RECENSIE: Sanchez, The Devil & The Hierophant - Demo 2011

rsz_1952186567-1.jpg
2012-03-15 ”We maken tegenwoordig iets minder metal”, laten de heren en dame van Sanchez, The Devil & The Hierophant weten. De stempel ‘metalmuziek’ heeft de laatste jaren een erg negatieve sfeer gecreeërd en niemand wil nog geassocieerd worden met het achterhaalde muziekgenre voor oude kalende mannen in een spijkerjasje, gevuld met zonverkleurde, onleesbare metalpatches en roestige ijzeren studs.

De vier nummers op de demo uit 2011 bewijzen dat de Utrechters eigenlijk nooit metal hebben gemaakt. Het vijftal maakt een mix van postrock, indie en folk, maar is ook niet bang om er heerlijke electrobeats bij toe te voegen. De groep is geïnspireerd door 65daysofstatic, Neurosis, The Mars Volta, Mono en Cult Of Luna en schopte het reeds tot de selectie van bandwedstrijden als The Clash of the Titans en Emergenza.

De experimentele band werd in 2007 opgericht en beweert eigenlijk steeds toegankelijker te worden. Met trots wordt er verteld dat men tegenwoordig zelfs nummers van een normale lengte schrijft. Sanchez, The Devil & The Hierophant wisselt instrumentale nummers met het geschreeuw en mysterieuse gepraat van Miguel Murgia, die hiernaast ook voor de beats, keyboards en al het andere dankbare zorgt. De luisteraar raakt nooit verveeld.

De muziek van het vijftal is gewoonweg gratis te downloaden, geheel overtuigt vanuit het oogpunt dat kunst niet aan geld is verbonden, en ook nieuwe nummers zijn reeds online beschikbaar. Later dit jaar komt de groep zelfs alweer met een nieuw album. Het chaotische gezelschap staat regelmatig in ACU en EKKO geprogrammeerd, maar doorbreken buiten de Domstad zou ook eens moeten gebeuren.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Sanchez, The Devil & The... Label:Eigen Beheer
rsz_artwork.jpg

Unchained Breathing - I Force Myself Pig squealing , harde screams, enorme uithalen, uitgebreide mosh parts en...

SecretHandshakeClubKOHCTPYKTOP

Secret Handshake Club - KOHCTPYKTOP Secret Handshake Club zegt vaak ergens tussen de mathcoregroep Dillinger...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT