'Voor 1 augustus meer duidelijkheid nodig voor eendaagse festivals'

Regen regenbui onweer slecht weer Lowlands
'Voor 1 augustus meer duidelijkheid nodig voor eendaagse festivals'
Door sjoertb op 27 juli 2021 - 10:12 1 Onlangs werden meerdaagse festivals tot en met 1 september verboden. Een harde klap voor onder andere Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland. Voor eendaagse festivals is het nog niet zeker of die wel of niet door kunnen gaan. Daarom eist een grote groep festivalorganisatoren opnieuw meer duidelijkheid van de overheid.

Tijdens de laatste persconferentie werd 13 augustus genoemd als beslismoment door demissionair premier Mark Rutte. Festivals als Strafwerk en Dance Valley vinden plaats op 14 augustus. Dat is geen werkbare situatie voor de organisatoren.

ID&T en ruim veertig andere partijen uit de evenementensector hebben een kort geding aangespannen om een snellere beslissing af te dwingen. Voor 1 augustus willen ze weten waar ze aan toe zijn. Onder meer Paaspop, Zwarte Cross, Apenkooi en Het Amsterdams Verbond hebben de rechtbank gevraagd om zo snel mogelijk een zitting te houden. Zo meldt Nu.nl.


Lowlands 2020 news

LOWLANDS GEEFT KAARTKOPERS EEN CODE OM IN JANUARI...Zoals bekend gaat Lowlands 2021 niet door. Het festival maakte bekend alle...

Lowlands 2020 news

OOK GEEN LOWLANDS EN DOWN THE RABBIT HOLE IN 2021 Heel verdrietig nieuws. Lowlands laat weten dat het ook dit jaar geen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.