RECENSIE: LÉVI - As I Am

Levi
2019-08-13 LÉVI geeft met As I Am een proeve van bekwaamheid. Vorig jaar studeerde ze in jazz-zang af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ondanks die opleiding geeft ze aan dat popmuziek meer haar ding is, omdat ze er meer van zichzelf in kwijt kan. Ze zingt dan ook over gebeurtenissen uit haar persoonlijke leven. Met behulp van crowdfunding heeft ze dit voorjaar in eigen beheer haar eerste EP uitgebracht.

In vijf nummers laat ze horen wat ze allemaal in huis heeft. Interlude ‘Air’ begint met mooi gitaarwerk en lijkt zich in een sterk nummer te ontwikkelen, maar loopt na anderhalve minuut ineens leeg. ‘Value’ is een wat brutaler bluesnummer dat in het refrein een beetje aan Anouk doet denken. ‘Shelter’ is een prettig dromerig nummer. Je krijgt het gevoel dat dit nog het dichtst bij haar persoonlijkheid ligt. Titeltrack ‘As I Am’ is typische neosoul, net als ‘Giving Up’, dat geïnspireerd is door de scheiding van haar ouders. In dit laatste nummer laat ze merken dat ze de ad lib ook beheerst. De muziek ondersteunt verder goed en geeft haar alle ruimte.

Voor LÉVI hoeft het perfecte plaatje waar menigeen tegenwoordig mee bezig is niet zo. Toch heeft ze flink wat uit de kast gehaald om een bijzonder eindproduct neer te zetten. Ze siert zelf de cd-hoes in stemmig zwart-wit. Naakt en zonder make-up, zoals ze graag benadrukt. En er is een sfeervolle video gemaakt voor ‘Giving Up’. Met As I Am zet LÉVI zichzelf in de markt. Goed initiatief. Zingen dat kan ze namelijk wel. En met de juiste begeleiding is er genoeg potentieel. Dat de songs nog niet echt doorleefd klinken kan je iemand op deze leeftijd niet kwalijk nemen. Net als met goede wijn, moet deze zangeres eerst verder rijpen, zodat het boeket rijker en dieper wordt en de smaak intenser. De ingrediënten zijn er.
Recensent:Dave Stam Artiest:LÉVI Label:Eigen Beheer
Cover Willow Mae - Song Of Songs

Willow Mae - Song Of SongsAls er iets zou zijn als AOP, (Adult Orientated Pop), dan is Willemijn van...

Cover Toby Goodshank - Untitled

Toby Goodshank - Untitled Het valt niet altijd mee om een goede titel voor je album te bedenken. Dit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT