Hemelvaart 2023: overzicht van beste festivals tijdens het lange Hemelvaartsweekend

Sfeer festival - https://unsplash.com/photos/aWXVxy8BSzc
Hemelvaart 2023: overzicht van beste festivals tijdens het lange Hemelvaartsweekend
Door kimvanderzon op 16 mei 2023 - 11:28 1 Het Hemelvaartsweekend komt eraan, en dat betekent dat onze festivalagenda weer ramvol staat. Tijdens Hemelvaart worden er door heel het land festivals georganiseerd. Wij van Festivalinfo zetten zoals gewoonlijk een aantal van de beste festivals voor je op een rijtje. Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 18 mei. Dit betekent voor veel mensen ook een vrije dag op vrijdag de 19e. Voor een festival logisch om er dan ook het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei bij te trekken. Tijd genoeg om een mooi festival te bezoeken!

Tijdens het lange weekend van Hemelvaart 2023 heb je de keuze uit onder andere de volgende festivals:

Breda Jazz Festival
18 t/m 21 mei, Breda. Tickets: €16 t/m €27

De prachtige binnenstad van Breda vormt het decor van het Breda Jazz Festival. Breda Jazz bestaat sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa. Het festival wordt jaarlijks door circa 250.000 bezoekers bezocht. Zij komen niet alleen uit (de regio) Breda, maar uit alle delen van Europa en zelfs daarbuiten. Ook zullen er verschillende artiesten optreden zoals: Andrew Baham, Calvin Johnson, Frits Bayens Big Band en Hans Dulfer optreden.

Meer informatie: Breda Jazz Festival

London Calling #1
19 en 20 Mei, Amsterdam. Tickets: €17 t/m €34

Het popfestival London Calling, dat twee keer per jaar plaatsvindt in Paradiso, begon in 1992 als showcasefestival voor de nieuwste beloftes uit Groot-Brittannië. Tegenwoordig biedt London Calling aan nieuwe, spraakmakende alternatieve bands uit het de hele wereld een podium, als springplank naar clubs en festivals. Er zullen optredens te zien zijn van onder anderen: The Lemon Twigs, Bully, Blik, Deadletter, Vlure en Heartworms.

Meer informatie: Londen Calling #1

Soenda Festival
20 mei, Utrecht. Uitverkocht

De Ruigenhoekse Polder is op zaterdag 20 mei het toneel van techno-festival Soenda. Je kan hier terecht voor je portie vooruitstrevende dance. Met onder andere Chris Stussy, Mall Grab, Gerd Janson, Rebekah, FJAAK en Dax J op het programma zet Soenda vijf podia vol met de beste techno-acts. Soenda is uitverkocht, maar misschien kan je op Ticketswap nog een ticket scoren.

Meer informatie: Soenda Festival

Rollende keukens
17 t/m 21 mei, Amsterdam. Gratis entree

In 2023 zal in het Amsterdamse Westerpark de veertiende editie van Het Weekend van de Rollende Keukens plaatsvinden. Tijdens dit lange nazomerweekend zullen de mooiste mobiele keukenkarren uit eigen land én van over de grens het manifestatieterrein veranderen in één groot openluchtrestaurant. De rollende keukens zijn iedere dag geopend van 13:00 tot 23:00.

Meer informatie: Rollende Keukens

Karavaan festival
18 t/m 29 mei, Alkmaar. Gratis entree

Karavaan Festival is hét jaarlijkse podiumkunstenfestival boven het Noordzeekanaal. Met locatietheater van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers op cultuurhistorische en bijzondere plekken in de regio Alkmaar en een festivalhart met tentjestheater voor kleine prijzen en gratis straattheater, live muziek en theatrale installaties in het Victoriepark in Alkmaar.

Meer informatie: Karavaan Festival

Graauwrock
18 mei, Graauw. Tickets: €16,50 t/m €44

Graauwrock is een (inmiddels) jaarlijks terugkerend "open air" festival op de voetbalvelden van vv Graauw nabij het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Het festival is een samenwerking tussen de verenigingen vv Graauw en vv IZV uit Kloosterzande. Onder anderen zullen Krezip, Orange Skyline, Blackbird, Daredevils, Dubbel D en Gino and The Bulldoze Band optreden.

Meer informatie: Graauwrock

LEGENDS Of ROCK Tribute Festival 2023
20 Mei, Assen. Tickets: €25

Op zaterdag 20 mei a.s. komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour terug naar De Bonte Wever in Assen voor wederom een spectaculair LEGENDS of ROCK Tribute Festival. Op het XL podium zullen de beste tributebands van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Pearl Jam alle hits en de beste albumsongs van hun muzikale helden over het publiek uitstorten. Samen met spectaculaire lichtshows en vele special effects zorgen zij voor een aaneenschakeling van dynamische shows en de ultieme ‘Live In Concert’-beleving.

Meer informatie: LEGENDS Of ROCK Tribute Festival 2023

Spring Performing Arts Festival 2023
18 tot 27 Mei, Utrecht. Tickets: €40 t/m €98

SPRING verbindt verschillende kunstvormen op inspirerende wijze en laat publiek en kunstenaars elkaar ontmoeten. We kijken met een open mind naar de maatschappij en hebben een fijne neus voor de nieuwste trends. Met de oorsprong in hedendaagse dans en theater, toont SPRING podiumkunst in de meest actuele vorm.

Meer informatie: Spring Performing Arts Festival 2023

Lakedance 2023
20 mei, Best. Tickets: €19,95 t/m €130

Geniet van het ruime aanbod aan muziek: progressieve house, deephouse, tech house, techno, guilty pleasure, freestyle, het is er allemaal! Lakedance is er voor de levensgenieters, die er even tussenuit willen, volledig opgaan in de muziek en onbezorgd willen genieten. Want dat is het échte festivalgevoel, waar we allemaal voor leven. Onder anderen zullen The Partysquad, Tomàn, Rod en Dibvision een optreden geven.

Meer informatie: Lakedance 2023

Pampus Live 2023
21 mei, Amsterdam. Tickets: €18,50 t/m €22,50

Midden in het IJmeer, met uitzicht op Amsterdam, Muiden en Almere, ligt Forteiland Pampus. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam diende het aangelegde eiland decennialang als militair verdedigingsbolwerk om aanvallen vanuit de Zuiderzee af te slaan en onze hoofdstad te beschermen. Vandaag de dag is Pampus een avontuurlijke erfgoedlocatie, waar je historische verhalen kan beleven en kan leren over het volledig zelfvoorzienende eiland. Op zondag 21 mei zet GRAP voet aan de grond op Forteiland Pampus en organiseert in samenwerking met Proef Pampus: Pampus Live. Een dag met te gekke bands op podia buiten én binnen het historische fort.

Meer informatie: Pampus Live 2023

In onze festivalagenda vind je alle festivals die er tijdens Hemelvaart op het programma staan. Waarschuwing: het is veel! We wensen iedereen veel festivalplezier, mooi weer en mooi hemelvaartsweekend!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefPampus Live

PROGRAMMA PAMPUS LIVE COMPLEET MET BOB UIT ZUID EN...Komende zondag 21 mei is het zover dan wordt het Forteiland Pampus omgetoverd...

Kovacs

RENESSE KRIJGT NIEUW TOEKOMSTGERICHT FESTIVAL:... Op 21, 22 en 23 september 2023 vindt de eerste editie van MORGEN plaats op...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.