Voorlopgig geen tweede editie voor Stadspark Live in Groningen

Stadspark Live
Voorlopgig geen tweede editie voor Stadspark Live in Groningen
Door RobZ op 15 juni 2020 - 09:44 1 Matig festivalnieuws uit Groningen. Het festival Stadspark Live laat weten dat er voorlopig geen nieuwe editie komt. Het festival dat wordt georganiseerd door Mojo Concerts en Spot Groningen, kende vorig jaar een uitverkochte eerste editie. Onder andere Anouk, Ronnie Flex, Sting en Tom Odell betraden toen het podium.

In 2020 had Stadspark Live op 20 juni moeten plaatsvinden. Iggy Pop, Kensington, Passenger, Rag 'n' Bone Man en the Script waren aangekondigd. Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen kon deze editie natuurlijk niet doorgaan. Er werd gelijk een nieuwe datum aangekondigd, 19 juni 2021, maar daar wordt nu van teruggekomen. Er lijkt voorlopig geen nieuwe editie van Stadspark Live te komen.

De organisatie geeft aan dat de noodzakelijke investeringen om een nieuw festival in de markt te zetten op dit moment niet op te brengen zijn. Het helpt hierbij natuurlijk niet dat de organisatoren vanwege de coronacrisis al zware klappen te verduren hebben gekregen. Het risico van een evenement als Stadspark Live kunnen op dit moment niet gedragen worden. Om deze reden is ervoor gekozen Stadspark Live 2021 af te gelasten.

De organisatie van Stadspark Live geeft wel aan dat er als de corona-rook is opgetrokken verder gekeken gaat worden hoe Stadspark Live een vervolg kan krijgen. Het succes van de eerste editie was een mooie bevestiging dat er in Groningen ruimte is voor een dergelijk popfestival. Het blijft de bedoeling van de organisatoren om hier een jaarlijks festival van te maken.

Mensen met tickets voor Stadspark Live krijgen een email over hun mogelijkheden. Er wordt opgeroepen om mee te doen aan het initiatief "Bewaar je ticket" en hiermee een ticket-voucher te accepteren. Deze is 24 maanden te besteden bij alle Mojo- en SPOT Groningen evenementen op Ticketmaster. Als je na deze 24 maanden nog tegoed hebt, dan krijg je deze automatisch op je rekening geschreven. Mocht je geen gebruik kunnen maken van het tickettegoed, dan is het ook mogelijk om je geld terug te vragen. Het bedrag wordt dan uiterlijk 20 september aanstaande terugbetaald.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Primavera Sound

PRIMAVERA SOUND BARCELONA 2021 IS HELEMAAL...De tickets voor Primavera Sound Barcelona 2021 gingen als warme broodjes. Het...

Isle Of Wight 2021 news

ISLE OF WIGHT NEEMT VEEL NAMEN MEE NAAR 2021, OOK... Het Britse festival Isle Of Wight heeft bekend gemaakt dat een groot deel van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.