RECENSIE: Kim Churchill - Weight Falls

Churchill
2017-10-21 De jonge Australiër Kim Churchill werkte achttien maanden aan de opvolger van zijn debuutalbum Silence/Win. Toen het album goedgekeurd was, besloot hij om het helemaal overnieuw te schrijven omdat het gewoon niet goed voelde. Binnen één week had hij het opnieuw geschreven en zo ontstond Weight Falls. Een album vol energie en rust, lieve en moedige liedjes en veel mooie gitaarpartijen.

‘Whole Entire’ laat het begin van het album heerlijk klinken. Gitaar en percussie vullen elkaar aan waardoor een energiek en catchy nummer ontstaat. Het is te horen dat deze man weet wat hij doet. Ook ‘Heart Of You’ is een prachtig lied. Churchill zingt hoger en wordt versterkt door meerdere stemmen in het refrein. De samples van percussie daarbij, zorgt voor een mooie harmonie en balans. Het past allemaal mooi in elkaar. De verrassende, rauwe gitaarsolo op het einde maakt het helemaal af. Single ‘Second Hand Car’ is wat meer pop door de opbouw naar het refrein en de herhaalde woorden.

Titeltrack ‘Weight Falls’ daarentegen is veel zwoeler en rustiger. Het zingen heeft een vleugje hiphop en de snelle gitaar daarna versterkt het bijzondere ritme. Met weinig instrumenten wordt een waardige track neergezet, al mist het nog wat diepte. De energie is terug bij ‘Golden’ en ‘Cygo’, waar vooral de percussie hiervoor zorgt. Deze tracks zijn wat vrolijker weggezet en de mooie vakantiedagen lijken hierdoor niet ver weg meer. Het sterke ‘What I’m Missing’ laat een mengeling van verschillende geluiden horen, waardoor de melodie van het lied erg goed klinkt. De herhaling van het refrein maakt het nummer catchy en onvergetelijk. Een van de beste tracks van het album.

Kim Churchill is een talent. Niet alleen weet hij de juiste sound bij de juiste woorden te vinden, ook creëert hij sferen waarbij men gelijk een positief gevoel krijgt. Het sterke album Weight Falls is hier een bewijs van. Misschien maar goed dat hij de eerste versie in de prullenbak gegooid heeft, want deze versie is erg prettig om naar te luisteren. Hij is nog jong, dus we gaan zeker nog veel meer mooie dingen van hem horen.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Kim Churchill Label:Warner Music Benelux
Cover The Creepshow - Death At My Door

The Creepshow - Death At My DoorEen band met de naam The Creepshow doet al gauw denken aan een verzameling...

Killers

The Killers - Wonderful Wonderful Zonder elke keer hetzelfde lied te schrijven naarstig zoeken naar een formule...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT