Nieuw festival Mojo Concerts in Biddinghuizen

Door Marz667 op 18 maart 2010 - 14:24 1 Mojo Concerts haalt iets nieuws uit de hoge hoed. Het betreft een nieuw festival voor levensgenieters. Het festival wordt gehouden op 27, 28 en 29 augustus 2010 in Biddinghuizen, Evenemententerrein Walibi World.

Het zal voor de eerste keer haar deuren openen voor een bont gezelschap van publiek en artiesten. Een Bourgondisch festival met muziek van het Woodstock-tot en met TopPop tijdperk, maar er worden zeker ook muzikale uitstapjes naar de 21ste eeuw gemaakt.

Aanstaande dinsdag 23 maart 2010 om 15.00 uur wordt er in de Amsterdamse Melkweg een persconferentie gehouden over dit nieuwe festival. Presentator en muziekliefhebber Erik van der Hoff, bekend van TV-programma's als Het Blok, Wie is de Mol en Samenwonen, is de host voor deze persconferentie. Tevens zal hij in augustus het LOTS Festival presenteren.

De kaartverkoop voor LOTS Festival start vrijdag 26 maart om 10.00.magneetbar7

MAGNEETBAR VERHUIST VAN LOWLANDS NAAR WIJK AAN ZEESinds 2006 staat kunstenaar Jesse Limmen met zijn concept de Magneetbar op...

area4news.jpg21

QUEENS OF THE STONE AGE, MONSTER MAGNET E.A. VOOR... De bands Queens Of The Stone Age, Monster Magnet, Gogol Bordello, Bela B....

REACTIES

Avatar kosterlijk
do 18 mrt 2010 14:37

kosterlijk Slim hoor Mojo, Nederland heeft een week na Lowlands natuurlijk alweer geld voor een meerdaags festival...moesten ze nou voor dit soort dingen o.a. Waldrock schrappen?

 0
Avatar Haario
do 18 mrt 2010 14:46

Haario Richt zich op de wat oudere generatie? Ben benieuwd of daar markt is voor een festival...

 0
Avatar Tenrash
do 18 mrt 2010 15:01

Tenrash oh dus daarom hebben ze arrow rock de grond in gestampt

 0
Avatar BasP
do 18 mrt 2010 15:06

Wrong kosterlijk schreef:
Slim hoor Mojo, Nederland heeft een week na Lowlands natuurlijk alweer geld voor een meerdaags festival...moesten ze nou voor dit soort dingen o.a. Waldrock schrappen?

Waldrock werd niet georganiseerd door Mojo. ;)

 0
Avatar 14139
do 18 mrt 2010 15:10

14139 Wat gaan ze hier dan voor acts neerzetten?

 0
Avatar kosterlijk
do 18 mrt 2010 15:14

kosterlijk Wrong schreef:
kosterlijk schreef:
Slim hoor Mojo, Nederland heeft een week na Lowlands natuurlijk alweer geld voor een meerdaags festival...moesten ze nou voor dit soort dingen o.a. Waldrock schrappen?

Waldrock werd niet georganiseerd door Mojo. ;)

Oke, foutje, maar een bovengenoemde Arrow wel inderdaad. Ben benieuwd wat hier komt te staan.

 0
geen avatar
do 18 mrt 2010 15:41

warrior Hopelijk gaat dit geen succes worden en wordt mojo eens een keer afgestraft voor hun wanbeleid mbt de andere festivals.
Op de 28ste augustus allemaal gratis naar Culemborg zou ik zeggen!!

 0
Avatar Maynard-J
do 18 mrt 2010 16:21

Maynard-J Ik denk dat Arrow een te specifiek (classic rock) festival voor Mojo was om voldoende publiek mee te trekken. Het is de laatste keer logistiek niet zo goed verlopen, en oud-headliners Aerosmith en Kiss doen eigen shows (Goffertpark en Gelredome). Het flink groeiende Bospop profiteert met meer goede acts, een groter terrein en een verbetering van de altijd al gunstige ligging (nu pal aan de snelweg).

Dat nieuwe festival is natuurlijk niet met Lowlands te vergelijken en zal meer op het Pinkpop- en Arrow-publiek mikken. Of het interessant genoeg wordt om mensen voor 3 dagen naar Biddinghuizen te krijgen betwijfel ik natuurlijk, maar er is dan ook nog geen enkele act bekend. Misschien wordt het iets als TW Classic, dat festival heeft het afgelopen decennium acts als Elton John, Rolling Stones, The Police, Duran Duran, Depeche Mode, Juanes, The Corrs, Phil Collins en Alicia Keys weten te boeken. Die acts spelen in Nederland nooit op festivals, of het moet iets zijn als het ook weer groeiende Concert at Sea. Als Mojo een paar van dit soort grote popacts combineert met bands die op Arrow hadden kunnen staan (of nog niet beschikbaar waren voor Bospop) komt dat publiek wel.

De grote vraag is voor mij alleen of er genoeg grote/goede acts komen en of het publiek voldoende festival-minded is (lees: campingproof) is om er een succesvol driedaags festival van te maken. TW Classic en het kleine broertje Werchter Boutique waren altijd maar één dag, maar Arrow was dat ook en dat is toen in Biddinghuizen niet zo goed gegaan. Kennelijk gaat Mojo voor een soort tweede Pinkpop met minder nadruk op rock en een gemiddeld ouder publiek. Kan goed uitpakken, maar het staat of valt zoals altijd met de kwaliteit van de programmering. Marco Borsato komt alvast in aanmerking voor een plek als headliner, net als vorig jaar in Zeeland. Niet echt iets waar wij als Werchter-, Graspop- en Lowlandsbezoekers warm voor lopen, maar wel een grote naam voor het soort publiek dat Mojo hiermee naar de polder wil lokken. Een festival met een TW Classic-achtige line-up was er nog niet in Nederland en dit kan wel een aanzet zijn. Ik kan me zomaar voorstellen dat Mojo een paar acts op dit festival parkeert die te groot zijn voor Lowlands en normaal in Ahoy' of een stadion zouden spelen maar er in die periode even niet meer bij kunnen wegens de verbouwing van Ahoy' en het nieuwe voetbalseizoen (?).

Afijn, dinsdag weten we meer. Het enige waar ik op dit moment echt een mening over heb: wat een kutnaam hebben ze voor dit festival verzonnen zeg!

 0
Avatar PsychopaatStok
do 18 mrt 2010 16:42

PsychopaatStok Wordt een LL 2 om de vergrijzing in Nederland op te vangen ofzo?
Mojo is gewoon aids, je wordt er niet blij van en je raakt t maar niet kwijt :O

 0
Avatar pijpknert
do 18 mrt 2010 17:31

pijpknert zullen we Iron Maiden maar alvast noteren voor 1 van de headliners?

 0
Avatar AMBULANT
do 18 mrt 2010 17:45

AMBULANT Ik zie de fans van Marco Borsato niet 3 dagen op een bezopen camping rondbaggeren, laat staan de sanitaire wanorde voor lief nemen...

Je zou zelfs kunnen stellen dat deze berichtgeving niet relevant is aan het publiek dat deze website bezoekt:)

 0
Avatar Ace2000
do 18 mrt 2010 18:06

Ace2000 Ik ben heel bang dat bands die normaal ook op Lowlands stonden en dit voor mij interessant maakten nu voor een deel naar dit nieuwe festival gaan. Juist de combi van 'oude helden' als FNM, Pixies, Sonic Youth en de jonge hippe bandjes maken LL voor mij compleet.

Als LL zich puur op de jonge garde richt qua publiek en dit festival op de 'oudere' festivalganger ben ik bang dat beide 'net niet'-festivals worden, wat mij betreft.

De mix van jong tot oud (zowel bands as publiek) vind ik persoonlijk geweldig. Niets aan veranderen graag!!

 0
Avatar Ace2000
do 18 mrt 2010 18:07

Ace2000 Ik ben heel bang dat bands die normaal ook op Lowlands stonden en dit voor mij interessant maakten nu voor een deel naar dit nieuwe festival gaan. Juist de combi van 'oude helden' als FNM, Pixies, Sonic Youth en de jonge hippe bandjes maken LL voor mij compleet.

Als LL zich puur op de jonge garde richt qua publiek en dit festival op de 'oudere' festivalganger ben ik bang dat beide 'net niet'-festivals worden, wat mij betreft.

De mix van jong tot oud (zowel bands as publiek) vind ik persoonlijk geweldig. Niets aan veranderen graag!!

 0
Avatar Megalomaniac
do 18 mrt 2010 18:17

Megalomaniac Ouderen bezoekers trekken een (festival)camping meestal slecht. En als het precies op hetzelfde terrein als Lowlands is trekken ze het festival terrein denk ook slecht. 3 dagen hebben er dan 55.000 mensen op gelopen, krijg dat maar in een week weer goed.

 -1
Avatar jos_theboss22
do 18 mrt 2010 18:22

jos_theboss22 Nou ik ben benwieuwd wat voor een acts hier allemaal gaan komen.

 1
Avatar Maiden77
do 18 mrt 2010 19:33

Maiden77 Dit is dus Arrow meets Fields of Rock/Waldrock.

 -1
Avatar arjenvm
do 18 mrt 2010 19:35

arjenvm Wat een hooop onzin staat hier zeg, alsof "" ouderen" geen festivals bezoeken, ik wil jullie nog wel eens zien als jullie net zo oud als ik zijn en nog steeds, zoals ik en een grote groep "oudere" vrienden van me, allerlei festivals bezoeken zoals dit jaar voor 17e keer Lowlands..... Mij lijkt het heel leuk, en verwacht echt geen classic toestand, gewoon afwachten en dan pas oordelen

 0
Avatar heshusius
do 18 mrt 2010 19:43

heshusius Maiden77 schreef:
Dit is dus Arrow meets Fields of Rock/Waldrock.


ik denk meer net zoiets als ze jaren geleden geprobeert hebben een groot dauwpop alles wat toerd bij elkaar zetten en beetje van dit en beetje van dat en dat is 1 dag leuk maar geen 3 dagen er is toch ook al eens zoeits geweest bij waliby en laatse moment wegen teweinig kaarten gesneuveld hadden klinkende namen op het lijstje staan als anouk,jannes,marco v kortom voor ieder wat wils maar niemand die 3 dagen gaat

 0
Avatar smellycat
do 18 mrt 2010 19:58

smellycat Weer een geniale finaciele zet van MOJO.. :-)
Oudere hebben meestal net wat meer te besteden dus ik denk dat de kaarten ook aardig aan de prijs gaan zijn. Laten we eerlijk zijn ook bij MOJO gaat het om de pegels en mensen van middelbare leeftijd hebben nu eenmaal meer te spenderen dan middelbare scholieren. Vandaar dat er wat festivals voor deze doelgroep vervallen en er een festival voor een wat beter bedeelde doelgroep komt.. Financieel slimme zet maar of dit nu het zogenaamde beleid is dat ze pretenderen?? (wij zijn er voor de echte muziek fans??)

 0
Avatar Ace2000
do 18 mrt 2010 21:29

Ace2000 Overigens nergens gezegd dat er geen dagkaarten komen.

Maar goed, het blijft vervelend als de bands verspreid worden over twee festivals en dat een paar bands die je graag wilt zien net een week eerder/later spelen. Maar goed... eerst de plannen maar eens afwachten.

 0
Avatar 7WORDS
do 18 mrt 2010 21:53

7WORDS OHJAAA.
Want de Metalscene is dood volgens MOJO, maar TopPop is uiteraard springlevend.


wtf

 0
Avatar harinkie
do 18 mrt 2010 22:37

harinkie Oh ik ben dit zoooo zat. Met rasse schreden begin ik ook die middelbare leeftijd van jullie te naderen. En ik trek Lowlands echt nog steeds PRIMA! En ik moet ook gewoon sparen voor dat weekend. Hou eens op met die hokjes.
En wacht idd eerst eens af voordat je weer keihard loopt te oordelen.
Het enige zinnige dat ik tot nu toe gehoord heb: hoe denken ze binnen 5 dagen dat festivalterrein weer op orde krijgen?

 0
Avatar Guidovm
do 18 mrt 2010 23:14

Guidovm Maynard-J schreef:
Ik denk dat Arrow een te specifiek (classic rock) festival voor Mojo was om voldoende publiek mee te trekken. Het is de laatste keer logistiek niet zo goed verlopen, en oud-headliners Aerosmith en Kiss doen eigen shows (Goffertpark en Gelredome). Het flink groeiende Bospop profiteert met meer goede acts, een groter terrein en een verbetering van de altijd al gunstige ligging (nu pal aan de snelweg).

Dat nieuwe festival is natuurlijk niet met Lowlands te vergelijken en zal meer op het Pinkpop- en Arrow-publiek mikken. Of het interessant genoeg wordt om mensen voor 3 dagen naar Biddinghuizen te krijgen betwijfel ik natuurlijk, maar er is dan ook nog geen enkele act bekend. Misschien wordt het iets als TW Classic, dat festival heeft het afgelopen decennium acts als Elton John, Rolling Stones, The Police, Duran Duran, Depeche Mode, Juanes, The Corrs, Phil Collins en Alicia Keys weten te boeken. Die acts spelen in Nederland nooit op festivals, of het moet iets zijn als het ook weer groeiende Concert at Sea. Als Mojo een paar van dit soort grote popacts combineert met bands die op Arrow hadden kunnen staan (of nog niet beschikbaar waren voor Bospop) komt dat publiek wel.

De grote vraag is voor mij alleen of er genoeg grote/goede acts komen en of het publiek voldoende festival-minded is (lees: campingproof) is om er een succesvol driedaags festival van te maken. TW Classic en het kleine broertje Werchter Boutique waren altijd maar één dag, maar Arrow was dat ook en dat is toen in Biddinghuizen niet zo goed gegaan. Kennelijk gaat Mojo voor een soort tweede Pinkpop met minder nadruk op rock en een gemiddeld ouder publiek. Kan goed uitpakken, maar het staat of valt zoals altijd met de kwaliteit van de programmering. Marco Borsato komt alvast in aanmerking voor een plek als headliner, net als vorig jaar in Zeeland. Niet echt iets waar wij als Werchter-, Graspop- en Lowlandsbezoekers warm voor lopen, maar wel een grote naam voor het soort publiek dat Mojo hiermee naar de polder wil lokken. Een festival met een TW Classic-achtige line-up was er nog niet in Nederland en dit kan wel een aanzet zijn. Ik kan me zomaar voorstellen dat Mojo een paar acts op dit festival parkeert die te groot zijn voor Lowlands en normaal in Ahoy' of een stadion zouden spelen maar er in die periode even niet meer bij kunnen wegens de verbouwing van Ahoy' en het nieuwe voetbalseizoen (?).

Afijn, dinsdag weten we meer. Het enige waar ik op dit moment echt een mening over heb: wat een kutnaam hebben ze voor dit festival verzonnen zeg!

lul je altijd zo lang en veel?
Depeche Mode stonden nooit op Pinkpop classic en zelfs niet op gewone!;-)

 0
Avatar Pyrodioxide
vr 19 mrt 2010 00:49

Pyrodioxide Als Mojo Concerts toch bezig is met festivals uit de hoge hoed toveren, zie ik graag dat zij zich bedenken en alsnog grootschalige metal festivals blijven/gaan organiseren.

Maar ben wel blij dat mojo jojo nog wel iets (nieuws) doet in het festival landschap

 0
Avatar SnarfLiono
vr 19 mrt 2010 10:44

SnarfLiono @harinkie: ok jij bent de uitzondering je gaat nog steeds met je geriatrische vriendenkring naar Lowlands. Het punt wat de meeste mensen (mensen die graag naar Waldrock, Dynamo, Arrow, Fields of Rock en Sonisphere gingen voor het merendeel) is dat ze niks verwachten hiervan omdat het concept niet aanspreekt en volgens mij gedoemd is om te mislukken (en het argument dat niet veel 45 plussers drie dagen in een tentje in de Flevopolder gaan liggen is gewoon valide dat zullen er niet veel doen) en ook de boosheid over mojo's kortzichtigheid t.o.v. hardrock en metal is terecht.

 0
Avatar Maynard-J
vr 19 mrt 2010 11:18

Maynard-J Guidovm schreef: lul je altijd zo lang en veel?
Depeche Mode stonden nooit op Pinkpop classic en zelfs niet op gewone!;-)


Dan moet je wel goed lezen, ik had het over TW Classic. En ik denk liever hardop na over wat dit festival zou kunnen worden dan dat ik Mojo zomaar aanval op hun beleid zonder enige feitenkennis over wat ze hiermee willen neerzetten.

 0
Avatar wokkel
vr 19 mrt 2010 13:35

wokkel @snarfliono en de rest die net de pubertijd is ontsproten..... je bent jong en je denkt het al te weten....laat me lachen als jij de 40 gepasseerd bent en achter de tv zit te zappen naar Pinkpop en Lowlands. Ik hoor tot de generatie die o.a. lowlands heeft neergezet vanaf het begin toen jij nog op de basisschool zat. eenmaal geleerd verleer je het niet graag dus ook ik ben nog graag te vinden op meerdaagse festivals... geriatrische uitzondering...kijk dan eens beter rond als je weer nuchter bent... ....!

 0
Avatar JasperVanVugt
vr 19 mrt 2010 15:06

Jazza Ik vraag me af of je wel helemaal goed bij je hoofd bent als je Mojo met Aids vergelijkt. Denk eerst eens na voordat je iets post en bedenk ook eens of je argumenten tegen Mojo wel kloppen. Roep niet iets voordat je weet waar je het over hebt.

 -1
Avatar edje1320
vr 19 mrt 2010 17:18

edje1320 Ach, Ik wacht gewoon af wat er komt. Interesseert het me niet dan ga ik niet.
En ook ik moet voor elk festival sparen. Dat ik al voor m'n eerste festival: Pinkpop 1978!. Nog steeds elk jaar verschillende festivals (met tentje). Dit jaar Pinkpop, Graspop en Wacken. Ok dan ben ik maar een ouwe lul maar mijn zoon gaat ook al een paar jaartjes mee. Als de festivals het alleen maar moeten hebben van hetgeen net vanuit de brugklas is overgegaan dan konden ze zich meteen failliet laten verklaren.

 0
Avatar awieje
vr 19 mrt 2010 18:38

awieje EN ZO IS T. IK GA OOK AL RICHTING 50 MAAR BEN VAAK DEGENE DIE ALS LAATSTE HET FESTIVALTERREIN VERLAAT. EN NIET 1 FESTIVAL MAAR VELEN: BOSPOP,PINKPOP,DAUWPOP,PAASPOP,GRASPOP, WERCHTER ETC. WATJES ZIJN T DIE JEUGD VAN TEGENWOORDIG!
wokkel schreef:
@snarfliono en de rest die net de pubertijd is ontsproten..... je bent jong en je denkt het al te weten....laat me lachen als jij de 40 gepasseerd bent en achter de tv zit te zappen naar Pinkpop en Lowlands. Ik hoor tot de generatie die o.a. lowlands heeft neergezet vanaf het begin toen jij nog op de basisschool zat. eenmaal geleerd verleer je het niet graag dus ook ik ben nog graag te vinden op meerdaagse festivals... geriatrische uitzondering...kijk dan eens beter rond als je weer nuchter bent... ....!

 0
Avatar niesl2
vr 19 mrt 2010 19:34

niesl2 Wat een gezeur. Mojo is op de eerste plaats een bedrijf en niet een stichting die zoveel mogelijk studenten en jongeren goedkoop dikke acts wil laten zien. Iets ouder publiek heeft vaak een vaste baan en dus meer centen om aan bier en broodjes kebab te bestreden = meer omzet. Als je publiek bovendien tevreden is met een Marco Borsato of een Golden Earring als headliner in plaats van een (waarschijnlijk veel duurdere) Radiohead of Muse kun je je helemaal in de handjes wrijven. Slimme zet van Mojo.

Bovendien lijkt het Lowlands terrein me de ideale locatie voor een familiefestival: de kinderen kunnen op het terrein bij de buren het pretpark vermaken en pa en ma kunnen met een biertje in de zon genieten van muziek.

 0
Avatar SnarfLiono
vr 19 mrt 2010 22:16

SnarfLiono Er zijn iig mensen die weten wat "geriatrisch"betekent dat is al heel wat.

Ikzelf ben 36 en wil, ondanks de vorig jaar aanwezigheid van Hank III en Faith No More, nog niet dood gevonden worden op het Lowlandsterrein met al die pseudo interessant doende twitteraars om me heen.

Ga liever voor een goed georganiseerd Nederlands hardrock/metal festival en dat is nou net wat de Cosa Nostra Mojo de nek heeft omgedraaid. Dan maar voor de 9 de keer naar Graspop.

We zullen kijken hoeveel 40-ers mojo trekt met zijn festivalletje in de Flevopolder, ik denk weinig en zeker niet de 20000-25000 die ze minimaal willen trekken om uit de kosten te komen.

@Awieje, je moet eens van die knop die onder je tab toets zit afblijven, caps staan zo kinderachtig...........

 0
Avatar SnarfLiono
vr 19 mrt 2010 22:23

SnarfLiono Bovendien gaat volgende week de vvk al beginnen, nog voordat er 1 band is aangekondigd.

Laten we eens kijken wat ze zeggen , van Woodstock, wie leeft er nog Joe Cocker, 2 v/d Who en Santana, tot Toppop legendarische buitenlandse Toppop artiesten, Iggy schiet me te binnen.

Moet men toch snel namen gaan noemen want volgens de Mojo filosofie moet je toch headliners hebben anders komt men niet.

 0
Avatar jandidden
vr 19 mrt 2010 22:35

jandidden wat een ongelooflijk gezever over leeftijd op festivals is dit item geworden. Da's nou het mooie van een metalfestival als Graspop. publiek van 10 tot 75 en niemand die daar over zeurt.

 0
Avatar SnarfLiono
vr 19 mrt 2010 23:11

SnarfLiono Ik reageer in mijn laatste post inhoudelijk op het nieuw te beginnen festival wat gedoemd is om te mislukken.

Wat ook zo is dat ik slecht tegen mensen kan die als mensen met inhoudelijk goede argumenten komen (40-plussers krijg je nooit met 20000 3 dagen in een tentje dus dit festival gaat er nooit komen) meteen gaan lopen mieren van "ik ben die ene uitzondering met mijn vrienden dus zijn er al 8 die wel 3 dagen in een tentje willen slapen" je zou zeggen dat ze op hun leeftijd nog wel de kunst van het discussieren met argumenten zouden beheersen, maar nee.....

 0
Avatar smellycat
za 20 mrt 2010 10:54

smellycat @niesl2:
Haha en kaboutertjes bestaan... Mojo is inderdaad een bedrijf maar volgens mij hebben ze (hun overkopelende internationale moedermaatschappij) 2 jaar geleden een rapport uitgegeven waarin ze meer dan duidelijk hun strategie hebben weergegeven. Zal voor jou verrassend zijn maar dat is niet jonge mensen voor zo min mogelijk geld van muziek te kunnen laten genieten... Nee ze willen de hele muziekindustrie overnemen. Dit houdt dus in inclusief: concertlokaties (zijn er hier al een aant bouwen in Amsterdam)de kaartverkoop (zowel de 1e lijns als de 2e lijns verkoop) de cd industrie (ja ze willen ook bedrijven als sony ed buiten spel zetten) de mergendising van artiesten. Zelfs de artiesten zelf. (ze hebben in de VS geloof ik al een levenslang contract met ik dacht JayZ of iets afgesproken wat inhoud dat mojo bepaald waar en wanneer hij optreed, wat de kaarten kosten wat de t-shirts kosten, wanneer hij een nieuw album uitbrengt enz)
Dit festival is dan ook zeker niet om jonge mensen voor zo min mogelijk geld naar muziek ta laten luisteren maar is een slimme fananciele zet daar de kaarten voor dit festival net wat duurder zullen zijn daar de doelgroep die ze willen bereiken net wat meer geld te besteden heeft. Hiermee wil ik absoluut NIET generaliseren vwb leeftijd maar dat is het zakenleven. Mocht mojo zien dat frans bauer opeens alleen maar mensen uit het gooi tot zijn fans heeft dan komt er volgende maand een concert van hem in het gooi waarbij de kaarten opeens veel duurder zijn dan zijn optreden ergens anders. Volgens mij een gezond zakelijk inzicht. Vind alleen dat ze niet moeten doen of ze roomser dan de paus zijn en het hun alleen maar om die muziekfans gaat... (sorry voor het lange verhaal ;-))

 0
Avatar stekkerdoos
za 20 mrt 2010 18:33

stekkerdoos volgens mij kunnen sommige mensen ook niks anders dan zeuren en klagen over festivals.

Eerst klagen dat mojo niks meer doet en bedenken ze eens iets is het ook weer niet goed.
Van mij mag zo'n festival er best komen of ik erheen ga hangt alleen van de namen af. zolang het inderdaad maar niet zo gaat zijn dat lowlands erdoor achteruit gaat. maarja we wachten af toch.

 0
Avatar pijnacker
zo 21 mrt 2010 08:35

pijnacker @Snarfliono Ik hoop dit jaar tijdens en in Werchter 50 jaar te worden. Ga er gewoon met een tentje heen, net zoals ik dit jaar weer mét tent naar lowlands trek. Die tent moet ook nog eens dienst doen tijdens Bospop.........moet wel zeggen dat Pinkpopkaarten ook besteld zijn maar dat daar een hotelletje bij is geboekt.....;-) Enne.......al die festivals met vrienden, allemaal veertigers !

 0
Avatar SnarfLiono
zo 21 mrt 2010 08:55

SnarfLiono Dus mis je mijn en iedereen anders zijn/haar punt nog steeds.......

 0
Avatar edje1320
zo 21 mrt 2010 10:13

edje1320 SnarfLiono schreef:
Dus mis je mijn en iedereen anders zijn/haar punt nog steeds.......


Ik geloof best dat er geen 20.000-25.000 40+ers in een tentje gaan zitten voor een festival. Maar ik ken ook mensen die 20 jaar jonger zijn die naar Bospop gaan voor CS&N, John Fogerty en Toto. Niet echt muziek die je met jongeren in verband brengt. De persconferentie is as disndag en verwacht dan ook een paar namen. Hoe dan ook, het festival staat of valt met de namen. Goeie namen veel bezoekers. Marco B en wat oude toppop-grut = mislukking. Zeker omdat het festival geen traditie heeft qua gezelligheid. En dat hebben bijvoorbeeld Graspop en Wacken al jaren wel.

