RECENSIE: Beyond Our Sight - The Void Within

BOS
2019-06-23 Wederom mogen we een metalband afkomstig uit België begroeten. De band heet Beyond Our Sight en heeft het aangedurfd haar eerst EP aan ons te presenteren. Het zeskoppige Belgische monster bestaat uit de gitaristen Michiel Geleyn en Freddie Santens, de zangers(!) Lendert Francois en Michael van Wemmel, bassist Pieter-Jan van Daele en drummer Mattias van Rompaey.

Wat Beyond Our Sight op The void Within laat horen is een vurige mix van deathmetal en thrashmetal, gegarneerd met melodische elementen. Kortom, melodieuze deathcore, of metalcore of iets wat daar ergens tussen in ligt. De zes songs, plus bonustrack worden met overtuiging gebracht door de zes heren uit Gent. Wat bijzonder is, is dat er twee zangers rondwaren binnen de gelederen van Beyond Our Sight. Zodoende horen we een pittige grunt die tegenwicht krijgt van wat schonere vocalen, die overigens niet altijd even strak overkomen. Het houdt de tracks evenwel mooi spannend, wat het mooist te horen is in ‘Icarus’, dat tevens bol staat van de mooie melodieuze gitaarloopjes. Een onderhoudende song derhalve.

Eveneens sterk is ‘Whitnoise’, dat een stevige Slipknot devotie verraadt. Ook in de tracks voor de zojuist genoemde song horen we zo hier en daar wat invloeden van gekende deathcore-, metalcore- en thrasmetalbands, terwijl opener ‘Mindless Impulses’ zowat een volbloed deathmetalnummer is. De EP eindigt met een bonussong ‘Strenuous’ dat al meer dan een jaar geleden als single uitkwam en nu dan is toegevoegd aan deze EP.

The Void Within is een goed begin van deze zes heren, die aantonen goede songs te kunnen schrijven. Qua geluid zou het nog wel wat vetter mogen en ook de ‘schone’ zang is hier en daar wat tegen het valse aan, maar dat zijn slechts productionele tekortkomingen die nou eenmaal inherent zijn aan eigen beheer producties.
Recensent:Jan Didden Artiest:Beyond Our Sight Label:Eigen Beheer
Cover Unkle - The Road: Part II

Unkle - The Road: Part IIJarenlang leek het erop dat het Britse UNKLE een stille dood was gestorven....

Cover Matt Andersen - Halfway Home By Morning

Matt Andersen - Halfway Home By Morning Matt Andersen is een gigantische man die al jaren de poppodia onveilig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT