RECENSIE: Freedom Call - Dimensions

Freedom Call - Dimensions
2007-04-23 Haal de zwaarden en drakenpakken maar weer tevoorschijn, de nieuwe plaat van Freedom Call is namelijk gearriveerd. Met klinkende titels als ‘Demons Dance’, ‘Innocent World’ en ‘Queens of my World’ laten de Duitsers er geen gras over groeien. Dit is powermetal in de meest cliché vorm die er te vinden is.

Dit betekent dat het instrumentaal gezien best in orde is wat er te horen valt. De in overvloed aanwezige vlotte dubbele bass nummers worden afgewisseld met hier en daar een ballad. Volgens het promopraatje handelt dit album over zaken als de opwarming van de aarde, het lot van het menselijk ras en de eventuele toekomst van dat menselijk ras op een ver weg gelegen planeet.

Dat kunnen de promoheren allemaal wel leuk verzinnen, het klinkt meer alsof de plaat simpelweg bedoeld is als feestmateriaal. Hier en daar moet ik er zelfs hartelijk om lachen, al weet ik niet zeker of dat de intentie van de band is. Een nummer als ‘Mr. Evil’ ("Hello mr Evil!" – "whoohoo") of ‘My Dying Paradise’ (een erg vrolijk klinkend koortje: “we are the children of my dying paradise, lalala”) kan ik echt niet serieus nemen.

Het klinkt allemaal erg kitscherig, al beschouw ik dat ook wel een beetje als een onderdeel van het genre. Toch is het me allemaal iets te tenenkrommend. Ik kan me best voorstellen dat liefhebbers van het genre, of mensen die er de lol wel van inzien er meer plezier uit kunnen putten, maar dat is bij mij niet het geval. Voorlopig kan ik geen whoohoo’s en whaahaa’s meer aanhoren.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Freedom Call Label:SPV
Crystal Entity - Devine Collision

Crystal Entity - Divine Collision Crystal Entity is een gothic/darkwave band uit Landgraaf. Na oprichting in...

Ghost Rider cover 100px

Playstation 2 - Ghost Rider De stripverhalen van het Amerikaanse Marvel Comics zijn al jarenlang een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT