RECENSIE: Hopes Die Last - Six Years Home

hopesdielastfestivalinfo.jpg
2010-09-27 Het geboorteland van de populairste zanger van Nederland, Marco Borsato, en ook zangers Luciano Pavarotti en Eros Ramazzotti komen uit Italië. Ze hebben minder met de landelijke cultuurregels te maken en staan voor lekkere post-hardcore, maar ook de mannen van Hopes Die Last komen uit het land van stokbroden en lasagne. Hun laatste plaat is uitgebracht bij het Amerikaanse succeslabel Standby Records, wat is ondergracht bij het aanbeden Victory Records.

De band doet momenteel een tournee met Attack Attack! door Engeland, maar doet eigenlijk allang leuke headline-shows in Europa, waarmee ze België vaak aandoen en Nederland regelmatig overslaan. Het vijftal combineert harde screams met melodische vocals en is hierdoor te vergelijken met acts als Her Brights Skies, Intohimo, Alesana en LoveHateHero.

De tien nummers op Six Years Home staan voor een half uur aan muziek, waardoor het niet snel gaat vervelen, wat ook door de hoeveelheid genrewisselingen komt. Maar de plaat laat helaas geen duidelijk eigen Hopes Die Last-gezicht zien. Het nummer ‘An Endless Serenade’ is compleet instrumentaal en ook ‘Six Years Home’ is veelal voorzien van electrobeats, maar het kent ook veel harde(re) nummers en met het gevoelig ‘Consider Me Aalive’ wordt het vervolgens rustig afgesloten.

Hopes Die Last heeft het geluid van hun EP’s wat opgeschroefd en heeft met Six Years Home een gezonde plaat gemaakt. Het album is goed toegankelijk, hitgevoelig en radiovriendelijk. De band heeft een snel tempo en zit momenteel alweer in de studio om de opvolger van Six Years Home op te nemen. Weliswaar met een nieuwe zanger, maar wanneer we de band moeten geloven gaat het er alleen maar op vooruit.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Hopes Die Last Label:Victory Records
The Sore Losers – The Sore Losers

The Sore Losers - The Sore LosersEen paar maanden geleden werd de Belgische band The Sore Losers tweede in...

The Hoosiers -  The Illusion of Safety

The Hoosiers - The Illusion of Safety In een ver verleden bedacht uw recensent samen met zijn vrienden dat het leuk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT