Pinkpop en Kunstbende organiseren 'Pinkpop Cover Contest'

Pinkpop sfeer
Pinkpop en Kunstbende organiseren 'Pinkpop Cover Contest'
Door redactie op 04 april 2024 - 10:33 1 Pinkpop en Kunstbende lanceren een bijzonder initiatief gericht op jonge muzikanten: de Pinkpop Cover Contest. Deze wedstrijd biedt jongeren tussen de 13 en 19 jaar de mogelijkheid om een cover in te zenden van een artiest of band die optreedt tijdens Pinkpop 2024. De deelnemers maken kans op weekendtickets voor Pinkpop 2024 en een exclusieve backstage tour.

Voor de vierde keer slaan Pinkpop en Kunstbende de handen ineen voor een samenwerking ter bevordering van talentontwikkeling onder jongeren. Na eerdere succesvolle initiatieven, zoals de ontwerpwedstrijd voor het Pinkpop-shirt in 2012, stond in 2013 en 2014 de muziek centraal tijdens de Pinkpop Cover Contest. Verscheidene artiesten die eerder op Pinkpop hebben opgetreden, hebben deelgenomen aan Kunstbende, waaronder DeWolff, Douwe Bob, Jiri11 en Krezip. Hierdoor ontstond het idee voor een coverwedstrijd. In zowel 2013 als 2014 werden honderden covers ingezonden.

Kunstbende
Kunstbende heeft als doel creatieve talenten van jongeren van 13 t/m 19 jaar te ontwikkelen. In een online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere partners en sponsors.

Voor deze Pinkpop Cover Contest kan je verschillende prijzen winnen, zoals dagkaarten voor Pinkpop, een tour bij de 'artist village' of een tas vol met merchandise en goodies van Pinkpop.

Juryleden
Alle covers worden bekeken door een vakjury die bestaat uit: Jiri11 (ook oud-deelnemer van Kunstbende), Froukje, Tirsa Creusen (Festivalmanager van Pinkpop), Gerbine Ulehake (Boeker bij Mojo Concerts én onderdeel van de programmacommissie van Pinkpop) en 3FM-dj's Jamie Reuter en Olivier Bakker.

Wil je graag meedoen? Klik dan hier voor meer informatie en om je op te geven! Je moet voor 8 mei je cover insturen.



Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Bestel tickets Pinkpop 2024
Tickets Pinkpop 2024
Pinkpop 2024
€ 145,00 - 290,00
Festivalderaa

O.A. SPINVIS, NAAZ EN PITOU BIJ EERSTE NAMEN... FestiValderAa maakt de eerste namen van het muziekprogramma bekend:...

Down The Rabbit Hole 2024

DOWN THE RABBIT HOLE 2024 KOMT MET O.A. TOM TRAGO EN... Het programma van Down The Rabbit Hole 2024 is zojuist uitgebreid. In de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.