De grootste game-festivals in Nederland

Gaming unsplash
De grootste game-festivals in Nederland
Door RobZ op 06 oktober 2022 - 15:08 1 Veruit de meeste jongeren spelen games op hun mobiele telefoon, console of pc. Games zijn zo de grootste entertainment industrie geworden. Er wordt hier veel meer geld omgezet dan in sport of muziek. Niet gek dat er de laatste jaren flink wat game events en festivals worden georganiseerd. We zetten er een paar van de grootste voor je op een rij.

Campzone
CampZone is het grootste gaming event van Nederland. Hier kan je elf dagen lang genieten van de beste gaming-vakantie ooit! Kamperen in de buitenlucht, toffe games, de leukste outdoor-activiteiten, live optredens, dansavonden en natuurlijk een kampvuur.

In 2022 kon het festival niet doorgaan vanwege de nasleep van de corona-ellende. In 2023 wil het gaming festival weer plaatsvinden. Het moet 11 dagen duren tussen half juli en half augustus. De organisatie zorgt voor de faciliteiten en het netwerk zodat bezoekers naar hartelust kunnen gamen.

Comic-Con Nederland
Comic-Con begon in 1970 toen een kleine groep strip-, film- en sciencefictionfans uit San Diego een evenement organiseerde dat door 300 mensen werd bijgewoond. Sindsdien is Comic-Con uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en wordt het algemeen erkend als de belangrijkste popcultuurconventie ter wereld.

In Nederland wordt de grootste Comic-Con gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. De komende editie is op 19 en 20 november. Het Utrechtse zalencomplex staat dan weer volledig in teken van films, series, cosplay, comics, games en entertainment. De Nederlandse Comic-Con krijgt maar liefst 45.000 bezoekers over de vloer.

Elke editie van Heroes Dutch Comic Con is er een hele hal gevuld met alles wat met games te maken heeft. Je kunt je vrienden en concurrenten uitdagen in allerlei soorten videogames, strijden in esports toernooien voor toffe prijzen en diverse bord- en kaartspellen uitproberen.

Firstlook Festival
Firstlook Festial is hét Gaming en Pop culture evenement van de Benelux waar traditioneel begin oktober de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden en waar alle aspecten van “nerd culture” aanbod komen.

Begonnen in 2008 als kleinschalig game-event voor 1500 bezoekers in de Amsterdamse Westergasfabriek, groeide Firstlook in zeven jaar tijd uit tot een met 20.000 mensen uitverkocht evenement in de Utrechtse Jaarbeurs in 2014, met een vaste plek op de internationale game-events kalender.

In 2015 onderging Firstlook de grootste metamorfose in haar bestaan. Firstlook werd Firstlook Festival: een driedaagse evenement met een dag- en avond programmering plus een internationaal eSports toernooi met een prijzenpot van tienduizenden euro's.

In 2020 ging Firstlook Festival vanwege de corona-epedimie niet door. Helaas is er sindsdien nog geen nieuwe datum aangekondigd.

Als je als speler de fantasy RPG Lost Ark speelt, is het misschien handig om te weten dat je online goedkoop Lost Ark Gold kunt kopen. Heb je geen tijd om zelf je karakter naar een hoger level te brengen, dan kan je ook Lost Ark power leveling services gebruiken.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPinkpop 2020 news

PINKPOP BEVESTIGT MET P!NK EERSTE HEADLINERP!NK staat op Pinkpop 2023! De Amerikaanse zangeres deelt vanochtend haar...

Amsterdam Dance Event ADE Linde Dorenbos

WINNEN: 2X2 TICKETS ADE SECRET PROJECT FESTIVAL MET... Secret Project Festival maakte vorig jaar haar Europese debuut tijdens het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.