RECENSIE: Bad Religion - New Maps of Hell

Bad Relgion - New Maps of Hell
2007-07-20 New Maps Of Hell is alweer het veertiende album van Bad Religion. De enige persoon die op al deze voorkomt is zanger Greg Graffin, deze veertiger is met zijn teksten en stem dan ook de belangrijkste factor van deze Amerikaanse punk band.

Wie bekend is met het werk van het zestal schrikt er niet meer van: Een gemiddeld nummer op dit album duurt ongeveer twee minuten. Dat is precies waar de sterkte van de band ligt en dat weten ze verdomd goed, snel knallen met makkelijke meezingstukken. Eerste single ‘Honest Goodbye’ is hierop een uitzondering; Het rustige en langzame buitenbeentje zou dan ook best eens een commercieel hitje kunnen worden.

Zoals elk Bad Religion album kent ook deze erg sterke nummers, maar ook nummers die er niet op hadden gehoeven. Het is dan ook geen verrassing dat de band reeds vier compilatie albums heeft uitgebracht, waar ongetwijfeld snel weer een opvolger op zal komen. In 2005 stond de band voor het laatst in Nederland, ondertussen zijn de opa’s even uitgerust en hebben ze een nieuw album. Laat ze dus maar weer snel komen, want het blijft een perfecte live band!

P.s.: Een leuke extra bij deze cd zijn de akoestische versies van ‘Sorrow’ en ‘God Song’, echter staan deze alleen op de Japanse versie van het album. Gelukkig hebben wij het internet…
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Bad Religion Label:Epitaph
Turbonegro - Retox

Turbonegro - RetoxOnder het kopje rare band, of op zijn minst merkwaardige bands vinden wij...

Buffalo Tom - Three Easy Pieces

Buffalo Tom - Three Easy Pieces De hoogtijdagen van het sinds 1988 opererende Buffalo Tom liggen al ver...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT