RECENSIE: All Heads Rise - No Hope No Cure

alheadsrisecdcover.jpg
2012-03-30 Wanneer een independent record label uit het Poolse Krakau een band uit het Nederlandse dorp Boskoop tekent, dan wordt je als muziekliefhebber al behoorlijk getriggerd. Spook Records heeft een uitgebreide verzameling van buitenlandse bands en All Heads Rise is met vele buitenlandse optredens, interviews en cd-recensies eigenlijk allang niet meer gefocust op Nederland.

De plaat No Hope No Cure is opgenomen in de Rotterdamse oefenruimte Sir Bang A Lot's Sound Dungeons en is geproduceerd door Tommie Bonajo. De Nederlander is ook verantwoordelijk voor o.a. Seven Days Remain, Blind Sight en As Heavens Collide en heeft zich opnieuw over vijf prachtige nummers mogen buigen. All Heads Rise noemt zichzelf stronger than ever en daar heeft de productie zeker aan bijgedragen.

De single ‘Hungery Wolfs’ heeft zichzelf reeds bewezen als een bescheiden internethit in heel Europa, en het nummer is ook op het nieuwste wapenfeit gewoonweg het beste nummer. Maar de titelnummer ‘No Hope No Cure’ is een stuk opvallender. De female fronted hardcoreband haalt hier alles uit huis; het nummers is gevuld met meezingstukken, hoge screams en veel mannenvocalen die het net iets meer afwisseling geven.

De schattige kleine zangeres Alma heeft veel ervaring opgedaan in haar voorgaande bands Die Without A Struggle en With Pride en dat is duidelijk hoorbaar. En dat de groep energiek is bewijst ook dat er alweer nieuwe nummers zijn geschreven, die nog bloederiger beloven te worden. Een debuutplaat zal dan ook niet echt lang meer op zich laten wachten. Met een beetje bijschaven en meer afwisseling gaat dat een groot succes worden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:All Heads Rise Label:Spook Records
SecretHandshakeClubKOHCTPYKTOP

Secret Handshake Club - KOHCTPYKTOP Secret Handshake Club zegt vaak ergens tussen de mathcoregroep Dillinger...

Cover Kapabel - De Avonduren

Kapabel - De Avonduren In Utrecht heeft Colin Benders, beter bekend als Kyteman, zijn eigen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT