Last van een kater? Vijf tips om van je brakheid af te komen

Mañana manana bier
Last van een kater? Vijf tips om van je brakheid af te komen
Door RobZ op 27 mei 2020 - 23:48 1 Een avondje doorzakken op een concert of festival en de volgende dag weer fris als een hoentje opstaan is bijna onmogelijk. Toch zijn er wel een aantal tips die helpen wanneer je een glaasje te veel hebt gedronken.

1. Drink meer water
Wanneer je samen met je partner iets te enthousiast geweest bent met het proeven van verschillende wijnen uit je wijnklimaatkast heeft dit als gevolg dat je lichaam uitdroogt. Vandaar de knallende hoofdpijn. Neem af en toe ook een glas water wanneer je alcohol drinkt. Drink de dag erna extra veel water. Het reinigt je nieren.

2. Ontbijten
Wanneer je niet fit bent is eten het laatste waar je zin in hebt. Toch kalmeert eten je maag. Neem een stukje brood of wat fruit. En kan je het aan, eet dan een ei. In eieren zitten aminozuren zoals taurine en cysteïne. Taurine is goed voor je leverfunctie en cysteïne breekt de stoffen af die vrijkomen bij de lever na het drinken van alcohol. Eet je een ei dan kan dat voorkomen dat je hoofdpijn krijgt.

3. Neem geen paracetamol
Het is bekend dat je lever het zwaar te verduren heeft wanneer je alcohol nuttigt. Het is verleidelijk om een paracetamol te slikken wanneer je last hebt van een kater, maar doe het niet. Je lever wordt dan juist extra zwaar belast. Die is namelijk al bezig om zichzelf te reinigen. Heb je hevige hoofdpijn? Neem dan naprozine. Deze pijnstiller wordt niet door de lever verwerkt, maar door de nieren.

4. Vitamines
Een wijnklimaatkast kopen in plaats van een grote is natuurlijk niet een optie als het gaat om het voorkomen van een kater. Vitamines daarentegen helpen wel om een bijdrage te leveren aan je algemene fitheid. Eet voor een feestje en na een feestje extra veel vitaminen. Tijdens het drinken verwerkt je lichaam namelijk veel vitaminen en daardoor kan er een tekort ontstaan. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om voor het drinken vitaminesupplementen in te nemen.

5. Zorg voor voldoende slaap
Voel je je zwaar ellendig en niet in staat om je eastpak rugzak in te pakken en te vertrekken? Geef dan toe aan dit gevoel en probeer om te slapen. Hoofdpijn, vermoeidheid en prikkelbaarheid worden nog erger met een slaapgebrek. Wanneer je slaapt krijgt je lichaam de kans om zich te herstellen.Best Kept Secret 2020 news

THE STROKES OPNIEUW HEADLINER BEST KEPT SECRETGoed nieuws uit Hilvarenbeek. De eerste headliner van Best Kept Secret 2021...

Primavera Sound

PRIMAVERA SOUND PRESENTEERT LINE-UP 2021 EDITIE O.A.... Primavera Sound had het al beloofd. De line-up voor Primavera Sound Barcelona...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.