 0
Avatar Ace2000
zo 21 mrt 2010 16:07

Ace2000 Ik dat die 30+ festivalgangers zoals ik het ook best leuk vinden al we de jonkies nog bij kunnen houden, hehe. Juist die verscheidenheid is zo leuk.

Ik ben bang dat dit ook vooral een marketingverhaaltje richting sponsoren is: Lowlands gaat zich steeds meer richten op jongeren en dan LOTS op ouderen. Ik ben benieuwd.

 0
Avatar SnarfLiono
zo 21 mrt 2010 20:49

SnarfLiono edje1320 schreef:
SnarfLiono schreef:
Dus mis je mijn en iedereen anders zijn/haar punt nog steeds.......


CSNY die vergat ik nog, die leven ook nog van Woodstock, en aangezien CSN al op bospop komen, Y(oung), The Who, Joe Cocker, Santana en Sly & the Family Stone op LOTS?

Ik geloof best dat er geen 20.000-25.000 40+ers in een tentje gaan zitten voor een festival. Maar ik ken ook mensen die 20 jaar jonger zijn die naar Bospop gaan voor CS&N, John Fogerty en Toto. Niet echt muziek die je met jongeren in verband brengt. De persconferentie is as disndag en verwacht dan ook een paar namen. Hoe dan ook, het festival staat of valt met de namen. Goeie namen veel bezoekers. Marco B en wat oude toppop-grut = mislukking. Zeker omdat het festival geen traditie heeft qua gezelligheid. En dat hebben bijvoorbeeld Graspop en Wacken al jaren wel.

 0
Avatar Maynard-J
ma 22 mrt 2010 10:31

Maynard-J Ik ben 29 en ga dit jaar voor het eerst kamperen op Bospop, maar ben er ook op Pinkpop, Lowlands en Werchter (1 dag) bij en zie me dat de komende 15 jaar nog wel volhouden ook.

Ben nog steeds benieuwd wat Mojo morgen te vertellen heeft. Qua programma kan het nog best interessant worden, maar ook mij lijkt het stug dat je hier drie dagen lang een (gemiddeld) relatief oud publiek mee kan vermaken. Maar als Mojo er niet in geloofde zouden ze het niet doen, dus kom maar op met die namen.

 0
geen avatar
ma 22 mrt 2010 15:33

Papabeer Volgens mij heeft muziek niet zoveel met leeftijd van doen. Ik ben de afgelopen paar jaar naar Arrow, Bospop en Pinkpop geweest, niet in een tentje maar in een vakantiehuisje.Ik ga voor de muziek heen en niet om straalbezopen in het gras te liggen zodat ik de volgende dag niet meer weet wat ik heb gezien en gehoord.
Dus, goede bands levert veel publiek op, en dan doet leeftijd er niet zoveel toe.

 0
Avatar cyber_freak
ma 22 mrt 2010 20:03

cyber_freak Een festival als die is natuurlijk dik cashen voor Mojo aangezien er helemaal niks opgebouwd hoeft te worden want alles staat er nog van Lowlands.
Ben erg benieuwd wat ze er van gaan maken

 0
Avatar pollepom
ma 22 mrt 2010 21:27

pollepom Ik ken zat twintigers die gruwelen bij de gedachte om in tentje op lowlands gaan zitten ondanks de muziek.

 0
Avatar SnarfLiono
ma 22 mrt 2010 22:43

SnarfLiono Zoals al gezegd als ze een grote mond opendoen over Woodstock verwacht ik wel Neil Young, The Who, Ten Years After, Sly Stone(d out of his mind), Joe Cocker en Santana (al maakt die laatste al 10 jaar lang verschrikkelijke zeik muziek)....

 0
geen avatar
di 23 mrt 2010 13:14

MagicK En hier is de LOTS info:
http://www.lotsfestival.nl
vrijdag 27-8-2010 - zondag 29-8-2010
LOTS Festivalticket € 95,- per persoon

Simple Minds
Ray Davies with Band
Melanie
The Sweet
The Waterboys
Raymond van het Groenewoud
Fischer-Z
Coldplace
Björn Again

Als je naar het festival wilt en tevens in één van de accommodaties wil overnachten, dan koop je een aanvullend accommodatieticket. Zonder accommodatieticket kun je niet op de LOTS campings terecht. Voor een uitvoerige beschrijving van de diverse accommodaties, klik hier. Daar kun je ook rechtstreeks doorklikken naar de diverse bestelpagina's.
Let op! Je kunt alleen tickets voor de bestaande accommodaties kopen, een eigen tent meenemen kan niet.

 0
geen avatar
di 23 mrt 2010 13:16

MagicK En dit mag je betalen voor een slaapplek:

Accomodatie Personen Prijs
Yurt Asian De Luxe 2 € 900,=
Tipi Indian Camp 2 € 750,=
Tipi Indian Camp 4 € 950,=
Hotelstay 2 € 450,=
Wooden Lodge 4 € 590,=
Dutch Bootcamp 6 € 900,=
Dutch Bootcamp 8 € 1.100,=
Comfort Camp 2 € 190,=
Comfort Camp 4 € 320,=
Basic Camp 2 € 110,=
Camperspot 2 € 175,=

 0
Avatar cyber_freak
di 23 mrt 2010 14:06

cyber_freak damn dat zijn toch geen prijzen meer voor een weekendje overnachten op een festival

 0
Avatar Maynard-J
di 23 mrt 2010 15:21

Maynard-J Dat is 55 tot 450 euro per persoon, afhankelijk van hoe luxe je wil slapen, dat laatste gaat toch niemand doen?

En de namen blijven ver achter bij het niveau van TW Classic, meer niveau Bospop een paar jaar geleden. Twee coverbands erbij, wat voor festival doet dat nou?

Als Simple Minds en Ray Davies de grootste namen zijn acht ik dat hele LOTS festival nu ook kansloos.

 0
geen avatar
di 23 mrt 2010 15:24

zoutwater volgens mij mag je bij een tentje dat ding dan wel mee naar huis nemen.

 0
geen avatar
di 23 mrt 2010 15:29

zoutwater Maynard-J schreef:
En de namen blijven ver achter bij het niveau van TW Classic, meer niveau Bospop een paar jaar geleden. Twee coverbands erbij, wat voor festival doet dat nou?


Ach ja, de namen van Lowlands blijven ieder jaar toch ook achter bij Pukkelpop en volgens mij is pukkelpop nog nooit uitverkocht geweest? Als ze net zoveel aan de aankleding en catering doen als bij Lowlands heeft het best een kans.

 0
geen avatar
di 23 mrt 2010 15:47

MagicK Maynard-J schreef:
Dat is 55 tot 450 euro per persoon, afhankelijk van hoe luxe je wil slapen, dat laatste gaat toch niemand doen?


Volgens mij moet daar nog een festivalticket bij. Dus mininmaal 300 euro voor 2 personen. En dat voor een festival dat op vrijdag om 14u de deuren opent en zondag om 14u weer sluit. Ik neem aan dat je gratis eten en drinken krijgt...

 0
Avatar Maynard-J
di 23 mrt 2010 16:24

Maynard-J MagicK schreef:
Maynard-J schreef:
Dat is 55 tot 450 euro per persoon, afhankelijk van hoe luxe je wil slapen, dat laatste gaat toch niemand doen?


Volgens mij moet daar nog een festivalticket bij. Dus mininmaal 300 euro voor 2 personen. En dat voor een festival dat op vrijdag om 14u de deuren opent en zondag om 14u weer sluit. Ik neem aan dat je gratis eten en drinken krijgt...

Nog zoiets: je kan dus niet eens in je eentje komen als je er wil slapen. Als ik dat doe en in zo'n Aziatisch ding wil slapen, krijg ik er dan twee nachten een gratis Aziatisch hoertje bij?:-)

En het is dus maar anderhalve dag muziek; vrijdag v.a. 16:00 plus de zaterdag. De campings sluiten zondag om 14:00. Dan is 95 euro voor de festivalticket al een stuk minder schappelijk.

 0
Avatar graspop20
do 10 mrt 2011 14:56

graspop20 kosterlijk schreef:
moesten ze nou voor dit soort dingen o.a. Waldrock schrappen?


Waldrock is opgedoekt, omdat er te weinig animo voor was. Je kunt veel van Mojo zeggen, maar het wegblijven van festivalgangers lag niet aan de prijs van de festivals. Daarbij is Rob Trommelen niet alleen een zakenman, maar ook een echte Metalliefhebber. denk je dat hij er niet van baalt dat de rock- metalfestivals niet goed gneoeg lopen in Nederland

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.