Terschellings festival eilân teleurgesteld in 'onredelijk besluit' burgermeester

eilan
Terschellings festival eilân teleurgesteld in 'onredelijk besluit' burgermeester
Door sjoertb op 06 juli 2022 - 12:00 1 Het festival eilân zou dit jaar eindelijk worden gehouden op Terschelling. Echter heeft de burgermeester van het waddeneiland de evenementenvergunning niet verleend. De festivalorganisatie laat weten erg teleurgesteld te zijn in het besluit dat volgens hen onredelijk is.

Oorspronkelijk zou de eerste editie in 2019 plaatsvinden, maar toen werd het door de rechter verboden na klachten van Stichting Ons Lansingerland. De stichting was van mening dat het evenement schadelijk zijn voor de natuur. Dit jaar zou het festival eindelijk worden georganiseerd op 15 tot en met 18 september, maar daar is nu een streep door gezet.

De evenementenvergunning zou onder vuur liggen vanwege adviezen met betrekking tot de veiligheid. De organisatie van eilân over de situatie: “De onderbouwing van dit negatieve besluit is, in onze ogen, zeer opmerkelijk en erg onredelijk. In de eerste plaats omdat de evenementenvergunning in 2019 op basis van een uitvoerige toetsing, toen door de voorgaande burgemeester en van advies voorzien door dezelfde veiligheidsdiensten, zonder meer is verleend. In de tweede plaats omdat de redenen die nu aan de weigering ten grondslag worden gelegd innerlijk tegenstrijdig zijn met andere verleende vergunningen of eisen stellen waaraan gewoon niet voldaan kan worden en waarin in de rest van Nederland, maar ook op de Waddeneilanden en zelfs op Terschelling niet behoeft te worden voldaan. Hiernaast heeft de burgemeester in haar verantwoordelijkheid verzaakt om een evenementenvergunning correct, in een redelijke termijn te behandelen.”

Er wordt aangegeven dat de schade enorm is en er wordt nagedacht over het nemen van verdere stappen nemen. Kaartkopers krijgen hun geld terug.

Het completen statement is te lezen op de website van eilân.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefCrammerock

ELBOW, THE SUBS, PANDA DUB EN MEER NAAR CRAMMEROCK 2022De headliner van Crammerock 2022 is bekendgemaakt: de Britse band Elbow ,...

Peel Slowly And See

EERSTE NAMEN PEEL SLOWLY AND SEE 2023: O.A. THE NOTWIST De organisatie van Peel Slowly and See heeft de eerste acts voor de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.