Nederlandse festivals voor een zomer vol plezier

Louis Tomlinson concert sfeer
Nederlandse festivals voor een zomer vol plezier
Door RobZ op 07 juni 2024 - 14:55 1 Van de jaarlijkse Koningsdag tot aan iconische evenementen die meerdere dagen in beslag nemen, Nederlanders zijn pioniers op het gebied van festivals. Het is een genoegen om tijdens deze festivals onvergetelijke dagen te beleven die niet alleen op muziek zijn gebaseerd. Naast cultuurevenementen of groene initiatieven zijn er ook vele andere activiteiten die zelfs internationale bezoekers trekken.

Regionale festivals
Tijdens regionale festivals versterkt de gemeenschapsbetrokkenheid. Wat ooit een kleinschalig evenement was, is nu een jaarlijkse bijeenkomst van tractoren, ronkende motoren en veel bier. We hebben het natuurlijk over Zwarte Cross.

Zwarte Cross
Wil je blues, rock of zelfs een vleugje reggae, dan stelt Zwarte Cross niet teleur. Zesendertig podiums worden ieder jaar door talloze muzikanten bezocht die de show proberen te stelen - en dat lukt aardig. Er zijn maar liefst 40.000 festivalgangers die met tent en BBQ het terrein beslaan. Sterker nog, de camping wordt zelfs omgedoopt tot “Het Whalhalla” – een plek waar men een massage of een buurtkroeg kan bezoeken. Verrijk je jezelf liever met culturele prikkels, dan geeft “theater Obscura” je voldoende energie.

Concert at SEA
Dicht bij de Belgische grens waar men het Vavecasino Belgium heeft gelanceerd, wordt jaarlijks het concert at SEA georganiseerd. Het is een festival dat zijn weergave niet kent – de plek om heerlijk te eten en prachtige zonsondergangen te zien. Maar daar blijft het niet bij – concert at SEA heeft zich ontpopt tot een geweldig evenement dat maar liefst 45.000 bezoekers trekt. De strandplaats wordt tijdens deze dag omgetoverd tot een fantasievol straattheater met lachende clowns en voorbijgaande muziekbands van eigen bodem.

Pinkpop
Duurzaam en milieubewust party vieren willen we allemaal - en een bekende naam die ditgene zeer serieus neemt, is Pinkpop. Het evenement dat jaarlijks duizenden partygangers trekt en tegenwoordig een gereduceerde carbon voetprint erop nahoudt. Jarenlang hebben ze voor alle bezoekers fantastische herinneringen gecreëerd die toch altijd worden overtroffen – misschien is het daarom zo populair. Er gingen maar liefst 52 edities aan vooraf om bijna 3 miljoen bezoekers te werven. Eigenlijk niet zo verwonderlijk als je de line-up van het festival bekijkt!

Festivalbeleving
Ieder jaar worden alle zomerkleren weer uit de kast getrokken om over het festivalterrein te flaneren. Zolang de zon schijnt is er niet veel aan de hand – maar wat gebeurt er als het Hollands weer omslaat? En waar moet je zoal op letten als je gaat camperen of eten? Deze beknopte hulplijst helpt je een eindje op weg:

Kleding: draag comfortabele kleding dat lekker en makkelijk zit. Het gebruik van linnen materialen is een uitstekende keuze. Gaat het onverhoopt regenen, vergeet dan niet om je waterdichte schoenen en jas mee te nemen.

Kamperen: de tent zal waterdicht moeten zijn. Daarnaast is het handig om een slot mee te nemen.
Accessoires: zonnebrandcrème is een middel dat vaak vergeten wordt. Vul dat lijstje aan met oordopjes en een herbruikbare waterfles. Zo verbeter je jouw nachtrust en blijf je hydraterend.

Eten en drinken: kijk goed uit met bepaalde etenswaren, zoals sushi of andere rauwe vis – met name tijdens een warme zomerdag. Probeer tijdens deze dagen je culinaire drang te verleggen naar een betrouwbare hamburger of probeer de ouderwetse poffertjeskraam eens te bezoeken.

De Nederlandse feestcultuur is in alle uithoeken van het land terug te vinden. Jaarlijks worden muzikale ervaringen bekend gemaakt op verschillende podia. Laat je inspireren door nieuwe ervaringen en sluit vriendschappen tijdens deze evenementen. Het is namelijk de uitgekiende plek om je diepgewortelde creatieveling te verrijken of je culturele ontmoetingen een boost te geven. Dus, pak je spullen, koop kaartjes en tot ziens op een van de vele Nederlandse festivals.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefbluegrass

WINNEN: 2X2 PASSE-PARTOUTS TICKETS VOOR ROTTERDAM...Van 28 t/m 30 juni is het Rotterdam Bluegrass Festival weer terug op het...

Exit Festival news

EXIT FESTIVAL BREIDT LINE-UP UIT MET O.A. ARTBAT EN... De nieuwe editie van het EXIT Festival , met als thema EXIT Starseeds en het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.