Praktische tips voor een festivalbezoek in Limburg

sfeer pinkpop
Praktische tips voor een festivalbezoek in Limburg
Door RobZ op 29 september 2022 - 14:55 1 We kunnen eindelijk weer! Ruim twee jaar lang werden alle festivals gecanceld. Voor de festivalliefhebbers een enorme klap. Gelukkig zijn er nu veel minder maatregelen en hebben we alleen in de afgelopen maanden al enorm genoten van verschillende festivals. Nu de zomer ten einde loopt, betekent dit gelukkig niet dat we niets meer hebben om naar uit te kijken. Ook in de herfst en winter valt er genoeg te beleven!

Ben jij in de tussentijd echter niet meer bij een festival geweest? Of was je pas net op de leeftijd dat je naar een festival kon toen de pandemie uitbrak? Dan is de kans groot dat je nog wel wat praktische tips kunt gebruiken voor je allereerste festivalbezoek sinds tijden. Want waar moet je aan denken om optimaal te kunnen genieten? Met behulp van de volgende tips geniet je onbezorgd van de komende winterse festivals in Limburg.

Denk al na over het vervoer
Heb je binnenkort een festival gepland staan in Maastricht? Dan is het goed om vast over het vervoer na te denken. Parkeren Maastricht is gelukkig erg gemakkelijk. Er zijn meer dan genoeg parkeerplekken, waardoor je gemakkelijk met de auto kan komen. Ben je echter van plan om alcohol te nuttigen? Kom dan met het openbaar vervoer of boek even ergens een hotel. Gelukkig kun je er in ieder geval op rekening dat je auto ‘s nachts veilig geparkeerd staat.

Koop enkel tickets in de officiële ticketverkoop
Heb je net naast die gewilde tickets gegrepen in de reguliere ticketverkoop? Dan zal je zien dat in de weken hierna heel wat tickets online worden aangeboden door particulieren. Sommigen zullen best betrouwbaar zijn. Toch zien we ook vaak dat ze voor dubieuze prijzen worden aangeboden en niet zeker is of de partijen ook wel echt zo betrouwbaar zijn. Voorkom dat je straks grof geld uitgeeft aan tickets die ook nog eens vals bevonden worden bij de kassa. Koop altijd enkel tickets in de officiële ticketverkoop of bij particulieren waarvan je kunt controleren dat zij betrouwbaar zijn. Zo bega je geen dure miskoop. Betaal zeker niet meer dan dat je normaal voor het ticket zou betalen!

Houd de weersvoorspellingen in de gaten
In Nederland is het weer zwaar onvoorspelbaar. Je kunt er in de zomer niet vanuit gaan dat het mooi is, net als dat het in de herfst echt geen slecht weer hoeft te zijn. Weet hoe je je moet kleden en welke extra’s je mee moet nemen door de weersvoorspellingen in de dagen voorafgaand aan het festival goed in de gaten te houden. Een goede voorbereiding staat garant voor meer plezier en een onbezorgd festivalbezoek.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefTakeRoot Take Root

TAKEROOT BEVESTIGT VIER NIEUWE NAMEN VOOR 24E EDITIEZaterdag 5 november staat het bij SPOT/De Oosterpoort in het teken van het...

Left of the dial

LEFT OF THE DIAL MAAKT LINE-UP COMPLEET MET FOLLY... Left of the Dial, dat plaatsvindt van 20 t/m 22 oktober in Rotterdam, maakt...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.