Nieuwe reeks grootschalige Fieldlab events aangekondigd in o.a. Breda, Den Bosch en Lichtenvoorde

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Nieuwe reeks grootschalige Fieldlab events aangekondigd in o.a. Breda, Den Bosch en...
Door RobZ op 14 april 2021 - 10:12 1 Na de eerste succeesvolle Fieldlab tests in de Ziggo Dome en op festivalterrein Biddinghuizen heeft de Nederlandse overheid toestemming gegeven voor een aantal opschalingstesten met een hogere bezoekerscapaciteit. Dit is vanzelfsprekend goed nieuws voor liefhebbers van concerten en festivals. Zo wordt er op 24 april een Koningsdag-festival gegeven in Breda, is er op 1 mei een festival uit de koker van de organisator van Zwarte Cross in Lichtenvoorde en op 7 mei een groot concert van Racoon in de Brabanthallen. Ook het Eurovisie Songfestival van 17 t/m 22 mei wordt ingestoken als Fieldlab event met 9 x 3500 bezoekers. Ten slotte komt er op een nog nader te bepalen datum een nieuw festival op het Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. Dit festival wordt georganiseerd door Mojo en ID&T en zal meerdere dagen duren en wellicht zelfs een camping hebben!

De onderzoeken zijn gericht op het testen van de voorwaarden waaronder veilig de 1,5 meter kan worden losgelaten in verschillende sectoren. De onderzoeken kennen als centrale vraag of de maatregelen, zoals die bij de eerdere pilots zijn ingevoerd en goed zijn gebleken, ook werken bij een verhoogde capaciteit.

Op een rijtje zien de nieuw aangekondigde Fieldlab evenementen er zo uit:


De aankondiging van de diverse concerten en festivals lees je natuurlijk terug op onze sites.
Check hier de aankondigingen van:
- 538 Oranjedag
- het Startschotgala in Lichtenvoorde
- concert Racoon in de Brabanthallen

Voorafgaand aan de nieuwe pilot evenementen worden alle bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen onderworpen aan een sneltest, maximaal 24 uur voor het einde van het evenement. De sneltest wordt zo dicht mogelijk bij de woonplaats van de bezoeker afgenomen. Bovendien vindt een tweede sneltest plaats vijf dagen na het evenement.

Festival was al aanwezig bij de eerste generatie Fieldlab evenementen. Bekijk/lees hier onze verslagen van Andre Hazes in de Ziggo Dome en het pop-festival van Mojo op Walibi Holland.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



538 logo nieuw

FIELDLAB TEST 538 ORANJEDAG IN BREDA KRIJGT 10.000...Gisterenavond werden er een aantal grootschalige Fieldlab evenementen...

Iron Maiden

IRON MAIDEN VERPLAATST LEGACY OF THE BEAST TOUR MET... De Engelse metalband Iron Maiden komt in de zomer van 2022 naar Europa met...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.