Gratis festival Summer Square Festival in Hengelo terug van weggeweest

Paleo 2023 festival sfeer
Gratis festival Summer Square Festival in Hengelo terug van weggeweest
Door MartinaFagel op 06 juni 2024 - 11:05 1 Summer Square Festival is in 1998 ontstaan als samenwerking tussen Scala Welzijn en Metropool Poppodia van Twente met het idee om aanstormend (lokaal) talent een podium te geven. Maar ook om jongeren te laten participeren bij de organisatie en zo betrokkenheid op cultureel vlak te creëren. In totaal heeft het festival 14 edities gehad, waarvan de editie van 2013 de laatste was.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli keert het gratis toegankelijke festival Summer Square na elf jaar terug naar Hengelo. Het festival georganiseerd voor en door jongeren zal plaatsvinden op het recent gerenoveerde marktplein in Hengelo en is een samenwerking van initiatiefnemers Metropool Poppodia van Twente en Studio15.

In het verleden hebben talenten, die inmiddels zijn uitgegroeid tot volwaardige artiesten, op het podium gestaan. Denk hierbij aan grote namen, zoals Froukje, Bökkers, Miss Montreal, Chef Special en Jungle by Night. Naast de muzikale invulling van het programma, staat het festival ook bekend om de hiphop battles en festival markt. De precieze invulling van het programma op beide dagen zal de aankomende weken bekend gemaakt worden.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBIRDFEST

BIRDFEST MAAKT LINE-UP BEKEND MET O.A. MULATU... BIRDfest vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 november, het tweedaags...

Pukkelpop

DASHA, STIKSTOF, LANDER & ADRIAAN EN VEEL MEER... Hasselt staat in op 15, 16, 17 en 18 augustus weer in het teken van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.