Welke festivals zijn in 2022 in Nederland de moeite waard?

Paaspop 2022 sfeer René Obdeijn
Welke festivals zijn in 2022 in Nederland de moeite waard?
Door RobZ op 01 augustus 2022 - 16:11 1 Nederland is altijd bekend geweest om zijn kleurrijke shows en festivals het hele jaar door. Bijna elke dag worden er festivals en feesten georganiseerd. In 2022 zijn de jongeren van Nederland op zoek naar allerlei vormen van vermaak. Naast uitgaan met vrienden, buitenactiviteiten en picknicks, gaan de plaatselijke bewoners graag naar festivals. In Nederland zijn er het hele jaar door verschillende evenementen die op het hoogste niveau worden georganiseerd. Het is niet ongebruikelijk dat vertegenwoordigers van de gokindustrie, waaronder de eigenaren van nederlandse casino, bij de organisatie betrokken zijn. Op dergelijke evenementen kunnen mensen socialiseren met gelijkgestemden, nieuwe vrienden ontmoeten, naar goede muziek luisteren en een geweldige tijd hebben.

Dit is ook de reden dat gokexploitanten regelmatig deelnemen aan diverse evenementen en festivals in Nederland om hun vestigingen te promoten. Hun namen komen vaak voor op sponsorlijsten. Zo is het zeer winstgevende reclame voor de club. Mensen uit Europese landen komen om het Nederlandse amusement te zien en samen met de plaatselijke bevolking feest te vieren.

Koningsdag. De traditie van het vieren van deze feestdag gaat terug tot de 19e eeuw. Het wordt gevierd op 27 april. Op deze dag is er een ware "zee van oranje" in de straten, een kleur die symbool staat voor de koninklijke familie. Op deze dag is het niet alleen de gewoonte om het hele land te vieren, maar ook om zich te ontdoen van onnodige rotzooi. Er zijn tal van attracties op straat, de muziek klinkt uit alle hoeken van de stad en de plaatselijke bevolking drinkt en feest met hun familie.

Hennep Festival. Een van de favoriete evenementen van reizigers. Op dit evenement wedijveren de plaatselijke bewoners om de beste marihuana variëteit te kweken. Een bijdrage van 200 euro is genoeg om in de jury van deze wedstrijd te komen. U kunt op elk moment stoppen met proeven en feestvieren met de plaatselijke bevolking terwijl ze bier drinken en smullen van heerlijke boerenkaas.

Dekmantel is een Nederlands festival voor elektronische muziek. Het muzikale evenement vindt elk jaar plaats van 1 tot 5 augustus. Dekmantel trekt liefhebbers van elektronische muziek van over de hele wereld om te luisteren naar populaire artiesten als Clara 3000, Clark presents Death Peak, DâM FunK, Floating Points, Thundercat, Tim Hecker. Omdat de kaartjes voor het concert al in de eerste dagen van het nieuwe jaar uitverkocht zijn, kun je, als je naar het evenement wilt gaan, maar beter ruim van tevoren op zoek gaan naar kaartjes.

Carnaval voor de vastentijd. Op 11 november vindt een verkleedfeest plaats. Het stadsbestuur kiest de opdrachtgever van het evenement en reikt de sleutels van de stad uit. Gedurende enkele dagen lopen de mensen verkleed rond en flaneren op straat, terwijl hun onderdanen worden geregeerd door de pas verkozen koning. Alle steden nemen deel aan hun eigen carnaval, een praalwagenoptocht waarbij kleurrijke platforms door de plaatselijke straten trekken. Er wordt een paar dagen gedanst en gefeest en dan worden de winnaars van de wedstrijden bekendgemaakt. Vaak steken de plaatselijke bewoners de draak met politici en vertellen ze in hun creaties over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Feest van de bloemen. Een beroemd evenement met een prachtige optocht van bloemen plateaus in Nederland. Het evenement vindt plaats van 19 tot 23 april. Het corso begint in Noordwijk. De perrons worden een paar dagen van tevoren voorzien van speciale koelsystemen en pas dan worden er bloemstukken geplaatst. Elk perron legt een route af van 40 kilometer van Noordwijk naar Haarlem. Tijdens de optocht wordt er orkestmuziek gespeeld en treden er creatieve groepen op.

Vanaf 2022 zijn alle beperkingen om de verspreiding van corona te voorkomen opgeheven. Inwoners en bezoekers kunnen zich vermaken en actuele evenementen bijwonen zonder maskers. Voor bepaalde evenementen gelden leeftijdsbeperkingen. Minderjarigen mogen geen live-evenementen bijwonen. Beveiligers kunnen bij de ingang om een identiteitsbewijs vragen. Bij evenementen waarvoor geen beperkingen gelden, is de toegang gratis voor inwoners van alle leeftijden.

Vaak worden festivals gesponsord door gok clubs en andere vertegenwoordigers van de gokindustrie, en in Nederland worden vaak verschillende poker- en gok toernooien gehouden. De namen van de sponsors staan altijd op de spandoeken en affiches van de festivals, zodat hun deelname een promotie activiteit is voor hun gok locaties.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPitfest 2020 news

MOTÖRHEAD-GITARIST PHIL CAMPBELL BEVESTIGD VOOR...Pitfest kondigt elke eerste van de maand een aantal bands aan voor de editie...

Lollapalooza 2019 festival sfeer

PKP DWNTWN MAAKT LINE-UP BEKEND In eerder nieuws vertelden we al over het nieuwe PKP DWNTWN wat de stad op...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.