Tips om je festival- heuptas ook op andere momenten te dragen

Sfeer festival
Tips om je festival- heuptas ook op andere momenten te dragen
Door RobZ op 18 mei 2020 - 17:45 1 Dé festivaltas is de Fanny pack of heuptas. Nu festivals vanwege de coronacrisis zijn afgelast of uitgesteld, ligt jouw heuptasje mogelijk werkloos in de gangkast. Zonde, want deze tasjes zijn heel handig en functioneel en daarom ook op andere momenten goed in te zetten. We geven je een aantal ideeën.

De heuptas of Fanny pack vindt zijn oorsprong in de wereld van de festivals. Immers, om te kunnen dansen op je favoriete muziek wil je je handen vrij hebben, maar wel je belangrijke spullen veilig bij je dragen op plekken waar veel mensen zijn. Een kleine heuptas met daarin je portemonnee, smartphone en sleutels bleek de ideale oplossing. De Fanny pack werd een hit.

Veel merken sloten zich daar gretig bij aan en creëerden een heuptasje dames in alle mogelijke formaten en kleuren, vormen en designs. Calvin Klein, Burkely, Spiral, Still Nordic, Cowboysbag, Monk & Anna. You name it.

Nu in deze coronatijd veel festivals zijn afgelast en het onzeker is wanneer het festivalseizoen navolging vindt, is het tijd om de heuptas op een andere manier in te zetten. We inspireren je graag.

Zo draag je je heuptasje nu:

Veilig bij het boodschappen doen
Gebruik de heuptas bij het boodschappen doen door er in ieder geval je portemonnee in mee te nemen. Ook hier geldt dat je je handen dan vrij hebt en het is niet aan te raden om een willekeurige tas aan het winkelkarretje te hangen. Ook al houden we minimaal anderhalve meter afstand, zakkenrollers zijn er altijd. Een heuptas biedt een veilige plaats aan jouw bankpasjes.

Handig bij het sporten
Gelukkig kunnen we buiten sporten. Menigeen doet zijn workout op een plein of in het park. Natuurlijk op gepaste afstand van elkaar. Hardlopen is momenteel ook een hit. Wie het nog niet deed, gaat het doen. Als je beginner bent is het sowieso aan te raden om je telefoon bij je te dragen. Je weet nooit hoe het gaat en als je het onverhoopt toch lastig krijgt, is een telefoon belangrijk. Eigenlijk gaat dat op voor iedere sporter die van huis gaat. Een heuptasje is hartstikke functioneel voor als je gaat rennen (of wandelen of fietsen). Daar past die smartphone en je huissleutel prima in en je voelt nauwelijks dat je deze om hebt. Ben je een diehard hardloper dan kan dat gelletje of die energiereep er ook wel bij.

Zo heb je je smartphone altijd bij je
Ken je die mannen (en vrouwen) die hun telefoon in hun broekzak dragen? Laten we eerlijk zijn, dat is geen gezicht. De broek raakt helemaal uit z’n vorm en het ziet er niet stijlvol uit. Begrijpelijk misschien als je geen grote tassen zoals een rugzak of schoudertas met je mee wilt dragen, maar dat kan anders. Met een heuptas bijvoorbeeld. Dat is een betere plek voor je sleutels en telefoon dan in een broekzak. Ook een kontzak is uit den boze. Je zult overigens niet de eerste zijn die op deze manier zijn telefoon verliest.

Heuptas crossbody dragen is mode
Wist je dat je een heuptas ook crossbody kunt dragen? Bij de meeste exemplaren verstel je gemakkelijk de band waardoor deze mooi over een trui of jack op die manier gedragen kan worden. Het is overigens zelfs in de mode je outfit op deze manier te stylen. Kijk maar eens op Instagram of Pinterest voor inspiratie. Dan wil je er eentje!koningsdag4

KONING WILLEM-ALEXANDER STEEKT NEDERLANDSE FESTIVALS...Koning Willem-Alexander heeft in een gesprek met verschillende...

Pohoda 2019

THOM YORKE TOMORROW’S MODERN BOXES EN MEER BEVESTIGD... De organisatie van het Pohoda festival in Slowakije heeft aangekondigd dat...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.