RECENSIE: Sugar Lady - Sugar lady EP

Sugar
2018-09-13 De Utrechtse dB’s (oefenruimtes, concertzaal en studio) is een cultureel broeinest voor muzikaal talent en de thuishaven van het trio Sugar Lady. Sugar Lady is zwaar geïnspireerd door de New Yorkse punkrockscene van de tweede helft van de jaren ’70. De jaren dat The Ramones, Heartbreakers, Dictators en Dead Boys de dienst uitmaakten in clubs als CBGB’s en Max’s Kansas City.

De bandleden van Sugar Lady zijn misschien niet meer zo Young, maar wel bijna zo Loud & Snotty als die laatste band. De gitaarpartijen en lead-vocals zijn van frontman Marchal (o.a. ex-Wild Sugar, Roadbump). Jochem (ex-Utlinks) doet de baspartijen en nog wat vocals en Hans (o.a. ex-Roadbump) zit achter de drumkit.

De EP Sugar Lady telt vijf voltreffers van eigen hand. Opener ‘Night Prowlers’ zet meteen de toon en neemt je mee door de donkere straten van de Lower East Side (”Downtown!, Downtown!, Downtown!”). ‘Welcome Back To The Real World’ is een recht-toe-recht-aan punkrocksong. ‘Motör Lady’ neigt iets meer naar het oude werk van de Britse (beton)punkers GBH.
‘Friday’ is het hoogtepunt van de EP. Een ballad met een hoofdrol voor Marchal die zijn gitaar laat janken en zich met swagger door de song heen zingt. Dit is Johnny Thunders’ Heartbreakers revisited. De EP sluit af met de smerige rock & roll (bonus)track ‘In The Hands Of Mary’.

Na veertien minuten is het feestje over. Als de band nog eens de studio in duikt voor een track of vijf, zes, dan wacht ons een killeralbum! Voorlopig moeten we het nog even doen met deze vijf songs op de EP, maar dat is geen straf. Bovendien biedt de repeat-knop uitkomst.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Sugar Lady Label:Eigen Beheer
Cover Astral Swans - Strange Prison

Astral Swans - Strange Prison Strange Prison is het tweede album van de Canadese singer-songerwriter...

Cover Mr Overdrive - A Fox, A Rabit

Mr Overdrive - A Fox, A Rabit Mr Overdrive is de naam van een nieuw Rotterdams muziekproject die,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT