RECENSIE: Crystal Entity - Divine Collision

Crystal Entity - Devine Collision
2007-05-01 Crystal Entity is een gothic/darkwave band uit Landgraaf. Na oprichting in 2001 maakten ze in 2003 hun eerste demo cd en in 2004 kwam het album Close To Dawn. Dit album werd positief ontvangen en met het spelen in voorprogramma’s voor o.a. Asraï kregen ze steeds meer naamsbekendheid. Nu in 2007 brengen ze een nieuwe E.P uit met de naam Divine Collision. Een E.P. bestaande uit 5 goed gearangeerde nummers en een keurig boekje met songteksten.

De muziek is makkelijk herkenbaar en klinkt prettig in de oren. Vergelijkingen met bijvoorbeeld Asraï of Autumn zijn snel gemaakt. Het typische geluid van een gothicband met vrouwelijke zanger klinken uit de speakers, hoewel de stem wat lager is dan bij de gemiddelde vrouwelijke zangeres. Strakke speeches die door de nummers ‘Lord of War’ en ‘My Curse’ lopen geven een extraatje aan de nummers. Maar verder blijft de muziek hangen tussen mijn speakers en mijn oren. Het mist aan originaliteit en klinkt als een goed voorprogramma bandje van een nog veel betere band.
Crystal Entity kan muziek maken en is al ontstegen uit de meute amateurbandjes. Helaas zal deze E.P niet genoeg zijn om aan de top te komen. Met veel optreden en meer naamsbekendheid zullen ze zeker nog meer van zich laten horen en hopelijk ook verder ontwikkelen.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Crystal Entity Label:Eigen Beheer
Ian Parker - Where I Belong

Ian Parker - Where I Belong Ian Parker heeft met zijn nieuwste album Where I Belong zijn tweede...

Freedom Call - Dimensions

Freedom Call - Dimensions Haal de zwaarden en drakenpakken maar weer tevoorschijn, de nieuwe plaat van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT