Hoe overleef ik de festivalcamping?

Camping Mysteryland sfeer
Hoe overleef ik de festivalcamping?
Door sjoertb op 10 maart 2020 - 14:00 1 Nu we midden in de coronacrisis zitten is het bijna niet voor te stellen dat we in de toekomst wederom met tienduizenden tegelijk zullen feesten op de vele festivals die Nederland rijk is. Knisperend gras tussen je tenen, een lauw biertje in de hand en dansen tot de zon ondergaat. Wij kunnen niet wachten!

Helaas is de realiteit anders en zitten we voorlopig nog met zijn allen thuis. Vervelend, maar nu hebben we wel eindelijk tijd om ons campingmateriaal op orde te krijgen! Zo’n festivalcamping is namelijk nog wel een dingetje. Je staat haring aan haring in de blikkerende zon, het sanitair is op zijn zachtst gezegd primitief, en slapen is vaak ook een uitdaging dankzij de vele luidruchtige buren. Wij geven je alvast enkele tips om je goed voor te bereiden op de festivalcamping. Zo weet jij zeker dat je er helemaal klaar voor bent als we straks weer naar buiten mogen!

Kies de juiste tent
Comfortabel kamperen begint bij de juiste tent. Nu is die grote katoenen tent van je ouders waarschijnlijk reuze comfortabel, maar die kan je toch maar beter thuislaten. Kies bij voorkeur voor een lichtgewicht tentje die snel staat. De kans dat er midden in de nacht dronken festivalgangers over je tent struikelen is vrij groot, dus kies een tentje die niet per se jarenlang mee hoeft te gaan.

Zorg voor schaduw
Aangezien de Nederlandse zomers steeds heter worden is het verstandig om ook te zorgen voor voldoende schaduw bij je kampeerplek. Schaduw is vaak schaars op festivalcampings, en de temperatuur in je tentje zal in de zon snel oplopen tot saunatemperatuur. Het meenemen van parasols is dus geen overbodige luxe. Welke parasol het meest geschikt is hangt natuurlijk af van je budget en de grootte van je groep. Misschien is een kleine parasol voldoende, maar als je met een grotere groep bent zijn grote zweefparasols een uitkomst. Parasols en zweefparasols zijn er in verschillende soorten en maten. Sommigen zijn zelfs waterdicht! Met de juiste parasol ben je er zeker van dat jouw kampeerplek, bij welk weer dan ook, het middelpunt zal zijn van de leukste feestjes.

Voldoende slaap
Toegegeven, slapen op een festivalcamping blijft lastig. Neem in ieder geval oordoppen mee en zorg voor een comfortabel slaapmatje. Tip: check van tevoren of je slaapmatje of luchtbed niet lek is, dit voorkomt een hoop frustratie! Wil je echt verzekerd zijn van een goede nachtrust zodat je volop kan genieten van alle festivalacts? Dan is het wellicht een idee om uit te wijken naar een camping in de buurt. Deze zijn vak rustiger, schoner, en hebben fijne douches!


Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Rewire 2020

REWIRE KONDIGT DATA AAN VOOR 2021 EDITIE FESTIVALEen aantal weken geleden werd het Rewire festival geanuleerd wegens de...

Hozier9

CORONA SPECIAL: OVERZICHT VAN LIVE-STREAM CONCERTEN... Normaal vind je op woensdag hier de rubriek 'In the picture', maar vanwege de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.