RECENSIE: Seth Walker - Are You Open?

Seth Walker
2019-07-17 Seth Walker is een rootsmuzikant die het altijd gezellig houdt. Net zoals Pokey LaFarge heeft hij een voorliefde voor muziek uit vervlogen tijden, maar Seth Walker slaat altijd een net iets opgewekte toon aan. Zo ook voor zijn nieuwste album Are You Open. Op dit album krijgt Walker hulp van Jano Rix van The Wood Brothers. De twee bleken eerder een goede combinatie, en dat is nu ook het geval.

Walker verkent met zijn positieve houding op deze plaat weer nieuwe richtingen. Op Are You Open speelt Walker niet alleen rootsmuziek, maar klinkt ook reggae. Daarmee verlegt hij zijn muzikale grenzen naar het speelveld van Xavier Rudd en Jason Mraz. ‘All I Need To Know’ is bijvoorbeeld een aangenaam reggae muziekje terwijl ‘No More Will I’ het relaxte surfgeluid opzoekt van Jason Mraz en Jack Johnson.

En mooie liedjes maken dat kan Seth Walker. ‘Are You Open?’ is een echt rootsnummer. Kabbelend maakt de akoestische gitaar een ritme terwijl op de achtergrond een slidegitaar zachtjes jankt. Seth Walker zingt er mooi overheen. Hij heeft een zeer goede stem die hij op zo’n moment ten volle benut. Het hoogtepunt bereikt de zanger op het afsluitende nummer ‘Magnolia’. Ook hier zijn de ingrediënten beperkt; een goed geschreven nummer, een nauwelijks bespeeld akoestisch gitaar en een klein koortje dat een laag gospel toevoegt. Plus uiteindelijk valt de accordeon in en creëert daarmee perfectie.

Seth Walker beheerst een breed scala aan stijlen. Met elke release ontwikkelt dit geheel zich steeds meer tot een volstrekt eigen geluid. Op Are You Open resulteert dit in de middenweg tussen de klassiek blanke surfreggae, feelgood pop en klassieke Americana muziek. Dat klinkt goed en maakt dat dit album zeer geschikt voor de zwoele zomeravonden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Seth Walker Label:Black Pike Favorites
Cover Ryan Bingham - American Love Song

Ryan Bingham - American Love Song Ryan Bingham werd in een klap wereldberoemd met de soundtrack van Crazy...

JPW

John Paul White - The Hurting Kind Vijf jaar geleden kwam er een einde aan The Civil Wars, het prachtige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT