RECENSIE: Sin Savage - Lost In The Dark

Sin Savage
2019-09-10 New wave of British heavy metal, maar dan uit België, het lijkt ons de beste omschrijving van wat Sin Savage ons voorschotelt op haar debuut EP Lost In The Dark. Alhoewel, debuut EP mogen we dit vier songs tellende schijfje niet noemen; Savage Sin heeft namelijk al een vorig leven gehad onder de naam Nightmare BE, dat al sinds 2011 bestond en in 2015 haar debuutalbum uitbracht.

Nadat in 2018 bassist Kristof Michiels Nightmare verliet, besloot de band gelijk een andere naam te kiezen en zodoende werd Sin Savage geboren. Een handige zet omdat een naam als Nightmare niet heel handig is als zoekopdracht voor Google.

Zoals gezegd begeeft Sin Savage zich op het pad van de ambachtelijke Britse hardrock/metal die in late jaren zeventig en de vroege jaren tachtig opgang maakte. Kortom we moeten dan natuurlijk altijd denken aan Iron Maiden, Saxon en Judas Priest, al mag je Sin Savage ook niet echte vergelijken met die grootheden, daarvoor klinkt het allemaal net wat te gewoontjes wat de vier heren laten horen. Ook de wat matte productie zorgt er niet voor dat het lekker gaat spetteren.

Slecht is het zeker niet wat we horen en vooral de ritmes van Anfreas Timmerman (bas) en Vassili Golfidis (drums) in ‘Lost In The Dark’ zijn van hoog niveau. Het gitaarwerk van Jasper Vanderheyden is daarbij niet direct vernieuwend of verrassend, maar hij weet de snaren goed te raken. Verder is ook de zang van Zan Geeraerts precies wat je bij dit soort muziek kunt verwachten. Zo verdienen alle muzikanten een ruime voldoende, maar wringt de schoen toch vooral bij het schrijven van adequate songs. Je krijgt er niet direct een euforisch gevoel van. Dat er dan ook nog heel erge cliché teksten langskomen (‘Hot On Your Heels’) doet de zaak niet echt goed. Daarnaast is een van de vier tracks een wat langs je heen gaand instrumentaaltje (‘Down To The Ground’) , maar dat wordt gevolgd door de sterkste track met de titel ‘Through The Gates’. Dit slepende nummer, met wat tempowisselingen, beklijft het meest en zorgt voor een sterk einde van Lost In The Dark dat niet echt een blijvende indruk achterlaat.
Recensent:Jan Didden Artiest:Sin Savage Label:Eigen Beheer
Cover Forsaken Crown - The Ignorant One

Forsaken Crown - The Ignorant OneOnze Zuiderburen blijven grossieren in metalbands. De aanvoer houdt gewoonweg...

Cover Hudič - Ne Ergo Dimittas

Hudič - Ne Ergo Dimittas Wederom krijgen we een Belgische metalband voor onze kiezen. Je zou je bijna...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT