RECENSIE: The Stanfields - Limboland

The Stanfields
2018-08-23 Limboland is niet het nieuwste album van Rowwen Hèze, maar een nieuwe release van de Canadese band The Stanfields. Geen liedjes dus over hoe mooi bronsgroen het eikenhout in Limburg wel niet is, maar elf songs over Limboland als ‘het schemergebied tussen hemel en hel’. Een toepasselijke titel voor een plaat die vooral de vergankelijkheid van de mensheid en het geklooi op deze aardkloot bezingt.

The Stanfields is in thuisland Canada een grote naam. Daarbuiten hebben ze minder potten kunnen breken. De band maakt gedreven rootsrock met folkinvloeden. In de verte hoor je ook nog een lichte voorliefde voor punkrock doorklinken. De band bestaat uit frontman Jon Landry (vocals, gitaar, mondharmonica), Calen Kinney (fiddle, bouzouki), Jason McIsaac (gitaar, vocals), Dillan Tate (bas, vocals) en Mark Murphy (drums, vocals).

Limboland is alweer het vijfde album van The Stanfields. De plaat opent met ‘Afraid Of The world’: ”I’m not afraid of the world, the world is afraid of me”. Met zinnen als: ”A line was drawn in the sand by a fool with a big stick and tiny hands” en ”He promised a wall and talked about greatness” denk je al snel aan een protestsong over ’The Donald’. De song gaat volgens de band echter niet specifiek over Trump maar over machtswellustelingen in het algemeen.

‘Lantern In The Window’ is een mooie folksong over barmhartigheid en een veilige haven voor de minderbedeelden. Op ‘Total Black’ krijgt de band vocale en muzikale bijstand van folkduo Cassie en Maggie MacDonald.

Liefhebbers van The Gaslight Anthem (of vooruit, Bruce Springsteen), die niet raar opkijken van een fiddle of bouzouki, halen met Limboland van The Stanfields een prima alternatief in huis. Luister maar eens naar het strijdbare ‘Your Flag (Won’t Save You Anymore)’. Dan ligt Halifax, Canada, muzikaal gezien, toch niet zo heel ver verwijderd van New Jersey.
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Stanfields Label:Rookie Records
Cover Mignon - Toys Tantrum

Mignon - Toys Tantrum Toys Tantrum beschrijft op perfecte wijze hoe het album van de Duitse...

Cover BAR - Keep Smiling

BAR - Keep Smiling “You’re in the dark” klinkt het in het eerste nummer ‘Bad Groove’ op het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT