RECENSIE: Sugar Lady - Night Prowlers

Sugar Lady
2020-04-22 Sleazy punkrock & roll from Utrecht, that’ s Sugar Lady! En debuutplaat Night Prowlers staat er vol mee. Op Night Prowlers toont Sugar Lady haar talent voor het schrijven van pakkende melodieën. Ze combineert dat met ronkende baspartijen, jankende gitaarlijnen en een snotty punk-attitude. Maar de band is ook niet vies van een jankende rockballad.

Sugar Lady is frontman Marchal (gitaar en vocals), Jochem (bas en vocals) en hard hitting drummer Hans. De roots van Sugar Lady liggen ergens tussen New York, Zwolle en Amsterdam: ijkpunten zijn de punkrock van Johnny Thunders And The Heartbreakers en de rock & roll van Herman Brood And His Wild Romance. Hier en daar deelt de band een linkse directe uit in de vorm van een uptempo punk-/hardcore track.

In 2018 kregen we al een voorproefje van Sugar Lady met een titelloze EP (vier nummers en een bonustrack). Die EP is nu uitgebreid met drie nieuwe tracks en daarmee opgewaardeerd tot een volwaardig debuutalbum. En wat voor een!

De kracht van Sugar Lady ligt vooral bij de mid-tempo punkrocksongs met pakkende teksten zoals op ‘Friday’: ”I guess I’m still, I guess I’m still chasing my dragons”) en de junkie-romance van ‘One More Time’: ”Well there’s so much stories in his shifting eyes and history on his arms”). De swagger die Marchal in zijn zang en gitaarpartijen weet te leggen, is de soundtrack van NYC’s Lower East Side.

Op de snellere, meer rechttoe rechtaan punksongs eist bassist Jochem steeds vaker een plekje op in de spotlights. Op het springerige ‘Go Go’ neemt hij op overtuigende wijze de lead-vocals voor zijn rekening. Maar ook de tweede stem gaat hem prima af, zoals op ‘One More Time’ en ‘Time To Go’ (met een knipoog naar David Bowie’s ‘Heroes’). Sugar Lady heeft met hem dan ook een sterke tweede troef in handen.

Sugar Lady heeft het DIY-gen in haar DNA zitten. Het in de Utrechtse Catacomben Studio’s opgenomen Night Prowlers komt uit in eigen beheer. De promo-gigs die de band had geregeld in Londen heeft Sugar Lady vanwege het coronavirus helaas moeten cancelen.

De live optredens staan weliswaar even on hold, maar gelukkig kan je thuis alvast genieten van Sugar Lady. De cd-versie van Night Prowlers is te koop via de facebookpagina van de band. Het album is ook te streamen of te downloaden via bandcamp.com. In dit quarantainetijdperk kan je natuurlijk maar één ding doen: support your locals!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Sugar Lady Label:Eigen Beheer
Cover Rone - Room With A View

Rone - Room With A ViewHoe vaak krijgt iemand carte blanche om een voorstelling te maken? Dit is...

Cover Isobel Campbell - There Is No Other...

Isobel Campbell - There Is No Other... Jaren geleden was de Schotse Isobel Campbell de lieveling van de Britse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT