Corona ook grote spelbreker voor Amerikaanse festivals

Sfeer smartphone selfie LL2018
Corona ook grote spelbreker voor Amerikaanse festivals
Door RobZ op 15 mei 2020 - 14:33 1 De gevolgen van de corona-pandemie zijn wereldwijd voelbaar. De concert- en festivalwereld krijgt zware klappen. Hier in Europa, maar zeker ook in Noord-Amerika.

Een van de eerste grote festivals die afgelast werden was muziek- en technologiefestival SXSW. Dit festival had van 13 t/m 22 maart 2020 plaats moeten vinden in Austin, Texas. Slechts een week voor aanvang van het festival maakte de organisatie bekend dat het festival afgelast werd. Dit onder grote druk van veel bezoekers en de lokale overheid. Een nieuwe datum voor SXSW in 2021 is nog niet gevonden.

Dance-festival Ultra in Miami ging in 2020 ook niet door, maar staat voor 2021 al wel in de agenda voor het weekend van 26, 27 en 28 maart. Voor 2020 stonden onder andere Flume, Gesaffelstein, Major Lazer, Zedd, Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Armin van Buuren en Amelie Lens op het programma. Of dit volgend jaar weer zo gaat zijn, is nog niet bekend.

Het enorme Coachella festival in Californië, dat van 10 t/m 19 april had moeten plaatsvinden met onder andere Rage Against the Machine, Lana del Rey, Frank Ocean en Travis Scott en helemaal uitverkocht was, koos ervoor de festivalweekenden naar oktober te verplaatsen. Coachella staat nu voor de weekenden van 9 t/m 11 en 16 t/m 18 oktober in de Amerikaanse festivalagenda.

Verrassend genoeg staat een ander heel groot Amerikaans festival Lollapalooza Chicago, dat van 30 juli tot en met 2 augustus gehouden moet worden, nog steeds in de agenda. De festivalorganisatie blijft de hoop houden dat het festival gewoon plaats kan vinden.Aangezien de corona-crisis in de USA op schema wat achterloopt vergeleken bij Europa, gaat het naar onze mening in ieder geval erg krap worden. De kans dat een volwaardige line-up op het festival present kan zijn, lijkt door de vele door de corona-crisis in de soep gelopen tourschema's in ieder geval erg klein.

ESTA reistoestemming voor Amerika
Misschien had jij ook wel een festival in de USA in de planning. Er zijn elk jaar honderden Nederlanders en Belgen aanwezig op de grotere Amerikaanse festivals. Als je reist naar de States, moet je een (Electronic System for Travel Authorization) ESTA voor Amerika aanvragen. Dit is een verplichte reistoestemming die je moet hebben voordat je het land binnenkomt. Een ESTA online aanvragen is gelukkig niet moeilijk, maar dit kost wel 29,95 euro per persoon. Als je al een ESTA voor Amerika had aangevraagd, baal je misschien extra dat het festival waar je kaarten voor had niet doorgaat. Maar wees gerust: een eenmaal toegekende ESTA is maar liefst 2 jaar geldig. Je kan hem dus gebruiken als je toch nog naar Amerika gaat.Lowlands 2020 news

ALLE NEDERLANDSE ACTS VAN DIT JAAR KRIJGEN OOK...In een interview met Behind the Music gemaakt door FaceCulture, laat Lowlands...

Pukkelpop 2020 news1

PUKKELPOP KOMT MET MONDKAPJES OP DE MARKT VOOR HET... Het Belgische festival Pukkelpop kan dit jaar zoals bekend geen doorgang...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.