Tips om een festivalseizoen door te komen met je autohuur

Down The Rabbit Hole sfeer
Tips om een festivalseizoen door te komen met je autohuur
Door sjoertb op 01 april 2020 - 10:00 1 Nederland en België, en eigenlijk heel Europa, staan iedere zomer weer bol van de feesten en partijen. De Hollandse festivals zijn soms zó goed dat ze beroemd zijn over de hele wereld. Nou hebben we hier natuurlijk ook wel een aantal van de beste artiesten die we makkelijk in de line-up kunnen zetten, en is ons landje natuurlijk enorm in trek onder buitenlandse artiesten. Wie wil er nou niet een keer in Nederland optreden? Het festivalseizoen is dan ook het ideale moment om je tassen in te pakken, je tent uit de kelder te slepen en er weer eens lekker met een groep vrienden er op uit te trekken. Alleen, wat als jij of je vrienden nou niet over een auto beschikken? Dat je geen zin hebt om weer met al die kilo's bepakking en liters bier te zuilen en van trein naar trein naar bus naar bus over te stappen is volledig te begrijpen. Een auto huren is dan misschien wel een goede optie. Maar hoe zorg je er voor dat jouw gehuurde auto het festivalseizoen fatsoenlijk overleeft en je niet op hoeft te draaien voor schade? Met deze tips kom jij veilig het festivalseizoen door met je autohuur.

Tip 1: vind de goedkoopste autohuur
Door even goed te zoeken en flink het web af te speuren kun je al gauw honderden euro's besparen met het huren van een auto. Honderden euro's die je in een extra festivalkaartje of flink wat extra bier kan stoppen. Dat is natuurlijk altijd goed meegenomen. Waar vind je nou de beste deals voor een autohuur om het land mee te ontdekken? In België heb je autoverhuur24.be, de beste plaats om alle Belgische autoverhuurders en hun prijzen met elkaar te vergelijken. In Nederland kun je precies hetzelfde doen, maar dan via de website https://www.goedkoperautohuur.nl/. Alle prijzen en alle aanbieders overzichtelijk op één website zodat je in een oogopslag kan zien wat de beste aanbieding is. Alle verzekeringen en heffingen zijn hier inbegrepen in de prijs dus je bent er ook nog eens van verzekerd dat er geen extra kosten bijkomen.


Tip 2: bescherm de bekleding
Als er iets is wat hand in hand gaat met festivals is het smerig worden. En als er iets is wat je niet wil doen nadat je terugkomt van een festival is het stoomreinigen van je autobekleding van je huurauto. Wees dus slim en zorg ervoor dat je de problemen voor bent door de bekleding van je huurauto te beschermen. Een praktische manier waarop je dat kan doen is door stoelhoezen te kopen om je stoelen te beschermen of, goedkoper, een aantal picknick kleedjes te kopen. Sommige picknick kleden hebben een plastic onderkant om ze waterdicht te maken. Ideaal dus om de banken van je auto mee te beschermen. Daarnaast nog multifunctioneel ook, je kan ze tijdens het festival ook gebruiken als deken om onder te slapen. Of natuurlijk als picknick kleed.

Tip 3: toch een paar regels
Afhankelijk van wie je vrienden zijn kan het een idee zijn om een paar basisregels in te stellen terwijl je in de auto bent. Nou hoor ik je gelijk al denken, lekkere manier is dat om je festival mee te beginnen, met regeltjes. Maar als je je huurauto weer in één stuk terug wilt brengen dan is het misschien wel handig. Het is vaak al zo dat het in huurauto's verboden is om te roken, wat uiteraard begrijpbaar is. Maak gebruik van deze regel om het leven met je vrienden op weg naar een festival net even wat gemakkelijker te maken. Stop net dat keertje extra om even een peukje te roken buiten. Maak gebruik van deze momenten door je vrienden juist dan die kop koffie in de handen te duwen of die sandwich met overvloedig veel mayonnaise naar binnen te werken. Een handige manier om je auto te beschermen van de nodige etenswaren.

DGTL 2019

CORONA SPECIAL: OVERZICHT VAN LIVE-STREAM CONCERTEN...Normaal vind je op woensdag hier de rubriek 'In the picture', maar vanwege de...

Roskilde news25

DENEMARKEN VERBIEDT FESTIVALS TOT 31 AUGUSTUS; GEEN... De Deense overheid heeft een knoop doorgehakt wat betreft hun maatregelen om...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.