Popprijs, Pop Media Prijs, Interactive Award e.a.

Door Marz667 op 18 januari 2009 - 19:41 1 De Popprijs 2008 is tijdens Noorderslag in Groningen uitgereikt aan de Nederlandse rockband De Dijk. Zanger Huub van de Lubbe nam namens de band het beeld met het bijbehorende geldbedrag van 10.000 euro in ontvangst.

Schrijver/journalist Jan van der Plas heeft de Pop Media Prijs gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens Noorderslag. Van der Plas is de initiator van het jubileumjaar 50 Jaar Nederpop.

Tijdens Noorderslag is de Interactive Award 2009 uitgereikt aan Silence is Sexy. De award is een gezamenlijk initiatief van Noorderslag EuroSonic en theFactor.e en richt zich op Europese muziekacts die zich via internet op een bijzondere wijze profileren. De award is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Tijdens Noorderslag 2009 werd de Lex van Rossen Award uitgereikt aan de Belgische popfotograaf Tom Verbruggen.

Het Nederlandse publiek heeft via een internetstemming de zelfmoord van Herman Brood gekozen als het belangrijkste moment van 50 Jaar Nederpop. Dat is bekendgemaakt tijdens EuroSonic Noorderslag.hellfestnewss.jpg15

TERROR, VOLBEAT, DEICIDE EN MEER VOOR HELLFESTDe bands WASP, Gojira, Pentagram, Deicide, Pestilence, Amebix, Eyehategod,...

CrossingBorder_Goed.jpg

CROSSING BORDER OOK IN ANTWERPEN Het culturele festival Crossing Border vindt dit najaar daags na de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.