RECENSIE: Smooth Hound Smith - Dog In A Manger

SMS
2019-10-28 Smooth Hound Smith bestaat uit Zack Smith en Caitlin Doyle-Smith. Inderdaad man en vrouw. Het duo maakt licht verteerbare countrypop. In een enkele song kiezen ze voor een meer bluesy aanpak zoals op ‘Three Shades Of Lonely’ en het naar John Fogerty neigende ‘I Got My Eyes On You’.

Zack Smith was solo al actief onder de naam Smooth Hound Smith, kluste wat bij als contrabassist in een bluegrassbandje en viel in bij de toenmalige band van zijn toekomstige echtgenote Caitlin Doyle (Dustbowl Revival). In 2013 voegde zij zich bij one-man-band Smooth Hound Smith. Dog In A Manger is inmiddels het derde album van het echtpaar Smith.

De stemmen van Zack en Caitlin vloeien op Dog In A Manger mooi samen en met het gitaarwerk van Zack Smith is niks mis. Toch klinkt het album nogal braaf. Het bewijst maar weer eens dat geluk in de liefde niet de beste voedingsbodem is voor spannende muziek.

Dat de countrypop nergens schuurt is ook meteen het manco van Dog In A Manger. Fraaie samenzang en brave liedjes, daar wemelt het van in de countrymuziek. Bij het beluisteren van het album is de gedachte nooit ver verwijderd van The Common Linnets. ‘Waiting For A Spark’ zou zowaar een solonummer van Ilse de Lange kunnen zijn.

Het album bevat met ‘Waiting On A Spark’ en ‘Dog In A Manger’ tenminste twee songs met hitpotentie. Vooral de ‘smoothe’ versie van de titelsong, die als reprise het album mag afsluiten.

In thuisbasis Amerika is er een grote markt voor de muziek van Smooth Hound Smith. Dat levert een volle agenda op met veel optredens. Van kleine shows in bars en saloons, tot festivals en grote arenashows als supportact van The Dixie Chicks.

Begin 2020 waagt Smooth Hound Smith de overtocht naar Nederland voor optredens in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen, De Bosuil in Weert en het Utrechtse Tivoli Vredenburg.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Smooth Hound Smith Label:Black Pike Favorites
Cover Laurence Jones Band - Laurence Jones Band

Laurence Jones Band - Laurence Jones Band Laurence Jones is de grootste verrassing in de blues van de afgelopen paar...

Klone

Klone - Le Grand Voyage Niks ten nadele van Kscope, maar het lijkt wel of veel bands die door het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT