RECENSIE: Vidar Busk, Daniel Eriksen & Stig Sjostrom - Hustle & Flow

H&F
2020-02-07 Vidar Busk, Daniel Eriksen en Stig Sjostrom zijn drie bluesmannen uit Noorwegen. Op respectievelijk gitaar en drums maken ze onder de noemer van Black Porch Republic klassieke blues. Hoewel de mannen in Nederland niet bekend zijn is Hustle & Flow een voortreffelijke CD geworden met een aangename mix tussen bekende liedjes en eigen werk.

De covers zijn de klassieke evergreens uit de blues. ‘Six Strings Down’ van Jimmie Vaughan, New Orleans klassieker ‘St. James Infirmary’ en ‘Goin’Down South’ van R.L. Burnside komen voorbij. In een swingende mix van rockende en langzaam opbouwende blues brengen de heren mooie odes aan deze liedjes. Bijvoorbeeld tijdens ‘St. James Infirmary’ waar het New Orleans ritme een dreigend karakter krijgt, mede dankzij een Ry Cooder achtige slidegitaar.

Anders is ‘Oh Louise’. Op dit nummer speelt het trio een energiek rock-a-billy ritme dat net zo goed doet denken aan The Paladins als aan de swingende blues van de Nick Moss Band. Het drumritme staat als een huis en de gitaarsolo’s lijken er achteloos overheen te vliegen. Net zo swingend is de als een oude stoomtrein opstuwende muziek van ‘Evil Train’. Hier klinkt de geest van de hardere bluesrock van Joe Bonamassa door in de muziek.

Het trio van Vidar, Daniel en Stig laten horen dat er eigenlijk te veel goede muziek is om bij te kunnen houden. Niet alleen in Amerika, Engeland en Nederland, maar ook in Scandinavië. De drie Noren spelen een steengoede interpretatie van de blues dat wellicht weinig nieuws te bieden heeft voor de gemiddelde liefhebber van de blues, maar is tegelijk van dusdanig hoge kwaliteit dat er ook geen liefhebber is die na een paar tonen Hustle & Flow weer terzijde zal leggen. Daar steekt de muziek simpelweg te goed voor in elkaar.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Vidar Busk, Daniel Eriksen &... Label:Pias
Cover Mind The Mill - September Flower

Mind The Mill - September FlowerDe wereld van Jerney Molenaar draait grotendeels om zingen. In het dagelijks...

Tico

Tico Y Aguabajo - Puro Tico (Pierhagen) is een Nederlands/Colombiaanse pianist die samen met zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT