België en Duitsland verbieden alle grote festivals en concerten tot en met eind augustus

Corona Virus
België en Duitsland verbieden alle grote festivals en concerten tot en met eind augustus
Door RobZ op 15 april 2020 - 18:33 1 De Belgische nationale veiligheidsraad heeft zojuist laten weten dat er tot en met eind augustus geen grote festivals in België mogen doorgaan. Dit betekent voor dit jaar een dikke streep door festivals als Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. Het is gek genoeg nog onzeker over kleinere festivals wel doorgang kunnen krijgen.

De Belgische Nationale Veiligheidsraad bestaat uit de premier, de ministers-presidenten van de deelstaten, de verschillende bevoegde ministers en wordt aangevuld met overige experts. De raad besliste vandaag dat alle corona-maatregelen in België tot en met 3 mei verlengd worden. Om de grote festivals en hun publiek duidelijkheid te geven is daar nu de maatregel bijgekomen dat deze in ieder geval tot en met eind augustus verboden zijn.

In Nederland geldt dit verbod nu tot en met 1 juni. Volgende week zal waarschijnlijk duidelijk worden of en hoe dit verbod verlengd gaat worden. In Frankrijk zullen er in ieder geval tot en met half juli geen grote concerten en festivals plaatsvinden.

De grote Belgische festivals reageren natuurlijk snel. Grapspop heeft voor 17 tot en met 20 juni 2021 een nieuwe datum geprikt. Ook Tomorowland wil hun 16e editie in de zomer van 2021 vieren. Het festival zegt de weekenden van 16 t/m 18 en 23 t/m 25 juni gereserveerd te hebben. Rock Werchter zegt in een verklaring dat de beslissing alle festivals te verbieden geen grote verrassing is. Er wordt in 2021 gewoon een nieuwe editie georganiseerd. Ditzelfde geldt voor Pukkelpop.

Kopers van kaarten van deze grote festivals mogen verwachten dat het festival of de ticketingpartner van dit festival contact opneemt. De kans is groot dat gekochte tickets geldig worden voor de komende editie van de festivals.

Update:
Ook Duitsland verbiedt alle grote festivals, concerten, voetbalwedstrijden en andere evenementen tot en met 31 augustus 2020. De premiers van de deelstaten en bondskanselier Angela Merkel hebben hierover vandaag overeenstemming bereikt. Deelstaten beslissen zelf waar ze de grens leggen.BESTEL GELIJK JE FESTIVALTICKETS
Bestel tickets Tomorrowland  2021
Bestel gelijk je ticket
KIES TICKET
Tomorrowland 2021
Dour Festival 2021
€ 65,00 - 295,00
Pukkelpop 2020 news2

BELGISCHE FESTIVALS KONDIGEN VERVANGENDE DATA AAN...Het was al bekend dat in Duitsland en België de Corona maatregelen verlengt...

Kingsland

KINGSLAND FESTIVAL WIJZIGT DATUM NAAR 19 SEPTEMBER Kingsland Festival wijzigt zijn evenementen data naar 19 september. Dat heeft...

REACTIES

Avatar RobZ
wo 15 apr 2020 18:44

RobZ Huilen!

 0
geen avatar
wo 15 apr 2020 19:00

Diebythesword Als ik aan de hygiëne van het gemiddelde toilet en de (on)mogelijkheid tot handen wassen (met zeep) denk kan ik er wel mee leven. Het is letterlijk niet anders.

 0
Avatar metalupyourass
wo 15 apr 2020 23:17

metalupyourass Dit is een drama.
Ergste zomer ooit, geen festivals, niets.

Hopelijk kunnen we op zen minst nog op café tegen dat de zomer begint en kan mijn geplande reis naar Frankrijk nog doorgaan.


Al is dit alles maar klein bier tegenover de echte rampen die zich afspelen in ziekenhuis en rusthuizen en bij de gezinnen die een dierbare verloren.

 1
geen avatar
do 16 apr 2020 05:58

Diebythesword Ik heb nog een los concert van OM in Brussel (maar de kans dat dat doorgaat is klein, het is uitverkocht en ze krijgen het nooit aangepast aan de "nieuwe 1,5 meter realiteit") en voor de rest heb ik ook niks qua concerten tot november. Horeca in NL heeft al een zorgen geuit dat 1,5m afstand op café een café is met 4 man erin en binnen een paar maanden failliet. Maar valt in het niet bij vooral het leed wat er is, nu.

 0
Avatar metalupyourass
do 16 apr 2020 09:52

metalupyourass Een nieuwe 1,5 meter realiteit is niet realistisch.

Dit ga je nooit volhouden.

 1
geen avatar
do 16 apr 2020 18:04

Diebythesword Zie ook niet in hoe dat op uitgaans- en concertgebied gaat werken. Las wel al dat Ticketmaster USA alleen geld teruggeeft als het concert/festival daadwerkelijk afgelast is. Wordt het verplaatst, dan wordt er niet uitbetaald. Ik wil eigenlijk alleen ons geld voor Graspop terug, omdat daar een x bedrag met drie nullen inzit voor drie combikaarten en twee losse dagkaarten.

 0
Avatar skabuoy
do 16 apr 2020 21:44

skabuoy metalupyourass schreef:
Al is dit alles maar klein bier tegenover de echte rampen die zich afspelen in ziekenhuis en rusthuizen en bij de gezinnen die een dierbare verloren.


Ik hoorde een paar weken terug van twee Italiaanse verpleegsters die zichzelf van het leven hadden beroofd omdat ze de druk niet meer aankonden. In vergelijking daarmee staat het 'niet naar een grasveld kunnen om met een drankje in de hand naar een band(je) te gaan kijken' wel heel erg hoog in het lijstje 'dingen om je niet erg druk om te maken'. Verandert natuurlijk niets aan het feit dat het wel een drastisch andere invulling van de zomer wordt.

 0
Avatar QuintMidas
vr 17 apr 2020 08:25

QuintMidas Het dreigt inderdaad een wat saaie zomer te worden, maar dat ongemak valt absoluut in het niet bij het leed van anderen.

Wat ik er persoonlijk nogal jammer aan vind, is dat ik vooral kaarten heb voor shows van oudgedienden (2x PJ, 1x Faith no More, 1x Black Crowes), waarbij je bij die laatste 2 nog maar moet afwachten of ze ooit ingehaald gaan worden. En ook va Refused vraag ik me af of we ooit weer de kans krijgen om ze in een kleine venue als het Bolwerk te gaan zien. Oh well, we gaan het mee maken.

En tot die tijd: stay safe, stay inside.

 0
geen avatar
vr 17 apr 2020 09:51

Diebythesword De nadelen van de pensioen gerechtigde programmering van Graspop (Maiden/Priest/Aerosmith/Deep Purple) komen nu ook wel naar boven, dan. Faith No More zijn toch eind 50 ofzo? Die komen (hopelijk) nog wel.

 0
geen avatar
vr 17 apr 2020 09:51

Diebythesword Ozzy volgend jaar op zijn zesde en definitieve afscheidstoernee?

 -1
geen avatar
vr 17 apr 2020 14:07

eatsleeprave.. Voetbalduels zouden door kunnen gaan zonder publiek natuurlijk. Geef het volk nog wat, net als de streams!
Gewoon eindelijk betere wc's, met zeep!


FNM zijn veel jonger man! Ik houd gewoon hoop! Stay positive!

 -1
Avatar skabuoy
vr 17 apr 2020 19:11

skabuoy Diebythesword schreef:
Ozzy volgend jaar op zijn zesde en definitieve afscheidstoernee?

lol

Ik heb 'm nog nooit live mogen aanschouwen, dus laat maar komen.

Zelf zit ik met kaartjes van Paul McCartney (eind mei) en Tom Jones (eind juni). :(
Ik zit sinds een klein jaar in een fase van levende legendes die op zijn minst een paar lekkere dingen hebben voortgebracht proberen te zien, voor het alleen nog maar legendes kunnen worden genoemd.

En Black Crowes, eind oktober / begin november, zal toch wel lukken (hoop ik)?

 0
geen avatar
vr 17 apr 2020 20:12

eatsleeprave.. Ik ben ik de zeer bevoorrechte positie dat ik al enorm veel heb mogen zien, maar uitgaan is tegenwoordig voor 30+ ers dus raak je mij er juist enorm mee! Altijd op zoek naar nieuwe bands of dj's. Of toch eindelijk een kaarte voor die oude band. Nieuwe frisse festivals, of toch eindelijk die ene...Hoop zo dat kutte bluft met uw leven zal nooit meer hetzelfde zijn, ik weiger dit namelijk voor als nog te accepteren. Sorry!

 0
Avatar skabuoy
za 18 apr 2020 15:05

skabuoy eatsleepraverepeat schreef:
Ik ben ik de zeer bevoorrechte positie dat ik al enorm veel heb mogen zien

Mij hoor je wat dat betreft absoluut niet klagen. Mijn positie in "Hall of Fame - Meeste artiesten gezien" spreekt wat dat betreft boekdelen.

 0
geen avatar
ma 20 apr 2020 01:01

eatsleeprave.. Geloof nooit dat je naar 100 concerten zou toegaan, ben je nu een hoop geld kwijt.

 0
Avatar skabuoy
di 21 apr 2020 01:24

skabuoy Ga ik ook niet. Ik klik gewoon alles aan wat ik wil zien, en op de dag zelf kijk ik wel of ik het red qua werk, en zo ja (bij meerdere concerten op één dag), welke ik dan daadwerkelijk ga zien. De rest verwijder ik uit de lijst. Van die honderd blijft nog niet de helft over. En ik koop zelden concertkaartjes in de voorverkoop (voor festivals is een ander verhaal), dus dat geld ben ik pas kwijt als ik daadwerkelijk ga. Verandert niets aan het feit dat ik alle artiesten die ik aan heb gegeven te hebben gezien, ook echt heb gezien.

 0
Avatar deHertog
di 21 apr 2020 08:51

deHertog skabuoy schreef:
Diebythesword schreef:
Ozzy volgend jaar op zijn zesde en definitieve afscheidstoernee?

lol

Ik heb 'm nog nooit live mogen aanschouwen, dus laat maar komen.

Zelf zit ik met kaartjes van Paul McCartney (eind mei) en Tom Jones (eind juni). :(
Ik zit sinds een klein jaar in een fase van levende legendes die op zijn minst een paar lekkere dingen hebben voortgebracht proberen te zien, voor het alleen nog maar legendes kunnen worden genoemd.

En Black Crowes, eind oktober / begin november, zal toch wel lukken (hoop ik)?

Clapton ook man...

 0
Avatar skabuoy
di 21 apr 2020 21:59

skabuoy Clapton absoluut. Maar die viel in een vervelend weekend. Dat weekend was ook een festival in Duitsland waar ik al jaren zit, en de keus om drie dagen feest om te ruilen voor één avond absolute legende was best moeilijk, totdat Clapton uitverkocht raakte, en me de keus makkelijker werd gemaakt. :)

 0
Avatar skabuoy
di 21 apr 2020 22:01

skabuoy Ik moet zeggen dat ik serieus heb gekeken of-ie ook nog op een (voor mij) schappelijke datum in Londen zou spelen, maar helaas, geen Londen op zijn tourkalender. Dit was wel toen Corona nog een ver-van-mijn-bed show was in Europa.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.