Tips voor festivals in het buitenland

Sfeer smartphone selfie LL2018
Tips voor festivals in het buitenland
Door sjoertb op 16 januari 2020 - 16:01 1 Nederland is een uitstekend festivalland. Steevast weten onze boekers hoogstaande artiesten te strikken uit elk denkbaar genre zodat er voor ieder wat wils is. Bovendien worden we met de hoge temperaturen van de afgelopen zomer met het weer ook ontzettend verwend. Je hoeft zowat niet meer naar het buitenland om je in een waar paradijs te wanen.

Toch is er over de grens genoeg moois te beleven. Festivals als Roskilde in Denemarken, Primavera Sound in Barcelona, Coachella in Californië en Glastonbury in Schotland hebben jaar na jaar uitstekende line-ups. De artiesten die op Lowlands en Pinkpop te vinden zijn touren natuurlijk over de hele wereld.

Verder zijn er ook veel festivals te ontdekken die op cultureel vlak iets extra's bieden. Wat dacht je van Montreux Jazz Festival in Zwitserland, Fuji Rock in Japan of Burning Man in Nevada? Als bonus plak je er natuurlijk een 'gewone' vakantie aan vast. Er zijn genoeg leuke landen om te verkennen.

Tip 1 - bescherm je gezondheid
Let wel op dat je de juiste inentingen hebt mocht je naar een exotische locatie vliegen. Bij de GGD kun je informatie opvragen over welke vaccins je nodig hebt in welk land of werelddeel.

Tip 2 - actie ondernemen bij vluchtvertraging
Vluchtvertragingen komen af en toe voor en kun je lastig vermijden. Als jouw vlucht binnen de afgelopen drie jaar is geannuleerd, vertraagd of overboekt zou je wellicht een claim kunnen indienen. Mocht je problemen met je vlucht hebben dan kun je recht hebben op een vergoeding indien vertraging bij TUI fly. AirHelp is een service die je in zulke situaties hulp kan bieden.

Tip 3 - reisverzekering
In het geval van een verre reis naar een exotisch oord is een reisverzekering ook niet weg. Voor je op reis gaat kun je maar beter een goede verzekering afsluiten. Zorg afnemen in het buitenland kan namelijk erg duur zijn zonder. Mocht er iets met je gebeuren dan heb je al genoeg aan je hoofd. Let ook goed op je koffers bij het uitstappen bij de bus. In een vreemd land en in een vreemde taal spullen weer terugvinden is knap lastig.

Festivals die niet om muziek draaien zijn er natuurlijk ook. Een erg leuk cultureel feest in het buitenland is bijvoorbeeld 'Tomatina' in Spanje. Het wordt gevierd in het dorpje Buñol in de provincie Valencia. De inwoners van het dorp bekogelen elkaar met rotte tomaten. Na afloop mag de brandweer het hele dorp weer schoonspuiten. Het tomatengevecht keert jaarlijks terug op de laatste woensdag van augustus. Veel toeristen reizen af naar het dorp om erbij te zijn.

In Zuid Korea wordt elk jaar het 'Boryeong Mud Festival' gevierd. Twee weken lang kun je langs de kust je innerlijke varkentje verwennen met modder. De stad Boryeong ligt ongeveer 200 km ten zuiden van Seoul, Zuid-Korea. Het festival is ooit begonnen om de regionale cosmetische producten te promoten. Modder schijnt namelijk erg goed voor de huid te zijn.

Ook in Engeland kunnen ze er wat van! In Gloucestershire rollen ze kazen van een heuvel bij 'The Cooper’s Hill Cheese-Rolling Festival'. Ideaal voor op je bucketlist. Officieel is het event gestopt in 2010 maar toch vindt het elke zomer nog plaats. Het evenement was in eerste instantie voor en door de mensen die in het district Brockworth leven, maar tegenwoordig komen de deelnemers uit alle delen van de wereld.festivalinfonieuwlogo

DEZE WEEK IN DE VOORVERKOOP: O.A. KENSINGTON, IN HET...Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks...

Into The Grave news

ORANGE GOBLIN NAAR INTO THE GRAVE 2020 Orange Goblin is aan de line-up van Into The Grave 2020 toegevoegd. De band...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.