RECENSIE: Temple Renegade - The All Is One

Temple Renegade
2020-05-24 Temple Renegade is een Nederlandse progressieve metalband die in 2014 is opgericht. Na een paar EP’s heeft de band haar debuutalbum uitgebracht. De in eigen beheer opgenomen plaat met de titel The All Is None laat een band horen die volgens eigen zeggen is beïnvloed door bands als Karnivool, Leprous en Mastodon. Als je dan uitgaat van stevige progressieve metal dan komt natuurlijk ook altijd die ene hele grote naam bovendrijven en inderdaad heeft de zang van Sven Mundorf soms wel iets van dat bezwerende dat Maynard James Keenan zo een onweerstaanbare zanger maakt. Dat wil ook weer niet zeggen dat Temple Renegade heel erg op Tool lijkt, maar zo hier en daar komen de invloeden best wel eens bovendrijven.

De songs worden over het algemeen gekenmerkt door zachtere, soms wat mysterieuze stukken, af te wisselen met hardere door strakke staccato riffs gedreven stukken. Het tempo is daarbij over het algemeen niet heel hoog, al zijn een vrij eenvoudige vlotte track als ‘Fallout en afsluiter ‘Deadman’ daar uitzonderingen op. Zo is er binnen de straffe riffs best wel wat variatie te bekennen. Het bijzonder fraaie‘ A Fistful Of Sand’ bijvoorbeeld eindigt met een stukje Spaanse gitaar en fraaie percussie, terwijl het daarop volgende ‘Qualia’ rustig begint met akoestische gitaar en een loom basloopje en overgaat in een fraai tegendraadse track. Een beetje zoals we van het grote voorbeeld kennen. Ook ‘Somewhere The Vulture’ valt op door de variatie in zang; van rustig en bezwerend naar een catchy, bijna wanhopig gezongen, refrein.

Dat niet alle tracks helemaal goed beklijven en dat op het geluid misschien hier en daar wat aan te merken is, is Temple Renegade vergeven, het is pas het debuut van deze band. Het Haagse viertal heeft gewoon een puike plaat afgeleverd. Voor een eigen beheer plaat is dit sowieso al goed, en als de band nog wat groei gaat vertonen, zou het zomaar kunnen dat ze daardoor een groter publiek gaat bereiken. Wanneer bovengenoemde namen je aanspreken dan is het aan te raden dit debuut van Temple Renegade eens aan een luisterbeurt te onderwerpen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Temple Renegade Label:Eigen Beheer
Cover Minotaurus - Victims Of The Underworld

Minotaurus - Victims Of The UnderworldJoepie, de nieuwste Minotaurus is uit en aan uw recensent de eer om er iets...

Cover Blame Zeus - Seethe

Blame Zeus - Seethe Blame Zeus is een progressieve metalband uit Portugal die sinds 2010 aan de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT