RECENSIE: Carrion - Time To Suffer

Carrion
2018-08-20 Het is voor een deathmetalband tegenwoordig vrij lastig om nog verrassend uit de hoek te komen. Werkelijk alles is al eens gedaan in alle mogelijke vormen en combinaties. Veel bands proberen het dan met een bruut en overrompelend geluid. Alles om de luisteraar vanaf de eerste noten in te pakken. Als je daar dan even doorheen luistert, blijft er vaak weinig spannends over. De vier heren van Carrion gebruiken ook de tactiek van verschroeide aarde, maar weten dit het hele album lang te vertalen naar vrij sterke songs.

Time To Suffer bevat een overtuigende bak brute deathmetal waar toch nog een paar subtiele details doorheen sijpelen. Juist, subtiel, je zou het niet verwachten als je de verpletterende riffs hoort in combinatie met de zieke grunt van Sven van Severen, of de cirkelzaag met zombiegeluiden in het intens verrotte ‘Urge’, maar het treurig klinkende gitaarloopje dat tijdens ‘Supreme’ opduikt getuigt van een flinke dosis muzikaal vakmanschap. Zo komen we wel vaker fraaie loopjes tegen op de achtergrond van de intense riffs en de verrotte vocalen. Daarnaast verstaat Carrion de kunst om binnen de grenzen af te wisselen en dus wordt de vette groove van ‘Plague’ afgewisseld met een razende blastbeat en natuurlijk is die smeerpijp van een Van Severen alomtegenwoordig. Afgaand op het smerige geluid en het ranzige artwork is het dan ook niet gek dat de teksten over de naarste en smerigste zaken handelen (iets met zombies, en ander moordend gespuis). Dat we na vijf verschroeiende songs even een pauze krijgen met een rustig melodieus instrumentaaltje, is even mooi meegenomen, zodat we weer energie getankt hebben om nog drie songs lang ledematen te amputeren en hoofden van rompen te scheiden. Lekker!

Het enige wat de je de vier Belgen van Carrion kunt verwijten is dat zeer een zeer laag releasetempo op na houden, het vorige album kwam in 2012 uit en de band is al in 2007 begonnen. Dat de originaliteit ver te zoeken is, is natuurlijk geen nieuws. Het gaat erom dat je met goede songs, een goed geluid en een flinke dosis intense lompheid kunt onderscheiden. Wat dat betreft is Carrion goed geslaagd in haar missie. De ideale soundtrack voor een lekkere cult-zombiefilm.
Recensent:Jan Didden Artiest:Carrion Label:Hard Life Promotion
Cover Entering Polaris - Godseed

Entering Polaris - GodseedHadden we al eerder gezegd dat de metal in België aan een ongekende opmars...

Cover Arena - Double Vision

Arena - Double Vision Hij is al een tijdje uit, deze nieuwe plaat van Arena , een van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT