Fieldlab test 538 Oranjedag krijgt geen vergunning en wordt nu alleen online georganiseerd

review: 538 Koningsdag 2019 Snollebollekes
Fieldlab test 538 Oranjedag krijgt geen vergunning en wordt nu alleen online georganiseerd
Door RobZ op 19 april 2021 - 17:15 1 De 538 Oranjedag zal op 24 april niet doorgaan. Het evenement, dat georganiseerd zou worden op het Chasséveld in Breda, was ingestoken als Fieldlab test. Met toestemming van de Nederlandse regering waren zo 10.000 man publiek welkom. Afgelopen dagen ontstond er veel kritiek op het Koningsdagfeest. Een petitie werd sinds vrijdag meer dan 300.000 keer ondertekend. Vooral mensen uit de lokale horeca en mensen werkzaam in ziekenhuizen vonden het niet te verantwoorden om Koningsdag met 10.000 mensen op een plein te vieren.

Vandaag wordt bekend dat de gemeente besloten heeft het evenement om veiligheidsredenen geen vergunning te geven. Radio 538 komt met een alternatief feest op radio, tv en internet. Mensen die een ticket voor 538 Oranjedag hebben gekocht, krijgen hun geld terug. Op het festival zouden onder andere Racoon, Krezip, Di-rect, Chef'Special, Afrojack, Snollebollekes en Armin van Buuren optreden.

De andere grootschalige Fieldlab tests, waaronder een georganiseerd door de mensen achter Zwarte Cross, ook voor 10.000 man publiek, gaan vooralsnog wel door.

Startschot gala op 1 mei ook afgelast
Een andere grootschalige Fieldlab test, getiteld het Startschotgala, gaat ook niet door. De organisator van het festival laat weten dat ze het vanwege de maatschappelijke discussie niet verantwoord vinden het event op 1 mei te organiseren. Mogelijk wordt het festival nog wel later georganiseerd. Voor het Startschotgala waren ook 10.000 tickets verkocht. Onder andere DJ Mental Theo en The Dirty Daddies zouden hier optreden.

Op Facebook communiceren ze:
Beste Startschotters,
We krijgen veel vragen met betrekking tot het proefevenement ‘Startschotgala’; een Fieldlab evenement welke wij, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, mogen produceren en programmeren. We hebben goed contact met Fieldlab Evenementen en gemeente Oost Gelre en volgen alle ontwikkelingen rondom de andere Fieldlabs op de voet. Vanwege de maatschappelijke discussie en druk op de zorg hebben we besloten om het Startschotgala niet te laten plaatsvinden op 1 mei. We gaan nadenken over de mogelijkheden van dit evenement in de toekomst. Zodra wij hier meer nieuws over hebben brengen wij dit zo snel mogelijk naar buiten.
Natuurlijk levert dit besluit de nodige vragen op wat betreft reeds gekochte kaarten. We komen hier spoedig op terug en zullen onze pagina's updaten zodra we nieuws hebben.WiSH Outdoor

WISH OUTDOOR SHUIFT OPNIEUW EEN JAAR DOORHet grote dancefestival Wish Outdoor gaat ook in 2021 niet door. Volgens de...

Bevrijdingspop Haarlem

BEVRIJDINGSPOP HAARLEM GAAT DIT JAAR ONLINE DOOR VIA... Bevrijdingsfestivals zitten er dit jaar nog niet in op de manier zoals we...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.