Reizen en festivals bezoeken: het beste van twee werelden

Sfeer Camping Mysteryland 2017
Reizen en festivals bezoeken: het beste van twee werelden
Door sjoertb op 29 januari 2020 - 13:08 1 We zitten in het nieuwe jaar en dat betekent dat het aftellen naar een nieuw festivalseizoen is begonnen. Hoewel je makkelijk in Nederland aan je trekken kan komen als festivalliefhebber, is de combinatie van reizen en festivals bezoeken natuurlijk ook heel aantrekkelijk. Sterker nog: het is het beste van twee werelden!

Van wat voor muziek je ook houdt, in Nederland kan je ieder jaar festivals bezoeken die volledig gericht zijn op jouw muziekstijl: van rock tot blues, van elektronisch tot hiphop, het is er allemaal. Maar aan de andere kant: als je van festivals houdt, dan hou je van uit je dak gaan, met mensen praten en avontuur. En juist daarom is het zo leuk om af en toe eens een festival in het buitenland te pakken: ze zijn er genoeg en ze zijn goed. We geven je een lijst van de beste festivals van over de hele wereld die je kan combineren met een reis van je dromen.

Barcelona, Primavera Sound
Barcelona is een hele populaire toeristische bestemming en dankzij Primavera Sound heb je al festivalganger een reden extra om de Spaanse stad te bezoeken. Aan het strand, met talloze genres door elkaar en vaak onbekende maar steengoede namen: dit is een festival dat helemaal past bij de zomer.

Japan, Fuji Rock
Japan, waar de liefhebbers van handbal de dames het WK zagen winnen afgelopen jaar, tegen de verwachtingen van experts bij de handbalweddenschappen in, is ver weg. Maar als je een keer een festival op een bijzondere plek wil meemaken moet je zeker naar Fuji Rock gaan: twintig jaar oud, met tienduizenden bezoekers die op een hele bijzondere locatie (helaas al een tijdje niet meer Mount Fuji) helemaal uit hun dak gaan

Californië, Coachella
Coachella is een legendarische naam, van het kaliber Defqon of Tomorrowland en alles komt er samen: de beste muziek, lekker weer, kunst in de open lucht, maar ook mode en design. Dit is een festival wat je eens in je leven meegemaakt moet hebben – maar er hangt een stevig prijskaartje aan.

Zwitserland, Montreux Jazz
Zoals de naam als zegt gaat het hier om een jazzfestival, maar denk niet dat het een stoffige boel is! Hoewel het een van de oudste festivals ter wereld is - de eerste editie werd gehouden in 1967 – komen de allerbeste artiesten ter wereld hier spelen. Grondleggers als Miles Davis en B.B. King speelden er, maar ook Queen en Bob Dylan stonden er. En met als locatie de oevers van het Meer van Genève is het ook nog eens een toeristische toplocatie!

VK, Creamfields
Creamfields is een enorme naam in de dancewereld. Alle elektronische genres, absolute topartiesten uit de dance wereld en dat op een aantal schitterende locaties komen voorbij op het festival dat is voortgekomen uit de jaren negentig dance scene uit Liverpool.

VK, Glastonbury
En dan is er Glastonbury. Misschien wel de nummer één ter wereld als het gaat om muziekfestivals. De grootste artiesten ter wereld spelen er, mensen van over de hele wereld trekken naar de schitterende locatie en net als Coachella is dit een festival dat je een keer in je leven meegemaakt moet hebben.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Stadsfestival Hoogeveen

DANNY VERA, SUZAN & FREEK, LIL KLEINE EN MEER NAAR...De eerste namen van de line-up voor Stadsfestival Hoogeveen zijn...

NOFX

PUNK IN DRUBLIC FESTIVAL VAN NOFX NAAR BOOM IN BELGIË NOFX-frontman Fat Mike heeft tien Europese data voor zijn rondreizende Punk...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.