RECENSIE: Delbert McClinton And Self-Made Men + Dana - Tall, Dark, & Handsome

Delbert
2019-11-28 Delbert McClinton loopt al een leven lang mee in de muziek. De blues, country en Americana muzikant heeft alles gezien en meegemaakt. McClinton heeft Grammy’s gewonnen, is op tournee geweest met de Beatles en heeft gespeeld met iedereen die er in de blues toe doet. De 79-jarige muzikant denkt voorlopig nog lang niet stoppen. Op zijn album Tall, Dark & Handsome horen we een energieke, plezierige en enthousiaste Delbert McClinton.

Dat doet hij niet alleen. Samen met Self-Made Men + Dana maakt McClinton er een swingende bedoening van. Dat begint gelijk al met het door blazers gevulde ‘Mr. Smith’. De trompetsolo heeft de energie van de vroege Blues Brothers en het refrein combineert het aanstekelijke van Louis Prima met een jeugdig gevoel. Eenzelfde aanstekelijke gevoel klinkt door op ‘No Ckicken On The Bone’. Het walsje wordt gecombineerd met een ouderwetse viool die een beetje Klezmer aan de muziek toevoegt. Delbert McClinton zingt er als een countryman overheen. De liedjes staan als een huis.

Op Tall, Dark & Handsome wisselt Delbert McClinton heerlijk af. Naast de swingende melodieën is ‘Let’s Get Down Like We Used To’ een klassiek bluesnummer terwijl voor ‘Gone To Mexico’ McClinton zijn inspiratie zoekt in de Caribische ritmes. Vooral de accordeon is een heerlijke toevoeging. Dat Tall, Dark & Handsome tegen het einde een beetje in kakt omdat de liedjes niet meer de energie hebben van de eerste helft valt Delbert McClinton niet kwalijk te nemen. Met de energie van jonge talenten als Nick Waterhouse en Luke-Winslow King maakt Delbert McClinton een voortreffelijke plaat. Op deze manieren onderstreept hij zijn relevantie nogmaals. Hij bewijst zich terecht een veteraan in het genre, maar klinkt vooral nergens gedateerd.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Delbert McClinton And Self-Made... Label:Thirty Tigers
Cover Smooth Hound Smith - Dog In A Manger

Smooth Hound Smith - Dog In A Manger Smooth Hound Smith bestaat uit Zack Smith en Caitlin Doyle-Smith. Inderdaad...

Cover Espen Berg trio - Free To Play

Espen Berg trio - Free To Play Espen Berg Trio is een driemansformatie rond, hoe kan het ook anders, Espen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT