RECENSIE: MeloManics - The Grey Light

Melomanics - The Grey Light
2007-06-12 Dancerock is helemaal hot, de afgelopen jaren zijn er steeds meer dancebands bijgekomen en zijn ze tegenwoordig niet meer van de festivals af te slaan. Met lekkere basloopjes, synthgeluiden en strakke drums of de drumcomputer word menig rockliefhebber overtuigd van dit danswereldje.

Zo ook Melomanics, met hun debuutalbum The Grey Light laten ze horen helemaal in dit straatje thuis te horen. Al eerder zeiden ze in een interview: “wij maken rockmuziek waar je op kunt dansen en dansmuziek waar je op kan rocken”. Veel duidelijker kan de muziek niet omschreven worden. De drie heren uit Amsterdam halen hun invloeden o.a. bij Daft Punk, Kraftwerk en Bloc Party vandaan en zijn de afgelopen 4 jaar druk bezig geweest met groeien in de Nederlandse muziekscene. Dit leidde tot dit album met negen elektronische, dancerock songs. Nummers als ‘Can’t Stop’ en ‘Come On’, compleet met een robotstem zijn een voorbeeld van het mega aanstekelijk geluid op het album. Aangevuld met nummers als Wysiwyl en My Style, welke duidelijk wat funky/indie invloeden laten horen, maakt dat dit album zeker in je cd collectie moet verschijnen.

Met vrolijke, zomerse dancerock zijn de Melomanics een aanvulling op de groeiende lijst met rock/dance acts. Elk nummer is aanstekelijk en overtuigend neergezet. Het kan duidelijk zijn dat deze band dit seizoen niet mag ontbreken op de verschillende festivalpodia in dit landje.
Recensent:Jordi Koops Artiest:MeloManics Label:Black Label Records
Kamelot - Ghost Opera

Kamelot - Ghost OperaLaat ik beginnen met een confessie. De bombastische powermetal van Kamelot...

Single Avenue - Single Avenue

Single Avenue - Single Avenue Single Avenue is een Zuid-Hollandse pop/rockband met een Engelse zanger,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT