Pinkpop kaartverkoop gaat hard

Door Knoedel op 13 mei 2009 - 19:01 1 Gisteren werden in Hilversum twee cd's gepresenteerd die in het kader van 40 jaar Pinkpop uitkomen. Een cd met Pinkpop live-opnames van Nederlandse artiesten (die gepowerd wordt door Beeld en Geluid) en een cd met studio-versies van Pinkpop-hoogtepunten.

Natuurlijk waren wij nieuwsgierig naar de drukte die wij over een paar weken op het Pinkpopterrein kunnen verwachten. Nou: maak je borst maar nat. Als de capaciteit van het Pinkpopterrein dit jaar niet zou zijn vergroot, dan was Pinkpop 2009 al uitverkocht geweest. Maar een nieuwe camping in Heerlen (draagt de letter D) en wat extra dagkaarten zorgen ervoor dat er nog steeds Pinkpop-kaarten beschikbaar zijn. Er zijn nog zo'n 5000 weekendkaarten en 5000 kaarten voor de zondag te koop. Dit betekent dat er al meer dan 75.000 Pinkpopkaarten over de toonbank zijn gegaan!

Ten slotte is het voor het eerst mogelijk om je roze Pinkpop-pet waarvan de opbrengst naar Amnesty International gaat nu al via de Pinkpop webshop te bestellen. Zo kan je al op weg naar Pinkpop het enige echte pinkpophoofddeksel op!

Hier vind je al onze Pinkpop 2009 informatie

Ga jij naar Pinkpop 2009? Zet het in je Agendainfo, net als die andere 518 Pinkpop bezoekers!lowlandsnewss.gif29

LOWLANDS MAAKT THEATERNAMEN BEKENDDe organisatie van Lowlands maakt vandaag in een filmpje vijftien namen...

Rock am Ring17

ROCK AM RING LINE-UP EN TIJDSCHEMA COMPLEET Het heeft lang geduurd maar eindelijk staat het tijdschema van Rock am Ring...

REACTIES

Avatar Haario
wo 13 mei 2009 19:10

Haario Dat het nog niet is uitverkocht is in mijn ogen niet iets om positief over te zijn. Een festival dat het jaar ervoor binnen een week uitverkocht maar 3 weken van te voren nog niet vol is, heeft gewoon gefaald.

 -2
Avatar riazor
wo 13 mei 2009 19:15

riazor Zeur niet zo Willem.
Dat ze nu naar buiten brengen dat het bijna uitverkocht is, wil wel zeggen dat het dus nog lang niet is uitverkocht, anders heeft het weinig nut om te melden.

 0
Avatar meef
wo 13 mei 2009 19:22

meef maandag wordt niks over gezegd

 0
Avatar michielbrands
wo 13 mei 2009 19:24

michielbrands Sorry maar rock-im-park vind ik toch vetter als pinkpop

 0
Avatar fukd-id
wo 13 mei 2009 19:26

fukd-id Mag ik even opmerken dat Jan tijdens de pers toespraak heeft gezegd iets "speciaals" te gaan doen op de camping-terreinen (wellicht een nachttent?) waar ik verder niemand meer over gehoord heb? Weer een fail?

 0
Avatar Musiquefreak
wo 13 mei 2009 19:37

Musiquefreak Achja, het programma zou ook super spetterend worden, heb ik ook niet veel van teruggezien :') Dus ik zou er maar niet al te veel van verwachten hihi.

 0
Avatar ErikLuyten
wo 13 mei 2009 19:40

punkr 5000 voor zaterdag? Die is toch al lang uitverkocht?

Edit: aangepast :-)

 0
Avatar Kydroh
wo 13 mei 2009 19:54

Kydroh Ik ga alleen op zaterdag.
Alleen voor Brucie dus want de rest vond ik erg matig al staan er op maandag nog wel wat leuke namen.

Maar Pinkpop is al bijna en dan zeggen dat het BIJNA uitverkocht zie ik niet echt het nut van in.

 0
Avatar tbeest
wo 13 mei 2009 20:46

tbeest fukd-id schreef:
Mag ik even opmerken dat Jan tijdens de pers toespraak heeft gezegd iets "speciaals" te gaan doen op de camping-terreinen (wellicht een nachttent?) waar ik verder niemand meer over gehoord heb? Weer een fail?


Haha ik las dat er een nieuwe Camping D is richting Heerlen met een Sporthal waar ze na afloop nog kunnen feesten. Dat zal het wel zijn dan.

 0
Avatar Rudie_
wo 13 mei 2009 21:02

Rudie_ Nouja, een aantal weken geleden riepen ze ook dat het bijna uitverkocht was dus ik denk dat het allemaal wel zal meevallen :') Maar ze hebben wel meer dingen geroepen die niet klopten dus ik geloof het allemaal wel :P

 0
geen avatar
wo 13 mei 2009 22:11

Meneervoorjou Haario schreef:
Dat het nog niet is uitverkocht is in mijn ogen niet iets om positief over te zijn. Een festival dat het jaar ervoor binnen een week uitverkocht maar 3 weken van te voren nog niet vol is, heeft gewoon gefaald.


Om nu te spreken van gefaald omdat het niet is uitverkocht vind ik nogal vreemde redenering. Vorig jaar waren overigens alleen de 3 dagen kaarten meteen uitverkocht en dat waren er toen 10000 minder als dit jaar. Dagkaarten waren toen ook gewoon nog verkrijgbaar.
Of ben ik hier verkeerd en is dit de plek om alleen negatief te doen?

 0
Avatar Haario
wo 13 mei 2009 22:37

Haario Het enige wat ik opmerk is dat dit nieuwsbericht volledig misplaatst positief is. Dat Pinkpop nog niet is uitverkocht is gewoon een failure. De 40e editie had een spetterfestijn moeten worden waar iedereen die ooit op Pinkpop was geweest heen móest. In plaats daarvan is het festival met een net-niet line-up die niet eens gaat uitverkopen. Er is in mijn ogen geen enkele reden voor een Pinkpop-minnend iemand om positief te doen.

Maar goed, ik zou waarschijnlijk al niet gaan want ik moet in dat weekend heel hard Organisatietheorieën leren ;)

 1
Avatar Catcch
wo 13 mei 2009 22:52

Catcch Ik had ook veel verwacht van de 40e Pinkpop, maar in plaats daarvan was de 39e editie het toppertje. Na jaren niet te zijn geweest moest ik toch echt bij de 39e editie zijn! Ik had dan ook hele hoge verwachtingen van de 40e... maar helaas. Best een leuk programma hoor, maar idd net niet... (voor mij dan). Dan vond ik de 30e toch leuker ;) Op naar de 50e dan maar! :P

En die 'verassingen' ben ik niet zo voor.. ik koop geen kaartje voor eventuele verassingen (ik moet bijvoorbeeld geen nachttent op de camping hebben...).

 0
Avatar Delta
wo 13 mei 2009 23:08

Delta Bijna uitverkocht? Elk zichzelf en vooral zijn publiek respecterend festival is al tijden uitverkocht (RaR, Werchter, Lowlands).
En Pinkpop is jaar na jaar slecht met line-up. Knap hoor. Vorig jaar was waarschijnlijk een foutje.

Op zich is het bijna een kunst om met zo veel goeie bands waar je uit kunt kiezen, zo'n bagger line-up te maken. Petje af voor Jan!

En trouwens, ik heb ook nog twee kaarten in de aanbieding.

 0
geen avatar
wo 13 mei 2009 23:08

Meneervoorjou Haario schreef:
Het enige wat ik opmerk is dat dit nieuwsbericht volledig misplaatst positief is. Dat Pinkpop nog niet is uitverkocht is gewoon een failure. De 40e editie had een spetterfestijn moeten worden waar iedereen die ooit op Pinkpop was geweest heen móest. In plaats daarvan is het festival met een net-niet line-up die niet eens gaat uitverkopen. Er is in mijn ogen geen enkele reden voor een Pinkpop-minnend iemand om positief te doen.

Maar goed, ik zou waarschijnlijk al niet gaan want ik moet in dat weekend heel hard Organisatietheorieën leren ;)


Die verwachtingen omdat het de 40ste is zijn door heel van anderen dan de organisatie zelf de wereld in geholpen. Na afloop van de 39e is er ook gezegd dat het erg moeilijk zou worden om die editie te overtreffen. Bands gaan echt niet speciaal langskomen omdat je jarig bent..
En daarnaast gaat dit bericht over het presenteren van 2 cd's. Deze site brengt het nieuws anders: 'Natuurlijk waren wij nieuwsgierig naar de drukte die wij over een paar weken op het Pinkpopterrein kunnen verwachten.' dus het is niet zo dat ze zichzelf op de borst staan te kloppen dat het bijna uitverkocht is.

 0
geen avatar
wo 13 mei 2009 23:09

Meneervoorjou Delta schreef:
Bijna uitverkocht? Elk zichzelf en vooral zijn publiek respecterend festival is al tijden uitverkocht (RaR, Werchter, Lowlands).
En Pinkpop is jaar na jaar slecht met line-up. Knap hoor. Vorig jaar was waarschijnlijk een foutje.

Op zich is het bijna een kunst om met zo veel goeie bands waar je uit kunt kiezen, zo'n bagger line-up te maken. Petje af voor Jan!

En trouwens, ik heb ook nog twee kaarten in de aanbieding.


Vraag me af waarom je kaarten hebt...?

 0
Avatar E-Clect-Eddy
do 14 mei 2009 00:40

E-Clect-Eddy Ben blij dat ik het jaar dat ik echt weer eens zin heb om te gaan ook een kaartje heb zonder bij een zwartkaarthandelaar te moeten neuzen. Of het uitverkoopt is totaal niet interessant, ik ga me toch wel vermaken. :-)

 0
Avatar Language
do 14 mei 2009 08:53

Language Klinkt vooral als een wanhopig verkooppraatje... 'haal hem nu voordat je te laat bent!'. Helaas voor Jan helpen de woekerbureautjes niet mee door de kaarten voor de verandering ONDER de verkoopprijs aan te bieden

 0
geen avatar
do 14 mei 2009 09:01

mungojerrie Haario schreef:
Dat het nog niet is uitverkocht is in mijn ogen niet iets om positief over te zijn. Een festival dat het jaar ervoor binnen een week uitverkocht maar 3 weken van te voren nog niet vol is, heeft gewoon gefaald.


Als je goed leest zie je ook dat de capaciteit van het pinkpopterrein vergroot is, en dat het daarom nog niet is uitverkocht. Anders was dat wel al het geval geweest. Dus om meteen te roepen dat het gefaald heeft is een beetje voorbarig....

 0
Avatar dualcia
do 14 mei 2009 10:23

dualcia Er zijn genoeg mensen die het wel een goede line-up vinden en die dus wel gaan. En als je het geen goede line-up vindt dan ga je toch gewoon niet naar Pinkpop. Meer kaartjes voor de mensen die het wel leuk vinden.

 0
Avatar leonmasselink
do 14 mei 2009 10:23

leonmasselink Een camping D in Heerlen? Ik vond camping B al ver lopen... tering. Wel het zwaktepunt van Pinkpop, de verre afstanden van terrein naar campings (behalve A dan)

 0
Avatar joep2
do 14 mei 2009 10:30

joep2 leonmasselink schreef:
Een camping D in Heerlen? Ik vond camping B al ver lopen... tering. Wel het zwaktepunt van Pinkpop, de verre afstanden van terrein naar campings (behalve A dan)


de gemeentegrens van Heerlen is niet ver van Megaland,weet wel een sporthal in de buurt daar maar die is rijp voor de sloop

 0
Avatar Paul_Banks
do 14 mei 2009 10:55

Paul_Banks Volgens mij is zelfs de grens met Kerkrade nog wel dichterbij dan bijvoorbeeld camping C

 0
geen avatar
do 14 mei 2009 10:56

Jboog leonmasselink schreef:
Een camping D in Heerlen? Ik vond camping B al ver lopen... tering. Wel het zwaktepunt van Pinkpop, de verre afstanden van terrein naar campings (behalve A dan)


Gewoon net als mij een dag vantevoren voor Camoing A gaan staan.. best gezellig.. :) Zolang je maar niet in slaap valt.. want dan is het 'wildkamperen'... Als je rond 06.00 (als de parking opengaat) pas aanwezig bent vis je al achter het net voor camping A

 0
geen avatar
do 14 mei 2009 11:27

faculty Meneervoorjou schreef:
Haario schreef:
Het enige wat ik opmerk is dat dit nieuwsbericht volledig misplaatst positief is. Dat Pinkpop nog niet is uitverkocht is gewoon een failure. De 40e editie had een spetterfestijn moeten worden waar iedereen die ooit op Pinkpop was geweest heen móest. In plaats daarvan is het festival met een net-niet line-up die niet eens gaat uitverkopen. Er is in mijn ogen geen enkele reden voor een Pinkpop-minnend iemand om positief te doen.

Maar goed, ik zou waarschijnlijk al niet gaan want ik moet in dat weekend heel hard Organisatietheorieën leren ;)


Die verwachtingen omdat het de 40ste is zijn door heel van anderen dan de organisatie zelf de wereld in geholpen. Na afloop van de 39e is er ook gezegd dat het erg moeilijk zou worden om die editie te overtreffen. Bands gaan echt niet speciaal langskomen omdat je jarig bent..
En daarnaast gaat dit bericht over het presenteren van 2 cd's. Deze site brengt het nieuws anders: 'Natuurlijk waren wij nieuwsgierig naar de drukte die wij over een paar weken op het Pinkpopterrein kunnen verwachten.' dus het is niet zo dat ze zichzelf op de borst staan te kloppen dat het bijna uitverkocht is.

Bullshit. Ik weet me nog heel goed te herinneren dat Jan RATM aankondigde op de pinkpop maandag en daarbij aangaf dat deze line-up geweldig was (39ste) en dat ze veel moeite moeten gaan doen maar er voor gaan zorgen dat de 40ste een nog groter feest zou worden.

Dat heeftie nooit waargemaakt..

 0
geen avatar
do 14 mei 2009 11:29

faculty Overigens was pinkpop vorig jaar zo ontiegelijk slecht geregeld, uren in de rij voor muntjes, eten en bier. Een gemiddeld festival heeft die logistiek wel beter geregeld. Het was mijn eerste en laatste pinkpop

 0
Avatar Ace2000
do 14 mei 2009 11:35

Ace2000 Ik meende toch ook iets gelezen te hebben over een uniek exclusief 3 uur-durend optreden van Bruce Springsteen? En er zou nog een grote dance-act bijkomen? Ook nooit waargemaakt... ik vind het altijd veel hype, weinig inhoud bij Jan Smeets.

 0
geen avatar
do 14 mei 2009 12:30

Jboog Wat een negatieve reacties toch allemaal. Ben g*dver toch eens blij dat er in Nederland festivals van dit kaliber zijn (en dat zijn er IMO ook maar 2). Bruce speelt idd geen 3 uur (vinden veel mensen wel goed ook denk ik).

Over het programma valt altijd te twisten. Ik ga er van uit dat op de campings het feest wel doorgaat, aangezien elke dag om 22.30 al klaar is (en daar klaag ik wel over, paar jaar geleden was dat nog 24.00 en dat was al vroeg).

Mijn ticket is binnen en ik ga lekker een leuk festival tegemoet...

 0
Avatar jeroensiep
do 14 mei 2009 13:30

jeroensiep Delta schreef:
Bijna uitverkocht? Elk zichzelf en vooral zijn publiek respecterend festival is al tijden uitverkocht (RaR, Werchter, Lowlands).
En Pinkpop is jaar na jaar slecht met line-up. Knap hoor. Vorig jaar was waarschijnlijk een foutje.

Op zich is het bijna een kunst om met zo veel goeie bands waar je uit kunt kiezen, zo'n bagger line-up te maken. Petje af voor Jan!


Je vind het wel goede bands maar de line-up zelf kut? Wat een bullshit, toevoegingen als The Gaslight Anthem, Mando Diao en Noisettes heeft niemand ook maar opgemerkt terwijl het alle drie topbands zijn. Prima line-up, op het grote gat op maandag na, waar Anouk, De jeugd en Katy Perry spelen...wat in mijn ogen allemaal diep triest is.

 0
Avatar Devika
do 14 mei 2009 14:00

Devika Ach, Pinkpop is gewoon n beetje een bijeengeraapt festival. Niks mis mee opzich. Als je door de bagger heen kijkt zitten er zeker leuke namen tussen =).
Ging er wel vanuit dat het zou uitverkopen..

Heb overigens voor de liefhebbers ook nog 2 kaartjes over (help! als je kaartjes voor minder wil hebben..)

 0
Avatar Prowler
do 14 mei 2009 16:11

Prowler michielbrands schreef:
Sorry maar rock-im-park vind ik toch vetter als pinkpop


vetter DAN pinkpop, niet als. Maar idd, je hebt gelijk.

Wie wil Bruce Springsteen nou zien, serieus...

 -1
Avatar maddog
do 14 mei 2009 21:01

maddog Wie wil Bruce Springsteen nou zien, serieus...

Ik, voor de derde keer.

 0
Avatar Delta
do 14 mei 2009 22:56

Delta Meneervoorjou schreef:
Delta schreef:
Bijna uitverkocht? Elk zichzelf en vooral zijn publiek respecterend festival is al tijden uitverkocht (RaR, Werchter, Lowlands).
En Pinkpop is jaar na jaar slecht met line-up. Knap hoor. Vorig jaar was waarschijnlijk een foutje.

Op zich is het bijna een kunst om met zo veel goeie bands waar je uit kunt kiezen, zo'n bagger line-up te maken. Petje af voor Jan!

En trouwens, ik heb ook nog twee kaarten in de aanbieding.


Vraag me af waarom je kaarten hebt...?

Ik zelf eigenlijk ook.

Maar om te zorgen dat je er niet van wakker blijft liggen; ik heb ze gekocht zodra ik wist dat Bruce Springsteen zou komen en toen was er dus nog niet zo gek veel bekend verder.
Ik had toen nog de hoop dat het wel goed zou komen met Pinkpop, maar helaas is dat dus niet zo.

 0
Avatar Paul_Banks
vr 15 mei 2009 07:18

Paul_Banks Delta schreef:
ik heb ze gekocht zodra ik wist dat Bruce Springsteen zou komen en toen was er dus nog niet zo gek veel bekend verder.
Ik had toen nog de hoop dat het wel goed zou komen met Pinkpop, maar helaas is dat dus niet zo.


Dus je hebt ze bij 1 of ander ticketbureau gekocht?

Bij Pinkpop werkt het namelijk zo dat eerst een persconferentie gehouden wordt waarin (bijna) het complete programma wordt gepresenteerd en vervolgens start de kaartverkoop.

 0
Avatar Delta
vr 15 mei 2009 16:29

Delta Paul_Banks schreef:
Delta schreef:
ik heb ze gekocht zodra ik wist dat Bruce Springsteen zou komen en toen was er dus nog niet zo gek veel bekend verder.
Ik had toen nog de hoop dat het wel goed zou komen met Pinkpop, maar helaas is dat dus niet zo.


Dus je hebt ze bij 1 of ander ticketbureau gekocht?

Bij Pinkpop werkt het namelijk zo dat eerst een persconferentie gehouden wordt waarin (bijna) het complete programma wordt gepresenteerd en vervolgens start de kaartverkoop.

Ja klopt, ticketburo postkantoor huilie.

 0
Avatar jeroensiep
za 16 mei 2009 01:14

jeroensiep Delta schreef:
Paul_Banks schreef:
Delta schreef:
ik heb ze gekocht zodra ik wist dat Bruce Springsteen zou komen en toen was er dus nog niet zo gek veel bekend verder.
Ik had toen nog de hoop dat het wel goed zou komen met Pinkpop, maar helaas is dat dus niet zo.


Dus je hebt ze bij 1 of ander ticketbureau gekocht?

Bij Pinkpop werkt het namelijk zo dat eerst een persconferentie gehouden wordt waarin (bijna) het complete programma wordt gepresenteerd en vervolgens start de kaartverkoop.

Ja klopt, ticketburo postkantoor huilie.
Dus de line-up was al bekend, want pas na de persconferentie kun je kaarten halen...Je spreekt jezelf heel erg tegen. Maar ja, ik hoop dat je je kaarten nog kwijt kan aan iemand die wel zin in een leuke tijd heeft.

 0
geen avatar
di 19 mei 2009 11:53

garfreek iedereen die het niks vind, kijk gewoon lekker via de tv met een zakkie chips.
dan ga ik aan de (net tegen de houdsbaarheid) spaghettie xD (dat spul was in 2007 echt niet goed meer =P)

de line up vind ik wel kei gezzelig,
maar het is zowiezo fijn dat er zoveel mensen komen die nog nooit een festival gehad hebben ^_^
wie is er nou niet begonnen zeggen ze dan =P ik ga zelf volgend jaar waarschijnlijk ook niet meer, maar ik heb zeker geen spijt van mijn kaartje. placebo,killers franz ferdinand en jawel katy perry ^_^
want ook dat word gezzelig!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.