Ten minste tot eind maart geen concerten en festivals in Nederland en België vanwege Corona

Corona Virus
Ten minste tot eind maart geen concerten en festivals in Nederland en België vanwege...
Door RobZ op 13 maart 2020 - 09:29 1 Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten dat alle evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit met als doel om de verspreiding van het Corona-virus COVID-19 in te dammen. Dit heeft als direct gevolg dat in heel Nederland zo goed als alle concerten en festivals afgelast worden. De overheid heeft voor de verplichte afgelasting een grens van 100 personen aangenomen. Deze situatie zal in ieder geval aanhouden tot en met dinsdag 31 maart 2020.

Veel concerten en festivals zijn op zoek naar een nieuwe, latere datum, maar het is onvermijdelijk dat er ook heel veel volledig komen te vervallen.

Afgelopen drie dagen hielden we op Festivalinfo en Podiuminfo al het nieuws rondom de corona-uitbraak en de gevolgen voor concerten en festivals bij. Zie ons bericht van 12 maart, 11 maart en 9 en 10 maart.

In België is zelfs een verbod ingesteld tot en met 3 april voor alle restaurants, discotheken en cafés. Alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, worden geannuleerd. Hier dus ook geen concerten en festivals.

De gevolgen voor artiesten, podia, festivals, maar ook andere evenement-organisatoren zijn natuurlijk enorm. Een flink aantal meestal grotere concerten hebben al een vervangende datum aangekondigd. Meestal in het najaar van 2020. We houden op onze sites natuurlijk deze nieuwe datums zo goed mogelijk bij.

Kaartkopers hebben volgens de regels recht op teruggave van de ticketprijs als een concert of festival definitief wordt afgelast. Er zijn echter op internet al oproepen gedaan om geen beroep te doen op dit recht op teruggave om de concertorganisatoren, podia en festivals te steunen in deze moeilijke tijden.

Updates:

- Rewire Festival, dat voor 3, 4 en 5 april op de agenda stond, heeft zelf het moeilijke besluit genomen de editie af te gelasten vanwege corona. Hoewel het verbod op concerten en festivals met meer dan 100 man tot 31 maart duurt, verwacht het festival toch geen succesvolle editie neer te kunnen zetten. Het is de bedoeling veel van de optredens die geprogrammeerd stonden, de volgende editie van Rewire weer op het affiche te zetten.

- Record Store Day wordt verplaatst van 18 april naar 20 juni. Het jaarlijkse feest van de platenzaken verwacht anders te veel last te hebben van de Corona-uitbraak.Electric Castle

ELECTRIC CASTLE MAAKT NIEUWE NAMEN BEKEND O.A...Het Electric Castle maakt de tweede rij namen bekend voor het festival dat...

Lowlands 2020 news1

BERUCHTE BRUG OP LOWLANDS-CAMPING WORDT VERVANGEN Vaste prik op de Lowlands-camping was de brug waar je met al je spullen over...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.