RECENSIE: Outsmarted - Yellow Era

Outsmarted - Yellow Era
2007-06-22 De van oorsprong Zeeuwse, maar inmiddels Utrechtse band Outsmarted wordt in 2003 opgericht. De band, bestaande uit Martijn Doolaard, Jeroen Audier en Sjoerd Bin speelt in het begin voornamelijk covers, maar gaat steeds meer eigen nummers schrijven. Ze laten zich hierbij inspireren door Britpop-bands bands als Travis, Coldplay en Oasis, maar ook door Radiohead. Na vele optredens, onder andere op Bevrijdingspop, wordt eind 2006 de eerste CD opgenomen, getiteld Yellow Era.

Van de hierboven genoemde invloeden is op Yellow Era eigenlijk weinig terug te horen. De muziek op het album laat zich het best omschrijven als jaren 80 geïnspireerde rock die door de vele bombast soms wel wat van Muse wegheeft. Dit geldt zeker voor het sterke ‘Simplicity’. Naast dit nummer bevat Yellow Era nog wel een aantal goede nummers, waaronder ‘Stop Talking’ en ‘Please’.

Ronduit matig is het Franstalige nummer ‘En Chuchotant’ waarbij de nogal matige uitspraak zeker niet meehelpt. Voortaan gewoon Engels blijven zingen jongens! Ook ronduit matig is de productie van Yellow Era. Vooral de drummer mag zich benadeeld voelen, want hij is soms bijna niet te horen. Desondanks is het debuut van Outsmarted een goed album dat de moeite van het beluisteren zeker waard is.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Outsmarted Label:Eigen Beheer
Vive la Fete - Jour de Change

Vive La Fête - Jour de Chance Vive la Fête speelt hun 'kitschpop' tijdens modeshows van niemand minder...

Satellite Party - Ultra Pay

Satellite Party - Ultra Payloaded Stilzitten komt niet voor in het handboek van Perry Farrell . Na een reünie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT