycee Cuijpers, een Rock zanger die wat mij betreft veel te weinig podium krijgt."

Bekijk hier alle foto’s van Ayreon in 013 .


Bekijk hier ook de beste concert-foto's van 2019 van:
Tim van Veen
Maarten Ederveen
Irwan Notosoetarso
Marc de Jong
Anja de Bruijn
Britt Crooswijk
Larissa Pronk
Nico Reinders

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefDimitri Vegas & Like Mike

VOLLEDIGE LINE-UP DON’T LET DADDY KNOW FESTIVAL...Vandaag maakt de organisatie van Don’t Let Daddy Know festival de volledige...

Manana Manana 2020

MAÑANA MAÑANA 2020 BREIDT LINE-UP UIT " We trappen ’t jaar af met een lekker lijstje nieuwe Mañanamen !" meldt de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.