RECENSIE: Turbonegro - Retox

Turbonegro - Retox
2007-07-19 Onder het kopje rare band, of op zijn minst merkwaardige bands vinden wij Turbonegro. Deze zes koppen tellende rock'n roll band uit Noorwegen gaat onder leiding van Hank From Hell. Hank is met zijn vieze dikke buik en Alice Cooper achtige make-up veruit het meest opzichtige figuur van deze band.

En dan is het niet eens zozeer het uiterlijk wat Turbonegro zo merkwaardig maakt. Want ook al zien de overige bandleden er ook uit als The Village People met gitaren en overige rock instrumenten, muzikaal weet Turbonegro de plank ook op een aparte manier te raken. Niet zozeer door de vrij simpele rock'n roll riffs, maar het zijn meer de dubbelzinnige, seksistische en vaak flauwe teksten die Turbonegro maken tot wat ze zijn.

Retox is daarop dan ook geen uitzondering en op deze plaat gaat Turbonegro gewoon door waar het goed in is. Want ook Retox staat weer vol met vette rock 'n roll, de daarbij horende gitaarsolo's én de nodige grappen en grollen.

Perfecte voorbeelden van typische Turbonegro nummers zijn 'Stroke The Shaft' en 'I Wanna Come', maar ook het hilarische 'Everybody Loves a Chubby Dude'. Hierop pleit Hank From Hell zijn eigen vadsigheid vrij en is dus van een hoog Turbonegro gehalte. Maar de nummers 'Do You Do You Dig Destruction' en 'What Is Rock!?' solliciteren naar een plek op de ere lijst van Turbonegro klassiekers.

Retox is alleen niet echt vernieuwend en de band doet gewoon wat ze al jaren doen en daarmee is alles ook wel gezegd. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Retox wederom een plaat is van Turbonegro klasse! En dat kan alleen maar betekenen dat het goed is.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Turbonegro Label:Scandinavian Leather Recordings
Samian Mobile Disco - Attack Decay

Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain ReleaseNa het ter ziele gaan van de experimentele rockband Simian stortten twee van...

Bad Relgion - New Maps of Hell

Bad Religion - New Maps of Hell New Maps Of Hell is alweer het veertiende album van Bad Religion . De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT