Teambuilding: met deze 4 tips wordt het een succes!

Teambuilding
Teambuilding: met deze 4 tips wordt het een succes!
Door RobZ op 03 maart 2022 - 12:08 1 Teambuilding is onmisbaar als je wilt dat jouw team beter gaat functioneren. Daarbij is het een vergissing om te denken dat je teambuilding activiteiten alleen maar hoeft te organiseren als het binnen het team niet lekker loopt. Juist voor goed functionerende teams zijn dit activiteiten die ervoor zorgen dat er nog meer vooruitgang wordt geboekt. Het kan altijd beter, en met deze 4 tips maak je de teambuilding tot een succes!

1. Stel doelen vast
Teamuitjes zijn per definitie leuk en gezellig, maar dat wil niet zeggen dat je er geen doelen aan hoeft te hangen. Het is juist goed om van tevoren goed na te denken wat je wilt bereiken met de activiteiten. Is er bijvoorbeeld de behoefte om beter samen te werken? Dan is een teambuilding activiteit met veel actie en interactie aan te raden. Denk aan een zeskamp, waarbij twee of meer teams tegen elkaar strijden en daarvoor binnen het team echt de samenwerking op moeten zoeken. Ook bubble voetbal is hiervoor trouwens een prima uitje. Daar komt dan ook nog eens heel veel hilariteit bij kijken. Juist zo’n niet-alledaagse activiteit zorgt ervoor dat de teamleden uit hun comfort zone komen en elkaar op een nieuwe manier leren kennen. Zoiets is dus ook ideaal als kennismakingsmoment voor nieuwe teams.

2. Zorg voor humor
Denk je dat deskundigheid, kennis van zaken en ervaring de belangrijkste eigenschap zijn om succes te behalen? Al deze vaardigheden zijn inderdaad nuttig, maar in dit lijstje ontbreekt nog een belangrijk (misschien wel het belangrijkste) onderdeel: humor. Humor is de smeerolie binnen goedwerkende teams. Het maakt dat mensen met plezier naar hun werk gaan en zonder gedoe een extra tandje bijzetten op het moment dat dat nodig is. Teambuilding activiteiten brengen vaak net dat beetje extra humor en hilariteit, om een stapje verder in de groei van het team te kunnen zetten. Zo zijn de uitjes die Flitz Events Evenementenbureau organiseert stuk voor stuk activiteiten die garant staan voor extra plezier. Of het nu gaat om een workshop ijssculpturen maken, of een actieve workshop salsa dansen, er is alle ruimte om te werken aan die zo belangrijke eigenschap van goed functionerende teams: humor.

3. Vier successen samen
Als je binnen een team allemaal met een eigen taak bezig bent, kun je makkelijk uit het oog verliezen waar andere teamleden mee bezig zijn. Daardoor wordt het lastiger om dingen met elkaar te delen. Terwijl het juist zo fijn is als je binnen een team de ruimte ervaart om successen en teleurstellingen te delen. Een teambuilding dag is een ideale gelegenheid om in de praktijk te ervaren hoe dit werkt. Want natuurlijk wil je je overwinning bij het bubble voetbal of tijdens een poker workshop vieren! Neem die gedachte na de teamdag vooral ook weer mee richting werk. Door met elkaar successen te vieren én teleurstellingen te verwerken zal de samenwerking ook beter gaan verlopen.

4. Leer feedback te geven
Groeien willen we allemaal, maar het ontvangen en geven van feedback kan best lastig zijn. Om die reden wordt er op de werkvloer lang niet altijd aangegeven wat wel en wat niet wordt gewaardeerd bij collega’s. Dat is jammer, want als je er niets van zegt blijven verkeerde gewoonten bestaan. De kans is groot dat je je, door het onbesproken te laten, gaat irriteren. En dat is jammer, want door op tijd met elkaar in gesprek te gaan kun je zulke situaties voorkomen. Tijdens een teamdag kun je het geven van in een ongedwongen setting in het klein uit proberen. Creëer je als team een schilderij, maar vind je het schilderijtje van je naaste collega er qua kleurstelling eigenlijk helemaal niet bij passen? Dan is dit het moment om daarmee aan de slag te gaan! Door de ongedwongenheid zal de drempel lager liggen om feedback te geven. Zo kun je ervaren hoe anderen hierop reageren en ook hoe je zelf met feedback van anderen om gaat. Lukt het binnen zo’n veilige, informele setting van het teamuitje? Dan zal het op de werkvloer ook makkelijker gaan. Zo werk je met behulp van teambuilding activiteiten op een leuke en ongedwongen manier aan een succesvol team!

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefGlastonbury 2021

GLASTONBURY KOMT MET PAUL MCCARTNEY, KENDRICK LAMAR,...Komende zomer moet na drie jaar afwezigheid het Glastonbury festival weer...

beyond sensation

SENSATION KEERT NA VIJF JAAR TERUG NAAR DE JOHAN... Na vijf jaar geen festival te houden in de Arena, keert Sensation dit jaar op...

REACTIES

Avatar kuifje
do 03 mrt 2022 15:13

kuifje Wat heeft dit met concerten en festivals te maken?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.