Testfestivals met 1.500 bezoekers in Biddinghuizen waarschijnlijk in maart

Lowlands 2020
Testfestivals met 1.500 bezoekers in Biddinghuizen waarschijnlijk in maart
Door sjoertb op 04 februari 2021 - 11:26 1 In maart worden er waarschijnlijk twee evenementen voor 1.500 bezoekers gehouden om te testen hoe festivals veilig kunnen verlopen tijdens de pandemie (en de nasleep daarvan). Mojo en ID&T werken met Fiedlab aan de mini-festivals die op het evenemententerrein in Biddinghuizen plaats zullen vinden. Zo meldt 3voor12.

Op de kleinschalige test-festivals worden bezoekers vooraf en achteraf getest op COVID-19, gefaseerd binnengelaten en verplicht een mondkapje te dragen. Verder zijn ze vrij om te bewegen, dansen, meezingen en andere mensen tegen het lijf te lopen. Net als bij echte festivals zijn er foodtrucks en meerdere podia.

Deze week start Fieldlab al met experimenten bij een bedrijfsevenement, een cabaretvoorstelling in het Beatrixtheater en twee voetbalwedstrijden. De beloofde concerten in Ziggo Dome en de buitenfestivals in Biddinghuizen vinden later plaats omdat er minder beperkingen zullen zijn.

In het theater wordt er onder meer gewerkt met zitplaatsen en spatschermen. Dat is niet te doen op een festival zegt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: ‘Het is niet te handhaven om mensen op afstand van elkaar te houden als er 60.000 mensen op het Lowlands-terrein rondlopen, en bovendien is het festival op die manier niet rendabel.’

De 1.500 bezoekers van de mini-festivals krijgen een tag waarmee is na te gaan hoeveel mensen ze ontmoeten en voor hoe lang. In verband met de avondklok beginnen de evenementen om 15.00 uur en duren tot vroeg in de avond.

UPDATE: Inmiddels is er meer bekend over de testevenementen. Op zaterdag 6 en zondag 7 maart worden er twee shows in Ziggo Dome gegeven met 1300 bezoekers. Eerst Back To Live Dance Event met onder meer Sunnery James & Ryan Marciano en Sam Feldt en de dag erna Back to Live Concert met André Hazes Jr.

Het weekend erna worden Back To Live Dance Festival en Back To Live Pop Festival gehouden op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen met in totaal 1500 bezoekers per festival. Onder andere Chef’Special, De Staat en Maan zullen er optreden.
Meer informatie vind je hier.Roaburn Redux news

ROADBURN KOMT MET ALTERNATIEF: ROADBURN REDUX, LIVE...Het Tilburgse indoorfestival Roadburn kon dit jaar wegens het coronavirus...

Central Park Festival 2019

OOK CENTRAL PARK FESTIVAL 2021 VERHUIST NAAR HET NAJAAR Het Utrechtse Central Park Festival heeft een nieuwe datum geprikt. De...

REACTIES

geen avatar
do 04 feb 2021 20:43

diones Waar kun je je aanmelden?

 0
geen avatar
do 04 feb 2021 21:46

marcus75 Dat wil ik serieus ook wel weten

 0
geen avatar
vr 05 feb 2021 11:02

laube Count me in please

 0
geen avatar
vr 05 feb 2021 14:11

Diebythesword Ze moeten er rekening mee houden dat de avondklok dan nog geldt, maar ik mag toch serieus hopen van niet.

 0
Avatar deHertog
di 09 feb 2021 11:27

deHertog Ik eis dat ze het Testival noemen

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.