RECENSIE: Moonstruck - Web Of Deception

Moonstruck
2019-07-02 Het uit de voormalige woonplaats van ondergetekende afkomstige Moonstruck heeft haar eerste volledige album uitgebracht, nadat de Boskopers al eerder een EP het levenslicht lieten zien. De band bestaat uit vijf heren: de gitaristen Ronald Blok en Vincent van den Bosch, bassist Jacco Boer , drummer Michel Blanken en zanger Arnold Kloek. De band wordt invloeden van Queensrÿche, Iron Maiden en Rush toegedicht. Misschien dat je heel in de verte wat van Rush ontwaart, maar Queensrÿche en Iron Maiden zijn wel degelijk een invloed op Web Of Deception al heeft Moonstruck misschien nog wel het meest weg van Fates Warning.

Over Queensrÿche en Iron Maiden gesproken; Moonstruck lijkt nog niet helemaal klaar voor een track met de epische proporties van bijvoorbeeld een ‘Suite Sister Mary’ of ‘Hallowed Be Thy Name’, dat maakt het elf minuten klokkende ‘Metamorphoses’ wel duidelijk. Zo, dan hebben we gelijk het zuur gehad en komen we bij het zoet aan; de meeste tracks blijken degelijke progressieve hardrocktracks die de aandacht van de luisteraar redelijk goed kunnen vasthouden. De verhalende zang van Arnold Kloek helpt daar dan ook wel bij, al is zijn wat dunne stem wel een kwestie van smaak, die wanneer je zijn zang echt niet trekt, behoorlijk kan gaan irriteren.

De productie van Gerben Klazinga van Knight Area, die ook voor de spaarzame keyboards zorgde maakt dat je niet luistermoe wordt. Het heldere geluid komt zowel de vlottere tracks zoals ‘Web Of Deception’ als de meer rustige songs zoals het queensryche- achtige ‘The Observer Of Chaos’ ten goede.

Behalve het eerder genoemde ‘Metamorphoses’ staan er nog wel wat meer epics op het schijfje. Hiervan is vooral ‘Beyond Your Wildest Dreams’ de sterkste. Daarnaast is het kortere ‘Wasting Time’ een ijzersterk nummer doordat Kloek hier wat meer afwisselt met zijn stem en tevens doordat er wat keyboards zijn toegevoegd die het nummer wat meer dreiging geven. Dit is iets wat de band in de toekomst wat meer in haar muziek zou moeten toepassen.

Het niveau van de genoemde bands heeft Moonstruck zeker nog niet, maar de eerste aanzet is niet slecht. Het songmateriaal is nog niet overal even krachtig, waardoor een uur een wat lange zit wordt, maar er zit voldoende potentie in de band en iedereen die progrock/ metal een warm hart toedraagt kan zich hier zeker geen buil aan vallen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Moonstruck Label:Eigen Beheer
Cover Periphery - Periphery IV: Hail Stan

Periphery - Periphery IV: Hail StanAan de ene kant is het altijd leuk om een nieuw Periphery album te mogen...

Cover High Inquisitor Woe - The Taint

High Inquisitor Woe - The Taint Wederom levert België een prima metalband af en ditmaal is het er eentje uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT